Geen Sven Ornelis in de ochtend op Joe morgen?

Spannend dagje. Ik ben op dit moment in Barcelona waar ik lekker aan het genieten ben van het leven. Veel wandelen, wat rusten, en lekker eten in mijn favoriete restaurantjes. En wat leuk is: de zon schijnt heerlijk en de temperatuur is rond de 17 graden. Kortom: het zijn heerlijke dagen.

Intussen volg ik het nieuws uit Vlaanderen natuurlijk op de voet, en zowel op social media als op de nieuwssites lees ik het ene verontrustende bericht na het andere over de waanzinnige winterstorm die over het land trekt. Voetbalmatchen zijn afgelast, bossen zijn gesloten, ik las zelfs dat bepaalde scholen morgen de deuren zullen gesloten houden. Morgen! dat is toch de dag na de storm?

In elk geval ben ik er niet helemaal gerust op. Ik kan vanuit Barcelona de omvang en de hevigheid van de storm niet zo goed inschatten. Maar ik moet vanavond dus wel terugvliegen. We nemen de vlucht van halftien, landen dus in principe iets over elf op Brussels Airport. Maar als de storm echt zo zwaar is dat de vluchten vertragingen zouden kunnen oplopen, of zelfs afgelast worden, dan raak ik niet terug.

Eerlijk: ik hoop het niet. Het zou overmacht zijn natuurlijk, en het zou me dan wel een nachtje Barcelona extra opleveren. Maar het zou ook de allereerste keer zijn dat ik een ochtendshow op Joe zou missen. Ik ben (hout vasthouden) de afgelopen bijna vier seizoenen nog geen enkele keer door ziekte thuis moeten blijven. Iets wat me overigens bij q-music, in die 15 jaar dat ik daar de ochtend deed ook maar 1 of 2 keer overkomen is. Morgen de ochtendshow missen door de storm zou dus echt stom zijn.

Ik doe die job veel te graag. Het is gezellig samenwerken met Anke. En we hebben geweldig lieve luisteraars die elke ochtend wakker willen worden met onze muziek en ons nieuws. Maar goed, als ik niet terugvliegen kan, dan zal het voor één keer Anke zonder Sven zijn…. Ik hou het nauwlettend in de gaten… en ik hou jullie op de hoogte.