Wanneer je deze zondagvoormiddag naar je warme bakker gaat, om lekkere pistolets, croissants en koffiekoeken, dan zul je wellicht merken dat de gratis krant “de Zondag” er niet meer ligt. Mijn column die ik elke week voor de krant schrijf zul je dus tot aan het einde van de quarantaine niet meer op ritselend zondagspapier kunnen lezen bij je chocoladebroodje.
Vanochtend belde ik op Joe met de directeur redactie Pascal Kerkhove van De Zondag. Die legde inderdaad uit dat de papieren versie van de gratis krant eventjes niet bij de favoriete bakker zal liggen. De krant verschijnt vanaf vandaag wel digitaal. Je kunt de Zondag dus (samen met m’n column) net als altijd wel gewoon lezen, maar vanaf nu op je laptop of smartphone via www.dezondag.be
Ik vroeg Pascal wat we in de digitale Zondag mogen verwachten. Hij zei me “In mijn column lanceer ik een extra oproep om de mensen uit de zorg niet alleen nu, maar vooral ook straks na de crisis niet te vergeten. Verder hebben we een heel openhartig gesprek met Marc Van Ranst, laat ook Joachim Coens zijn licht schijnen over de situatie en maakt de baas van politievakbond zich zorgen over de veiligheid van zijn mensen bij de extra controles die ze moeten uitvoeren. Daarnaast hebben we uiteraard nog jouw column, heel wat mooie verhalen over hoop én een pak digitale puzzels en ander spelplezier voor jong en oud.”
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer