Vandaag is een belangrijke dag. Op 9 mei zie je op social media in de hele wereld immers de hashtag #feedourfuture opduiken. Ter ere van de aankomende Moederdag, wil het WFP, het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties, de grootste humanitaire organisatie die zich inzet tegen honger, aandacht vragen voor de miljoenen moeders en kinderen die elk jaar aan honger lijden.
Elk jaar sterven er zo’n 3 miljoen kinderen ten gevolge van honger. Dit zijn de toekomstige muzikanten, artiesten, uitvinders en wereldleiders. Zij zijn diegene die ziekten zullen genezen, nieuwe ontdekkingen zullen doen en een meer vreedzame wereld zullen creëren. Bij WFP willen we ervoor zorgen dat alle moeders en kinderen de juiste voeding hebben zodat iedereen z’n volle potentieel kan bereiken.
In de hele wereld lijden 821 miljoen mensen honger. Elk jaar zijn er 150 miljoen kinderen die door voedseltekort een groeiachterstand hebben. Dat is 22 procent van alle kinderen in de wereld. Met amper 0,40 euro slaagt het WPF erin om een kind een dag te voorzien van goed voedsel.
Share the meal is een app waarmee je kunt doneren. Iedereen kan “naar godsvrucht en vermogen” een bijdrage leveren. Een kind eten geven voor één dag maakt al een verschil. Ik roep jullie van harte op om een kind van de honger af te helpen en vandaag eten te geven. Een dag, een week, een maand, een jaar. Elke cent helpt. Zodat ook wij, foodies met een groot hart, het verschil kunnen maken, en de hongersnood een beetje kunnen uit de wereld helpen.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer