Het zijn zo’n ongelofelijk hete dagen en dan zoekt een mens op alle mogelijke manieren afkoeling. Ja, ijsjes zijn dan natuurlijk ideaal, maar de hele dag zoetigheid eten is natuurlijk ook niet de slimste manier om de zomerbody strak te krijgen. Daarom deze aanrader: maak eens lolly’s van gazpacho. In kookwinkels kun je zeker vormpjes vinden waarin je ijslolly’s maken kunt. Alle mogelijke sapjes zijn daarvoor geschikt, maar pittige koude soep natuurlijk ook. Ik heb van die leuke siliconenvormpjes in de vorm van lippen gevonden, en die vind ik wel leuk voor deze lolly’s.
Hier kun je een prima recept vinden voor gazpacho, (zonder de krab uiteraard) maar eerlijk gezegd: in de supermarkt kun je in brik ook supergoede gazpacho kopen om te gebruiken voor deze ijsjes. Het enige wat je dan wel moet doen is de soep wat extra pit geven, met wat peper, cayennepeper of tabasco, omdat ze ijskoud anders wat van haar pittigheid verliest.
Gewoon de vormpjes vullen, enkele uurtjes de diepvriezer in, en je kunt lekker koel likken. Een goede tip is nog om er bij het serveren wat zeste van limoen over te raspen, en eventueel wat selderijzout. Gezonde afkoeling gegarandeerd! Keep it cool!
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer