Gert Verhulst is jarig, en wij vroegen hem wat hij vandaag het liefste eet
Nieuws

Gert Verhulst is jarig, en wij vroegen hem wat hij vandaag het liefste eet

Heel dikke proficiat voor de sympathieke Gert Verhulst. Hij wordt vandaag 51 jaar. Een hele schone leeftijd voor een jonge actieve knaap als Gert. Gert en ik gaan ongeveer even lang mee in de media (hij was maar een paar jaartjes voor mij begonnen bij de VRT) en we kwamen elkaar dus erg vaak tegen.

Ik heb Gert al tientallen keren mogen interviewen in mijn ochtendshows, en dat zijn altijd plezierige babbels. Ik heb overigens ook heel veel respect voor het succesvolle zakelijke parcours dat hij in al die jaren gelopen heeft. Mensen die keihard durven ondernemen, en tegelijk creatief durven blijven, speels en kritisch voor zichzelf, dat zijn de strafste.

En ook wederzijds voel ik veel respect. Ik mocht al eens een rol spelen in Hotel Op Stelten’, één van de films van Samson en Gert, ik was al eens te gast in de Late Night Show van Gert en James op VIER, en we hebben met onze gemeenschappelijke fijne vriend Roger van Damme en onze partners ooit eens een legendarische avond beleefd in mijn geliefde Barcelona waar we gingen dineren in El Nacional en nadien nog een glas gingen drinken in de Dry Martini Bar, kortom: een avond met veel lekker eten, veel humor, en best wel wat goede drank. Laat me zeggen: ik herinner me nog bijna drie vierde van die geweldige avond.

Gert is ook de patron en grote bezieler van kookzender njam! en hij heeft er met De garde van Gert’ ook een kookprogramma dat is zoals een goed kookprogramma voor mij moet zijn: er wordt goed gekookt en lekker gekletst. En voor de rest geen franjes of poespas. What you see is what you get! Ik hou er heel erg van. Ik ben dan ook een fan.

Special voor zijn verjaardag hebben we Gert kort geïnterviewd. Hoe viert hij zijn verjaardag, wat eet hij het liefste, en welke wijn drinkt hij daar het liefste bij?

hele dikke proficiat gert, met je verjaardag. Ik neem aan dat je goed gaat vieren vanavond.

Wat wil je eigenlijk het liefste eten op je verjaardag?

“Een lekker menu in een gastronomisch restaurant. Ik laat me graag verrassen door de chef, maar als er kreeft, king krab, sint jacobs schelpen of langoustines op dat menu staan zal ik daar zeer blij van worden …”

Met welke mensen tafel je dan het liefste?

“Op mijn verjaardag heb ik sowieso graag mijn vriendin Ellen erbij en de kinderen Viktor en Marie. Als zij erbij zijn kan de avond voor mij al niet meer stuk.”

Welke fles wijn gaat daar dan bij open?

“Ik ben geen wijnkenner. Mijn voorkeur gaat uit naar fruitige witte wijnen en mooie zachte rode wijnen. Bij de kaas of het dessert kan ik een lekkere zoete dessertwijn zeker  waarderen.”

Wat was je beste maaltijd ooit?

“De beste maaltijd ooit was toen ik als kind mocht beslissen wat er ‘s avonds op het menu stond. Ik koos dan meestal voor tomatensoep met balletjes, een kippenbil met frietjes en sla, en chocoladepudding … mama’s keuken gaat boven alles!”

Welk ingrediënt mogen ze jou zeker niet serveren (op je verjaardag)?

“Ik ben niet dol op ingewanden … varkensdarmen moeten er voor mij niet bij zijn.”

En dan nog een moeilijker vraagje: Wie is je favoriete (njam!) chef en waarom?

“Dat is hetzelfde als aan ouders vragen welk kind ze het liefste zien. Alle njam! chefs hebben hun eigen kwaliteiten en ik bezoek ieders restaurant geregeld met evenveel plezier!”

Dikke merci om even tijd te maken voor dit interview, en nogmaals: Gelukkige verjaardag gert!

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer