GELD SPAREN IN NEW YORKSE RESTAURANTS
Nieuws

Geld sparen in new yorkse restaurants

Gastronomie, en zeker de toprestaurants, zijn behoorlijk duur in New York. Meestal moet je in de toprestaurants ook een menu nemen, en de prijzen daarvan zijn pittig. Eén voordeel op dit moment: de dollar staat laag ten opzichte van de euro. Dus daarom is reizen naar Amerika tegenwoordig relatief betaalbaar. Neemt niet weg dat de betere restaurants zeker met de Europese kunnen wedijveren qua prijskaartje.

Het was mijn goede maat Jens, die met z’n vrouw Lieve een paar jaar in New York woonde, die me echter een goede tip gaf. Ga niet voor de aangepaste wijnen bij het menu. Een etentje in Per Se (de driesterren zaak op Colombus Circle) was bij hen zo eens redelijk uit de hand gelopen. Ga gewoon voor een fles waar je zin in hebt, en die betaalbaar is. Gouden tip zo bleek.

Soms kosten de wine pairings hier meer dan de prijs van een menu. Terwijl je prima flesjes op de kaart kunt vinden aan een fractie van dat bedrag. En eerlijk gezegd, soms ben ik zo’n wijnarrangementen met tien verschillende wijntjes ook snel beu. Je smaakpapillen worden in alle richtingen geduwd, en een goede flesje wijn naar eigen keuze kan soms veel beter werken om wat rust te bewaren. Een flesjes witte wijn of champagne tot aan het hoofdgerecht en dan een glas rood, ik vind het de goede aanpak. Op die manier hebben we hier echt al goed geld uitgespaard.

En ja, hoe raar het ook klinkt, bekijk toch ook eens de Franse wijnen (of andere Europese of wereldwijnen). In Amerika altijd Amerikaanse wijn drinken is uiteraard een goed idee. Maar je gaat er niet per se goedkoper van af komen. Amerikaanse wijnen zijn sowieso prijzig, en in de toprestaurants staan vooral de toppers onder de Amerikaanse wijnen op de kaart, met alle gevolgen van dien, en kun je soms goedkopere (en zeker even lekkere alternatieven vinden uit pakweg Frankrijk. Raar maar waar.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer