Heren. Ik moet jullie even waarschuwen. Het is mij deze week zelf overkomen, en ik schaamde me echt rot. Tijdens een plaat in onze ochtendshow liep ik snel even naar de herentoiletten om vlug een plasje te doen. Grim, onze nieuwslezer stond net op dat moment hetzelfde te doen. Sinds covid zijn we allemaal gewoon om er een urinoir tussen te laten, maar toch. We zeggen, al plassend, een paar dingen tegen elkaar zoals “loopt lekker de show” of zo, en dan gebeurt het… gênant.
Ik was namelijk compleet vergeten dat ik de avond voordien asperges had gegeten. Ze lagen net een dag net in de winkel, en ik wou ze meteen proeven. Tuurlijk. Het zijn mijn favoriete groenten. Ze zijn gezond, ze zijn ontzettend lekker, en het seizoen van de asperges is kort. Je moet ze dus (vaak) eten van zodra ze er zijn. Eén ding had ik even niet aan gedacht. Dat je urine na het eten van asperges echt enorm stinkt. En daar sta je dan, op een halve meter van je collega.
Ik heb overigens geen schuld aan die vieze geur. Het hoort er gewoon bij. Wat je ruikt op dat moment is zwavel. De zwavelverbinding ‘methylmercaptan’. Asperges bevatten immers een bepaald zuur (asparagusine), dat je lichaam moet verwerken. Hierbij ontstaan zwavelverbindingen. Wat je uitplast is dus het teveel aan zwavel. Dit zorgt voor die zeer typische vieze geur! Niks aan de hand, het is zelfs gezond.
Maar ik begon me wel meteen uitvoerig te excuseren. “Sorrrrrrrry Grim,” zei ik, “maar ik heb gisteren asperges gegeten. Vandaar….” Het grappige is, Grim zei dat hij het niet ruiken kon. Dat was vriendelijk van hem, hij wou niet dat ik nog meer gegeneerd was, dacht ik. Zou best kunnen, want Grim is een hoffelijke man. Maar het zou ook kunnen dat hij het oprecht niet heeft geroken. Meer dan de helft van de mensen ruikt die zwavelgeur in urine niet, blijkt uit een onderzoek. En als je je begint te excuseren voor een geur die de andere niet ruikt wordt het pas echt gênant.
Anyway, geniet van je asperges, ze zijn al echt lekker. Maar kijk een klein beetje uit als je de dag nadien op het werk of op café gaat plassen naast een collega, een vriend, of een wildvreemde. Want de helft van de mensen ruikt het natuurlijk wel.
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer