Twee weken geleden gingen de terrassen weer open in Vlaanderen. Na maandenlang gesloten te zijn mochten we eindelijk weer iets gaan eten op restaurant en een glas drinken op café. Dat was fantastisch nieuws voor ons allen, en zeker ook voor het horecapersoneel. Wanneer je meer dan een half jaar je geliefde job niet hebt kunnen uitoefenen moet het toch echt wel een gigantische opluchting zijn dat je weer lekker aan de slag kunt. En ook al waren het meteen drukke tijden op de meeste terrassen, weer of geen weer, de chefs en obers hebben met veel plezier overuren gedraaid en ons met de brede glimlach ontvangen en bediend. Want ze mochten weer doen wat ze het liefste doen. Hospitality is een vak, en zij zijn absolute vakmensen. Merci daarvoor!
Toen de terrassen net opengingen hebben Anke en ik onze ochtendshow, met de fijne medewerking van Leffe, twee ochtenden gepresenteerd vanop twee verschillende terrassen. De eerste maandag deden we dat in het gezelschap van minister van werk Hilde Crevits en Peter Van Laet vanop het terras van het Hof van Rembrandt op de Eiermarkt in Brugge. En op dinsdag vanop de Graanmaat in Sint-Niklaas, met Margriet Hermans en haar dochter Celine. Op dinsdag kwam de marketing directeur van Leffe trouwens een rondje geven aan alle aanwezige luisteraars. En hij kwam ons ook uitleggen hoe Leffe het horecapersoneel extra wil bedanken.
Met de actie “Merci Horeca” schenkt Leffe 1 euro aan het horecapersoneel per bestelde Leffe. Bezoek gewoon een deelnemende horecazaak, download de app, bestel een Leffe via de app, en het personeel ontvangt een fooi van 1 euro. En niks moet je tegenhouden om je waardering voor een vlotte en sympathieke bediening uit te drukken door er zelf nog een kleine fooi bovenop te doen. Het is een plezierige manier om mee dank u te zeggen aan de mensen die ervoor zorgen dat we gezellig op restaurant en op café kunnen gaan. Ik zet daarom zelf graag mee mijn schouders onder dit fijne initiatief van Leffe.
#bierdrinkjemetverstand
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer