Geen “De Zondag” bij de bakker maar wel online

Wanneer je deze zondagvoormiddag naar je warme bakker gaat, om lekkere pistolets, croissants en koffiekoeken, dan zul je wellicht merken dat de gratis krant “de Zondag” er niet meer ligt. Mijn column die ik elke week voor de krant schrijf zul je dus tot aan het einde van de quarantaine niet meer op ritselend zondagspapier kunnen lezen bij je chocoladebroodje.

Vanochtend belde ik op Joe met de directeur redactie Pascal Kerkhove van De Zondag. Die legde inderdaad uit dat de papieren versie van de gratis krant eventjes niet bij de favoriete bakker zal liggen. De krant verschijnt vanaf vandaag wel digitaal. Je kunt de Zondag dus (samen met m’n column) net als altijd wel gewoon lezen, maar vanaf nu op je laptop of smartphone via www.dezondag.be

Ik vroeg Pascal wat we in de digitale Zondag mogen verwachten. Hij zei me “In mijn column lanceer ik een extra oproep om de mensen uit de zorg niet alleen nu, maar vooral ook straks na de crisis niet te vergeten. Verder hebben we een heel openhartig gesprek met Marc Van Ranst, laat ook Joachim Coens zijn licht schijnen over de situatie en maakt de baas van politievakbond zich zorgen over de veiligheid van zijn mensen bij de extra controles die ze moeten uitvoeren. Daarnaast hebben we uiteraard nog jouw column, heel wat mooie verhalen over hoop én een pak digitale puzzels en ander spelplezier voor jong en oud.”