TIP VOOR HETE DAGEN: IJSLOLLY’S VAN SOEP

Het zijn zo’n ongelofelijk hete dagen en dan zoekt een mens op alle mogelijke manieren afkoeling. Ja, ijsjes zijn dan natuurlijk ideaal, maar de hele dag zoetigheid eten is natuurlijk ook niet de slimste manier om de zomerbody strak te krijgen. Daarom deze aanrader: maak eens lolly’s van gazpacho. In kookwinkels kun je zeker vormpjes vinden waarin je ijslolly’s maken kunt. Alle mogelijke sapjes zijn daarvoor geschikt, maar pittige koude soep natuurlijk ook. Ik heb van die leuke siliconenvormpjes in de vorm van lippen gevonden, en die vind ik wel leuk voor deze lolly’s.

Hier kun je een prima recept vinden voor gazpacho, (zonder de krab uiteraard) maar eerlijk gezegd: in de supermarkt kun je in brik ook supergoede gazpacho kopen om te gebruiken voor deze ijsjes. Het enige wat je dan wel moet doen is de soep wat extra pit geven, met wat peper, cayennepeper of tabasco, omdat ze ijskoud anders wat van haar pittigheid verliest.

Gewoon de vormpjes vullen, enkele uurtjes de diepvriezer in, en je kunt lekker koel likken. Een goede tip is nog om er bij het serveren wat zeste van limoen over te raspen, en eventueel wat selderijzout. Gezonde afkoeling gegarandeerd! Keep it cool!