Gênant: plots kreeg ik een “dickpic” op restaurant

Gisterenavond gingen we dineren in Coque, een restaurant met 2 sterren in Madrid. Het interieur is spectaculair. Eclectisch. Met verschillende ruimtes waar je dineert. Het is een culinaire reis die start in de bar, de volgende hapjes krijg je in de immens uitgebreide wijnkelder, daarna in wat zij de “sacristie” noemen, een soort van kapel met enkel sherrywijnen. Vervolgens krijg je twee hapjes in de keuken, en dan pas ga je voor het eigenlijke menu aan tafel zitten. Een speciale ervaring met creatieve gerechten rond typische Spaanse ingrediënten. Maar eigenlijk begon de avond al hilarisch, bij het eerste hapje, in de bar.

We kregen daar om te beginnen een glaasje Vermouth met daarop een soort van grote luchtbel vol smaak die met veel rook ontplofte op ons glas. Dat was al bijzonder, een beetje grappig zelfs. Maar het eerste hapje dat we kregen was wel echt heel erg onverwacht. Het zag er in feite uit als een gevulde taco met schilfers op, maar het werd door het meisje dat ons serveerde voorgesteld als: “dickpic with guacamole and foie gras”. Ik geloofde m’n oren niet en vroeg haar beleefd: “can you repeat that please?” Mijn partner had immers net hetzelfde gehoord. Zegt dat Spaanse meisje dus opnieuw met een uitgestreken gezicht: “dickpic with guacamole and foie gras, sir”.

Wij proestten het letterlijk uit. Want het zag er best speciaal en creatief en onverwacht uit maar een dickpic was het zeker niet. Toen we het hapje half in een slappe lach naar binnen hadden gespeeld wisten we nog steeds niet wat we geproefd hadden. We moesten het weten, dus we hebben het  maar aan haar collega gevraagd. Bleek het dus “chickpea” te zijn, kikkererwt, waar ze een krokantje van hadden gemaakt, maar zo sprak ze het in geen duizend jaar uit. Haar Engels was duidelijk niet zo heel erg goed. Ze had de hapjes dus fonetisch van buiten geleerd, met alle humoristische gevolgen van dien …

Ze maakte van de chickpea dus iets als “tjikpik”, kortom, dickpic. In een restaurant met de naam Coque is dat een keiharde binnenkomer, toch? Hilarisch.

 

PS: hieronder een foto van de bewuste dickpic. Wees beleefd, gelieve die niet ongevraagd naar andere mensen door te sturen.