Geen Sven Ornelis in de ochtend op Joe morgen?
Nieuws

Geen Sven Ornelis in de ochtend op Joe morgen?

Spannend dagje. Ik ben op dit moment in Barcelona waar ik lekker aan het genieten ben van het leven. Veel wandelen, wat rusten, en lekker eten in mijn favoriete restaurantjes. En wat leuk is: de zon schijnt heerlijk en de temperatuur is rond de 17 graden. Kortom: het zijn heerlijke dagen.

Intussen volg ik het nieuws uit Vlaanderen natuurlijk op de voet, en zowel op social media als op de nieuwssites lees ik het ene verontrustende bericht na het andere over de waanzinnige winterstorm die over het land trekt. Voetbalmatchen zijn afgelast, bossen zijn gesloten, ik las zelfs dat bepaalde scholen morgen de deuren zullen gesloten houden. Morgen! dat is toch de dag na de storm?

In elk geval ben ik er niet helemaal gerust op. Ik kan vanuit Barcelona de omvang en de hevigheid van de storm niet zo goed inschatten. Maar ik moet vanavond dus wel terugvliegen. We nemen de vlucht van halftien, landen dus in principe iets over elf op Brussels Airport. Maar als de storm echt zo zwaar is dat de vluchten vertragingen zouden kunnen oplopen, of zelfs afgelast worden, dan raak ik niet terug.

Eerlijk: ik hoop het niet. Het zou overmacht zijn natuurlijk, en het zou me dan wel een nachtje Barcelona extra opleveren. Maar het zou ook de allereerste keer zijn dat ik een ochtendshow op Joe zou missen. Ik ben (hout vasthouden) de afgelopen bijna vier seizoenen nog geen enkele keer door ziekte thuis moeten blijven. Iets wat me overigens bij q-music, in die 15 jaar dat ik daar de ochtend deed ook maar 1 of 2 keer overkomen is. Morgen de ochtendshow missen door de storm zou dus echt stom zijn.

Ik doe die job veel te graag. Het is gezellig samenwerken met Anke. En we hebben geweldig lieve luisteraars die elke ochtend wakker willen worden met onze muziek en ons nieuws. Maar goed, als ik niet terugvliegen kan, dan zal het voor één keer Anke zonder Sven zijn…. Ik hou het nauwlettend in de gaten… en ik hou jullie op de hoogte.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer