Gent: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Gent: de hotspots volgens local foodies

Plan je binnenkort een tripje richting Gent en wil je meteen alle culinaire hotspots op een rij? Goed nieuws, want voortaan delen we op Would Be Chef ook de niet te missen adresjes van de experts ter plaatse! Inderdaad Gent door de ogen van de local foodies! Maak kennis met Lars Lagaisse, Angelique Foré en Dries Henau & Yuri Vandenbogaerde. Elk van hen kent de Gentse binnenstad uit de broekzak en durft wel al eens een nieuw resto uitproberen of een klassieker te testen. #9000forlife 

Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!

Lars Lagaisse

https://www.instagram.com/p/Bo7Dy6lHEkG/

Lars ken je vast als @belmodolars op Instagram. Hij werkt als social media expert bij Belmodo en is samen met Timo Delorge de drijvende kracht achter het Gentse kaartenmerk Kaart Blanche. Lars zijn favoriet in Gent is Pain Perdu. Hier schuif je aan tafel voor een heerlijk ontbijt, een smaakvolle koffie, een lekkere lunch of een uitgebreide brunch. Je kiest er uit verschillende salades, boterhammen en croques.

Lars’ favoriet is de British Croque. Of zoals hij het zelf omschrijft ‘heerlijke toast met kaas en kip, klinkt basic but it’s not’. Iedereen is er volgens Lars keilief (shout out naar Lot & Toto) en bovendien verkopen ze aan de kassa heel leuke en originele kaartjes van Kaart Blanche. Bij lekker weer is de gezellige tuin achterin de place-to-be. Lars spotten doe je er meestal tijdens de lunch.

Pain Perdu
Walpoortstraat 9
9000 Gent
09/224.18.25
www.painperdugent.be

Dries Henau & Yuri Vandenbogaerde

https://www.instagram.com/p/Bmxuvh3HIOQ/

Van een wasserette tot een éclair … al wat de boys Dries & Yuri aanraken verandert in goud! Beiden bedachten het succesvolle Wasbar en met hun laatste wapenfeit strelen ze de tongen van de zoetebekjes. Met Chez Claire serveren ze de meest heerlijke éclairs voorzien van een fancy jasje. Beiden kennen Gent van binnen en van buiten en delen maar al te graag hun lievelingsplekjes.

Kiezen is verliezen dus selecteerden de boys 2 van hun favoriete resaurants; Publiek en Revue. Publiek verkiezen ze voor de geplande dineertjes terwijl Revue perfect is voor de lunch of vrijdagavondetentjes ‘op den bots’. Bij Revue bestellen ze steevast balletjes in tomatensaus of roggevleugel. Voeg daar nog een zalig terras, op wandelafstand van alles (ook van hun thuis) en de telkens smakelijke suggesties en je hebt redenen genoeg voor een bezoek aan Revue.

Bij Publiek spot je hen eerder op een avond in het weekend. Publiek serveert smakelijke menu’s vol van seizoenproducten, denk aan parelhoen, limousin rund of duif uit Steenvoorde. Afsluiten doe je hier met een heerlijke Dame Blanche of een geraffineerd kaasbordje. “Publiek biedt je een belevenis en werkelijk elke keer dat je hier buitenkomt voel je je verliefd. Een keuken met sterrenniveau” aldus Dries & Yuri.

Publiek
Ham 39
9000 Gent
09/330.04.86
www.publiekgent.be

Revue
Nederkouter 1
9000 Gent
09/391.49.79
www.revue-gent.be

Angelique Foré

https://www.instagram.com/p/BiG8LtSHVhP/

Meet mummy, entrepreneur, fashionista & food lover Angelique Foré. Voor Angelique is Gent haar thuisstad. Ze werkt er en woont er met haar fiancé en 2 kids. Na haar studentenjaren is ze er blijven plakken en ondertussen heeft ze er 20 jaar ervaring in Gent op zitten. Haar favoriete restaurant is De Superette. “Het is dé plek in Gent voor ongedwongen gezelligheid. De geur, de smaak, de verlichting, het interieur, de sound … alles zit er goed. Ik voel me er thuis”, verklaart Angelique.

Angelique geniet er vooral van het brunchmenu. “Je start er met een plankje vol brood, boerenboter en charcuterie en kaas. Echt comfort food met een stevige dosis nostalgie. I like!” Eigenaar Kobe Desramaults is Angelique’s schoonbroer, voor haar is het dus eigenlijk altijd een beetje op bezoek bij familie.

“De Superette is mijn favoriete stek tijdens het weekend. Lekker makkelijk met de kids, met oma en de hele familie en vrienden. In de week ‘s avonds is het dan weer heel geschikt voor een date night!” aldus Angelique.

De Superette
Guldenspoorstraat 29
9000 Gent
09/278.08.08
www.de-superette.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer