Plan je binnenkort een tripje richting Gent en wil je meteen alle culinaire hotspots op een rij? Goed nieuws, want voortaan delen we op Would Be Chef ook de niet te missen adresjes van de experts ter plaatse! Inderdaad Gent door de ogen van de local foodies! Maak kennis met Lars Lagaisse, Angelique Foré en Dries Henau & Yuri Vandenbogaerde. Elk van hen kent de Gentse binnenstad uit de broekzak en durft wel al eens een nieuw resto uitproberen of een klassieker te testen. #9000forlife
Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!
https://www.instagram.com/p/Bo7Dy6lHEkG/
Lars ken je vast als @belmodolars op Instagram. Hij werkt als social media expert bij Belmodo en is samen met Timo Delorge de drijvende kracht achter het Gentse kaartenmerk Kaart Blanche. Lars zijn favoriet in Gent is Pain Perdu. Hier schuif je aan tafel voor een heerlijk ontbijt, een smaakvolle koffie, een lekkere lunch of een uitgebreide brunch. Je kiest er uit verschillende salades, boterhammen en croques.
Lars’ favoriet is de British Croque. Of zoals hij het zelf omschrijft ‘heerlijke toast met kaas en kip, klinkt basic but it’s not’. Iedereen is er volgens Lars keilief (shout out naar Lot & Toto) en bovendien verkopen ze aan de kassa heel leuke en originele kaartjes van Kaart Blanche. Bij lekker weer is de gezellige tuin achterin de place-to-be. Lars spotten doe je er meestal tijdens de lunch.
Pain Perdu
Walpoortstraat 9
9000 Gent
09/224.18.25
www.painperdugent.be
https://www.instagram.com/p/Bmxuvh3HIOQ/
Van een wasserette tot een éclair … al wat de boys Dries & Yuri aanraken verandert in goud! Beiden bedachten het succesvolle Wasbar en met hun laatste wapenfeit strelen ze de tongen van de zoetebekjes. Met Chez Claire serveren ze de meest heerlijke éclairs voorzien van een fancy jasje. Beiden kennen Gent van binnen en van buiten en delen maar al te graag hun lievelingsplekjes.
Kiezen is verliezen dus selecteerden de boys 2 van hun favoriete resaurants; Publiek en Revue. Publiek verkiezen ze voor de geplande dineertjes terwijl Revue perfect is voor de lunch of vrijdagavondetentjes ‘op den bots’. Bij Revue bestellen ze steevast balletjes in tomatensaus of roggevleugel. Voeg daar nog een zalig terras, op wandelafstand van alles (ook van hun thuis) en de telkens smakelijke suggesties en je hebt redenen genoeg voor een bezoek aan Revue.
Bij Publiek spot je hen eerder op een avond in het weekend. Publiek serveert smakelijke menu’s vol van seizoenproducten, denk aan parelhoen, limousin rund of duif uit Steenvoorde. Afsluiten doe je hier met een heerlijke Dame Blanche of een geraffineerd kaasbordje. “Publiek biedt je een belevenis en werkelijk elke keer dat je hier buitenkomt voel je je verliefd. Een keuken met sterrenniveau” aldus Dries & Yuri.
Publiek
Ham 39
9000 Gent
09/330.04.86
www.publiekgent.be
Revue
Nederkouter 1
9000 Gent
09/391.49.79
www.revue-gent.be
https://www.instagram.com/p/BiG8LtSHVhP/
Meet mummy, entrepreneur, fashionista & food lover Angelique Foré. Voor Angelique is Gent haar thuisstad. Ze werkt er en woont er met haar fiancé en 2 kids. Na haar studentenjaren is ze er blijven plakken en ondertussen heeft ze er 20 jaar ervaring in Gent op zitten. Haar favoriete restaurant is De Superette. “Het is dé plek in Gent voor ongedwongen gezelligheid. De geur, de smaak, de verlichting, het interieur, de sound … alles zit er goed. Ik voel me er thuis”, verklaart Angelique.
Angelique geniet er vooral van het brunchmenu. “Je start er met een plankje vol brood, boerenboter en charcuterie en kaas. Echt comfort food met een stevige dosis nostalgie. I like!” Eigenaar Kobe Desramaults is Angelique’s schoonbroer, voor haar is het dus eigenlijk altijd een beetje op bezoek bij familie.
“De Superette is mijn favoriete stek tijdens het weekend. Lekker makkelijk met de kids, met oma en de hele familie en vrienden. In de week ’s avonds is het dan weer heel geschikt voor een date night!” aldus Angelique.
De Superette
Guldenspoorstraat 29
9000 Gent
09/278.08.08
www.de-superette.be
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer