Ze zijn super gezond, bevatten bijna geen calorieën, en ze zijn zo zo zo lekker. Niet voor niks worden de asperges het witte goud genoemd. Voor mij zijn het nu echt feestmaanden, want de verse asperges liggen weer in de winkel. Ik woon in Rijmenam, dichtbij Mechelen, en daar kan ik gewoon verse asperges bij de boer halen. En dat doe ik van nu tot 21 juni (het officiële einde van het aspergeseizoen) een paar keer per week.
En ook al eet ik in Barcelona heel vaak asperges uit blik of uit een bokaal, omdat die uit de provincie Navarra net zo lekker zijn als die uit België en Nederland en je die het hele jaar door in topkwaliteit maar wel in conserven kunt verkrijgen, toch zweer ik in het seizoen bij kraakverse asperges.
En weet je hoe die klinken? Ze piepen! Als je echt verse asperges in huis haalt moet je ze eens tegen elkaar wrijven. Kwekers noemen dat trouwens knisperen en het heeft met het vochtgehalte van de groente te maken, 95 à 97 procent van de asperge bestaat uit water dat binnenin druk uitoefent. Wanneer ze wat langer blijven liggen en dus niet meer kraakvers zijn verdwijnt het vocht wat en knisperen en piepen ze minder.
Trouwens: de komende dagen deel ik al mijn oude en nieuwe aspergegerechten met jullie. Doe me een lol, maar vooral jezelf, en test ze uit. Eet maar heel veel asperges, ze zijn er maar zo’n korte tijd, zijn zeer goed voor je nieren ook, en je kunt ze op zoveel lekkere manier bereiden. Trouwens, morgen lanceer ik een splinternieuw aspergegerecht samen met de vrienden van WW, het nieuwe Weight Watchers. Weinig punten, veel smaak dus!!!!
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer