GEERT HOSTE: GEEN EINDEJAARSCONFERENCE MAAR WEL LEKKER ETEN
Nieuws

Geert hoste: geen eindejaarsconference maar wel lekker eten

Hij zat gisteren overal in het nieuws: Geert Hoste. Voor het tweede jaar op rij komt er geen eindejaars-conférence. Jammer maar helaas. Maar ik weet wel waar hij de komende maanden veel van z’n tijd gaat doorbrengen. Dit is namelijk een lijstje met Geert z’n favoriete restaurants, en cafeetjes in Antwerpen.

Ik beschouw Geert sinds jaar en dag als één van m’n beste vrienden: hij is grappig, attent, slim, trouw, en een echte gentleman. Avonden en middagen met Geert en z’n zalige vrouw Véronique zijn altijd topmomenten. Ze houden van goede gesprekken en van lekker eten bij een uitstekend glas. En Antwerpen kent de ingeweken West-Vlaming natuurlijk als z’n binnenzak. Geniet dus maar van z’n tips: 17 topadresjes in de stad aan de Schelde.

“Wouldbechef.be vroeg me om een lijstje met de beste restaurants. Ik heb het anders aangepakt. Dit jaar woon ik dertig jaar in Antwerpen en dacht waar kan je terecht als je een dagje naar Antwerpen komt en je lekker wil eten. Ik heb ook twee hippe coffeebars opgenomen, want Antwerpen is de coffeecapital of the world. Er zit ook een avontuur in: Den Beer, een ouderwets bruin café waar je kreeft eet en van Antwerps commentaar voorzien wordt door de legendarische bazin Gusje.

Wat restaurantgidsen en ander mensen vinden van deze zaken lees je wel op de verschillende sites net zoals de adressen en openingsuren. De sites kun je aanklikken op de naam van de zaak (nvdr).

Nog één ding: als je binnengaat doe dan zeker de groeten van Geert Hoste en de Wouldbechef!”

Geert Hoste

French cuisine

Het Fornuis *

The Glorious *

L’épicerie du Cirque *

Het Gebaar *

Jerom

The Butcher’s Son

Italian with style

Ferrier 30

Pizza Arte

Civilta Dell’ Bere

Asian

Liangs Garden

Yam Thai

Brasserie

Den Artist

De Walrus

Buiten Categorie

Den Beer

Coffeebar

Butcher Coffee

Café Kolonel

*= Michelin Ster.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer