GELD SPAREN IN NEW YORKSE RESTAURANTS
Nieuws

Geld sparen in new yorkse restaurants

Gastronomie, en zeker de toprestaurants, zijn behoorlijk duur in New York. Meestal moet je in de toprestaurants ook een menu nemen, en de prijzen daarvan zijn pittig. Eén voordeel op dit moment: de dollar staat laag ten opzichte van de euro. Dus daarom is reizen naar Amerika tegenwoordig relatief betaalbaar. Neemt niet weg dat de betere restaurants zeker met de Europese kunnen wedijveren qua prijskaartje.

Het was mijn goede maat Jens, die met z’n vrouw Lieve een paar jaar in New York woonde, die me echter een goede tip gaf. Ga niet voor de aangepaste wijnen bij het menu. Een etentje in Per Se (de driesterren zaak op Colombus Circle) was bij hen zo eens redelijk uit de hand gelopen. Ga gewoon voor een fles waar je zin in hebt, en die betaalbaar is. Gouden tip zo bleek.

Soms kosten de wine pairings hier meer dan de prijs van een menu. Terwijl je prima flesjes op de kaart kunt vinden aan een fractie van dat bedrag. En eerlijk gezegd, soms ben ik zo’n wijnarrangementen met tien verschillende wijntjes ook snel beu. Je smaakpapillen worden in alle richtingen geduwd, en een goede flesje wijn naar eigen keuze kan soms veel beter werken om wat rust te bewaren. Een flesjes witte wijn of champagne tot aan het hoofdgerecht en dan een glas rood, ik vind het de goede aanpak. Op die manier hebben we hier echt al goed geld uitgespaard.

En ja, hoe raar het ook klinkt, bekijk toch ook eens de Franse wijnen (of andere Europese of wereldwijnen). In Amerika altijd Amerikaanse wijn drinken is uiteraard een goed idee. Maar je gaat er niet per se goedkoper van af komen. Amerikaanse wijnen zijn sowieso prijzig, en in de toprestaurants staan vooral de toppers onder de Amerikaanse wijnen op de kaart, met alle gevolgen van dien, en kun je soms goedkopere (en zeker even lekkere alternatieven vinden uit pakweg Frankrijk. Raar maar waar.

Gerelateerde nieuwsberichten

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer