GEERT HOSTE: GEEN EINDEJAARSCONFERENCE MAAR WEL LEKKER ETEN

Hij zat gisteren overal in het nieuws: Geert Hoste. Voor het tweede jaar op rij komt er geen eindejaars-conférence. Jammer maar helaas. Maar ik weet wel waar hij de komende maanden veel van z’n tijd gaat doorbrengen. Dit is namelijk een lijstje met Geert z’n favoriete restaurants, en cafeetjes in Antwerpen.

Ik beschouw Geert sinds jaar en dag als één van m’n beste vrienden: hij is grappig, attent, slim, trouw, en een echte gentleman. Avonden en middagen met Geert en z’n zalige vrouw Véronique zijn altijd topmomenten. Ze houden van goede gesprekken en van lekker eten bij een uitstekend glas. En Antwerpen kent de ingeweken West-Vlaming natuurlijk als z’n binnenzak. Geniet dus maar van z’n tips: 17 topadresjes in de stad aan de Schelde.

“Wouldbechef.be vroeg me om een lijstje met de beste restaurants. Ik heb het anders aangepakt. Dit jaar woon ik dertig jaar in Antwerpen en dacht waar kan je terecht als je een dagje naar Antwerpen komt en je lekker wil eten. Ik heb ook twee hippe coffeebars opgenomen, want Antwerpen is de coffeecapital of the world. Er zit ook een avontuur in: Den Beer, een ouderwets bruin café waar je kreeft eet en van Antwerps commentaar voorzien wordt door de legendarische bazin Gusje.

Wat restaurantgidsen en ander mensen vinden van deze zaken lees je wel op de verschillende sites net zoals de adressen en openingsuren. De sites kun je aanklikken op de naam van de zaak (nvdr).

Nog één ding: als je binnengaat doe dan zeker de groeten van Geert Hoste en de Wouldbechef!”

 

Geert Hoste

 

French cuisine

Het Fornuis *

The Glorious *

L’épicerie du Cirque *

Het Gebaar *

Jerom

The Butcher’s Son

 

Italian with style

Ferrier 30

Pizza Arte

Puro 26

Civilta Dell’ Bere

 

Asian

Liangs Garden

Yam Thai

Brasserie

Den Artist

De Walrus

 

Buiten Categorie

Den Beer

 

Coffeebar

Butcher Coffee

Café Kolonel

 

*= Michelin Ster.