Geef vandaag een kind voldoende eten voor amper 40 eurocent

Vandaag is een belangrijke dag. Op 9 mei zie je op social media in de hele wereld immers de hashtag #feedourfuture opduiken. Ter ere van de aankomende Moederdag, wil het WFP, het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties, de grootste humanitaire organisatie die zich inzet tegen honger, aandacht vragen voor de miljoenen moeders en kinderen die elk jaar aan honger lijden.

Elk jaar sterven er zo’n 3 miljoen kinderen ten gevolge van honger. Dit zijn de toekomstige muzikanten, artiesten, uitvinders en wereldleiders. Zij zijn diegene die ziekten zullen genezen, nieuwe ontdekkingen zullen doen en een meer vreedzame wereld zullen creëren. Bij WFP willen we ervoor zorgen dat alle moeders en kinderen de juiste voeding hebben zodat iedereen z’n volle potentieel kan bereiken.

In de hele wereld lijden 821 miljoen mensen honger. Elk jaar zijn er 150 miljoen kinderen die door voedseltekort een groeiachterstand hebben. Dat is 22 procent van alle kinderen in de wereld. Met amper 0,40 euro slaagt het WPF erin om een kind een dag te voorzien van goed voedsel.

Share the meal is een app waarmee je kunt doneren. Iedereen kan “naar godsvrucht en vermogen” een bijdrage leveren. Een kind eten geven voor één dag maakt al een verschil. Ik roep jullie van harte op om een kind van de honger af te helpen en vandaag eten te geven. Een dag, een week, een maand, een jaar. Elke cent helpt. Zodat ook wij, foodies met een groot hart, het verschil kunnen maken, en de hongersnood een beetje kunnen uit de wereld helpen.