GELD SPAREN IN NEW YORKSE RESTAURANTS
Nieuws

Geld sparen in new yorkse restaurants

Gastronomie, en zeker de toprestaurants, zijn behoorlijk duur in New York. Meestal moet je in de toprestaurants ook een menu nemen, en de prijzen daarvan zijn pittig. Eén voordeel op dit moment: de dollar staat laag ten opzichte van de euro. Dus daarom is reizen naar Amerika tegenwoordig relatief betaalbaar. Neemt niet weg dat de betere restaurants zeker met de Europese kunnen wedijveren qua prijskaartje.

Het was mijn goede maat Jens, die met z’n vrouw Lieve een paar jaar in New York woonde, die me echter een goede tip gaf. Ga niet voor de aangepaste wijnen bij het menu. Een etentje in Per Se (de driesterren zaak op Colombus Circle) was bij hen zo eens redelijk uit de hand gelopen. Ga gewoon voor een fles waar je zin in hebt, en die betaalbaar is. Gouden tip zo bleek.

Soms kosten de wine pairings hier meer dan de prijs van een menu. Terwijl je prima flesjes op de kaart kunt vinden aan een fractie van dat bedrag. En eerlijk gezegd, soms ben ik zo’n wijnarrangementen met tien verschillende wijntjes ook snel beu. Je smaakpapillen worden in alle richtingen geduwd, en een goede flesje wijn naar eigen keuze kan soms veel beter werken om wat rust te bewaren. Een flesjes witte wijn of champagne tot aan het hoofdgerecht en dan een glas rood, ik vind het de goede aanpak. Op die manier hebben we hier echt al goed geld uitgespaard.

En ja, hoe raar het ook klinkt, bekijk toch ook eens de Franse wijnen (of andere Europese of wereldwijnen). In Amerika altijd Amerikaanse wijn drinken is uiteraard een goed idee. Maar je gaat er niet per se goedkoper van af komen. Amerikaanse wijnen zijn sowieso prijzig, en in de toprestaurants staan vooral de toppers onder de Amerikaanse wijnen op de kaart, met alle gevolgen van dien, en kun je soms goedkopere (en zeker even lekkere alternatieven vinden uit pakweg Frankrijk. Raar maar waar.

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer

Alle Boeken

Black Friday korting op al mijn boeken, van woensdag tot zondag!

Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer

Welke appels zijn het gezondste: rode of groene?

An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer

10 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Niks aan te doen: daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer