Zonde zeg. Ik vrees dat ik, net als velen onder jullie, een heleboel restaurantboekingen begin mei geannuleerd zal zien worden. Ik heb intussen veel vrienden in de horeca aan de lijn gehad, en ze zijn allemaal duidelijk en pijnlijk eerlijk: de horeca gaat wellicht niet open op 1 mei. Ook al heeft onze regering dat wel degelijk beloofd, de kans is volgens hen bijna nihil. De minister van volksgezondheid heeft daar ook al op gehint de voorbije dagen.
Tot mijn grote verwondering lijken de meeste restauranteigenaars er vandaag zelf geen zin meer in te hebben. Sommigen draaien goede omzetten met hun take away. Anderen zijn nu gewoon heel bezorgd. Ze willen sowieso niet meemaken wat de kappers vandaag al overkomt: eventjes mogen openen en een paar weken later weer moeten sluiten. Dat is voor de contactberoepen al een zware dobber, maar voor restaurateurs die hun voorraden moeten inslaan, is dat helemaal onmogelijk. Nog eens een massa eten moeten weggooien is echt geen optie voor hen.
Misschien gebeuren er nog wonderen. Misschien helpt de fameuze “Paaspauze” nog wel, en zeker in combinatie met het vooruitgaan van de vaccinaties, en is er eind april, of begin mei, wel iets mogelijk voor onze restaurateurs. Maar op dit moment gelooft de horeca er zelf al niet meer echt in. Eerlijk? Ik ga toch nog maar eens wat nieuwe take away’s uitproberen de komende weken…
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer