Gênant momentje in de herentoiletten
Nieuws

Gênant momentje in de herentoiletten

Heren. Ik moet jullie even waarschuwen. Het is mij deze week zelf overkomen, en ik schaamde me echt rot. Tijdens een plaat in onze ochtendshow liep ik snel even naar de herentoiletten om vlug een plasje te doen. Grim, onze nieuwslezer stond net op dat moment hetzelfde te doen. Sinds covid zijn we allemaal gewoon om er een urinoir tussen te laten, maar toch. We zeggen, al plassend, een paar dingen tegen elkaar zoals “loopt lekker de show” of zo, en dan gebeurt het… gênant.

Ik was namelijk compleet vergeten dat ik de avond voordien asperges had gegeten. Ze lagen net een dag net in de winkel, en ik wou ze meteen proeven. Tuurlijk. Het zijn mijn favoriete groenten. Ze zijn gezond, ze zijn ontzettend lekker, en het seizoen van de asperges is kort. Je moet ze dus (vaak) eten van zodra ze er zijn. Eén ding had ik even niet aan gedacht. Dat je urine na het eten van asperges echt enorm stinkt. En daar sta je dan, op een halve meter van je collega.

Ik heb overigens geen schuld aan die vieze geur. Het hoort er gewoon bij. Wat je ruikt op dat moment is zwavel. De zwavelverbinding ‘methylmercaptan’. Asperges bevatten immers een bepaald zuur (asparagusine), dat je lichaam moet verwerken. Hierbij ontstaan zwavelverbindingen. Wat je uitplast is dus het teveel aan zwavel. Dit zorgt voor die zeer typische vieze geur! Niks aan de hand, het is zelfs gezond.

Maar ik begon me wel meteen uitvoerig te excuseren. “Sorrrrrrrry Grim,” zei ik, “maar ik heb gisteren asperges gegeten. Vandaar….” Het grappige is, Grim zei dat hij het niet ruiken kon. Dat was vriendelijk van hem, hij wou niet dat ik nog meer gegeneerd was, dacht ik. Zou best kunnen, want Grim is een hoffelijke man. Maar het zou ook kunnen dat hij het oprecht niet heeft geroken. Meer dan de helft van de mensen ruikt die zwavelgeur in urine niet, blijkt uit een onderzoek. En als je je begint te excuseren voor een geur die de andere niet ruikt wordt het pas echt gênant.

Anyway, geniet van je asperges, ze zijn al echt lekker. Maar kijk een klein beetje uit als je de dag nadien op het werk of op café gaat plassen naast een collega, een vriend, of een wildvreemde. Want de helft van de mensen ruikt het natuurlijk wel.

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer