Wanneer je deze zondagvoormiddag naar je warme bakker gaat, om lekkere pistolets, croissants en koffiekoeken, dan zul je wellicht merken dat de gratis krant “de Zondag” er niet meer ligt. Mijn column die ik elke week voor de krant schrijf zul je dus tot aan het einde van de quarantaine niet meer op ritselend zondagspapier kunnen lezen bij je chocoladebroodje.
Vanochtend belde ik op Joe met de directeur redactie Pascal Kerkhove van De Zondag. Die legde inderdaad uit dat de papieren versie van de gratis krant eventjes niet bij de favoriete bakker zal liggen. De krant verschijnt vanaf vandaag wel digitaal. Je kunt de Zondag dus (samen met m’n column) net als altijd wel gewoon lezen, maar vanaf nu op je laptop of smartphone via www.dezondag.be
Ik vroeg Pascal wat we in de digitale Zondag mogen verwachten. Hij zei me “In mijn column lanceer ik een extra oproep om de mensen uit de zorg niet alleen nu, maar vooral ook straks na de crisis niet te vergeten. Verder hebben we een heel openhartig gesprek met Marc Van Ranst, laat ook Joachim Coens zijn licht schijnen over de situatie en maakt de baas van politievakbond zich zorgen over de veiligheid van zijn mensen bij de extra controles die ze moeten uitvoeren. Daarnaast hebben we uiteraard nog jouw column, heel wat mooie verhalen over hoop én een pak digitale puzzels en ander spelplezier voor jong en oud.”
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer