Twee weken geleden gingen de terrassen weer open in Vlaanderen. Na maandenlang gesloten te zijn mochten we eindelijk weer iets gaan eten op restaurant en een glas drinken op café. Dat was fantastisch nieuws voor ons allen, en zeker ook voor het horecapersoneel. Wanneer je meer dan een half jaar je geliefde job niet hebt kunnen uitoefenen moet het toch echt wel een gigantische opluchting zijn dat je weer lekker aan de slag kunt. En ook al waren het meteen drukke tijden op de meeste terrassen, weer of geen weer, de chefs en obers hebben met veel plezier overuren gedraaid en ons met de brede glimlach ontvangen en bediend. Want ze mochten weer doen wat ze het liefste doen. Hospitality is een vak, en zij zijn absolute vakmensen. Merci daarvoor!
Toen de terrassen net opengingen hebben Anke en ik onze ochtendshow, met de fijne medewerking van Leffe, twee ochtenden gepresenteerd vanop twee verschillende terrassen. De eerste maandag deden we dat in het gezelschap van minister van werk Hilde Crevits en Peter Van Laet vanop het terras van het Hof van Rembrandt op de Eiermarkt in Brugge. En op dinsdag vanop de Graanmaat in Sint-Niklaas, met Margriet Hermans en haar dochter Celine. Op dinsdag kwam de marketing directeur van Leffe trouwens een rondje geven aan alle aanwezige luisteraars. En hij kwam ons ook uitleggen hoe Leffe het horecapersoneel extra wil bedanken.
Met de actie “Merci Horeca” schenkt Leffe 1 euro aan het horecapersoneel per bestelde Leffe. Bezoek gewoon een deelnemende horecazaak, download de app, bestel een Leffe via de app, en het personeel ontvangt een fooi van 1 euro. En niks moet je tegenhouden om je waardering voor een vlotte en sympathieke bediening uit te drukken door er zelf nog een kleine fooi bovenop te doen. Het is een plezierige manier om mee dank u te zeggen aan de mensen die ervoor zorgen dat we gezellig op restaurant en op café kunnen gaan. Ik zet daarom zelf graag mee mijn schouders onder dit fijne initiatief van Leffe.
#bierdrinkjemetverstand
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer
Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer