Hij zat gisteren overal in het nieuws: Geert Hoste. Voor het tweede jaar op rij komt er geen eindejaars-conférence. Jammer maar helaas. Maar ik weet wel waar hij de komende maanden veel van z’n tijd gaat doorbrengen. Dit is namelijk een lijstje met Geert z’n favoriete restaurants, en cafeetjes in Antwerpen.
Ik beschouw Geert sinds jaar en dag als één van m’n beste vrienden: hij is grappig, attent, slim, trouw, en een echte gentleman. Avonden en middagen met Geert en z’n zalige vrouw Véronique zijn altijd topmomenten. Ze houden van goede gesprekken en van lekker eten bij een uitstekend glas. En Antwerpen kent de ingeweken West-Vlaming natuurlijk als z’n binnenzak. Geniet dus maar van z’n tips: 17 topadresjes in de stad aan de Schelde.
“Wouldbechef.be vroeg me om een lijstje met de beste restaurants. Ik heb het anders aangepakt. Dit jaar woon ik dertig jaar in Antwerpen en dacht waar kan je terecht als je een dagje naar Antwerpen komt en je lekker wil eten. Ik heb ook twee hippe coffeebars opgenomen, want Antwerpen is de coffeecapital of the world. Er zit ook een avontuur in: Den Beer, een ouderwets bruin café waar je kreeft eet en van Antwerps commentaar voorzien wordt door de legendarische bazin Gusje.
Wat restaurantgidsen en ander mensen vinden van deze zaken lees je wel op de verschillende sites net zoals de adressen en openingsuren. De sites kun je aanklikken op de naam van de zaak (nvdr).
Nog één ding: als je binnengaat doe dan zeker de groeten van Geert Hoste en de Wouldbechef!”
Geert Hoste
Brasserie
*= Michelin Ster.
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer