Het zijn zo’n ongelofelijk hete dagen en dan zoekt een mens op alle mogelijke manieren afkoeling. Ja, ijsjes zijn dan natuurlijk ideaal, maar de hele dag zoetigheid eten is natuurlijk ook niet de slimste manier om de zomerbody strak te krijgen. Daarom deze aanrader: maak eens lolly’s van gazpacho. In kookwinkels kun je zeker vormpjes vinden waarin je ijslolly’s maken kunt. Alle mogelijke sapjes zijn daarvoor geschikt, maar pittige koude soep natuurlijk ook. Ik heb van die leuke siliconenvormpjes in de vorm van lippen gevonden, en die vind ik wel leuk voor deze lolly’s.
Hier kun je een prima recept vinden voor gazpacho, (zonder de krab uiteraard) maar eerlijk gezegd: in de supermarkt kun je in brik ook supergoede gazpacho kopen om te gebruiken voor deze ijsjes. Het enige wat je dan wel moet doen is de soep wat extra pit geven, met wat peper, cayennepeper of tabasco, omdat ze ijskoud anders wat van haar pittigheid verliest.
Gewoon de vormpjes vullen, enkele uurtjes de diepvriezer in, en je kunt lekker koel likken. Een goede tip is nog om er bij het serveren wat zeste van limoen over te raspen, en eventueel wat selderijzout. Gezonde afkoeling gegarandeerd! Keep it cool!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer