Gert Verhulst is jarig, en wij vroegen hem wat hij vandaag het liefste eet

Heel dikke proficiat voor de sympathieke Gert Verhulst. Hij wordt vandaag 51 jaar. Een hele schone leeftijd voor een jonge actieve knaap als Gert. Gert en ik gaan ongeveer even lang mee in de media (hij was maar een paar jaartjes voor mij begonnen bij de VRT) en we kwamen elkaar dus erg vaak tegen.

Ik heb Gert al tientallen keren mogen interviewen in mijn ochtendshows, en dat zijn altijd plezierige babbels. Ik heb overigens ook heel veel respect voor het succesvolle zakelijke parcours dat hij in al die jaren gelopen heeft. Mensen die keihard durven ondernemen, en tegelijk creatief durven blijven, speels en kritisch voor zichzelf, dat zijn de strafste.

En ook wederzijds voel ik veel respect. Ik mocht al eens een rol spelen in Hotel Op Stelten’, één van de films van Samson en Gert, ik was al eens te gast in de Late Night Show van Gert en James op VIER, en we hebben met onze gemeenschappelijke fijne vriend Roger van Damme en onze partners ooit eens een legendarische avond beleefd in mijn geliefde Barcelona waar we gingen dineren in El Nacional en nadien nog een glas gingen drinken in de Dry Martini Bar, kortom: een avond met veel lekker eten, veel humor, en best wel wat goede drank. Laat me zeggen: ik herinner me nog bijna drie vierde van die geweldige avond.

Gert is ook de patron en grote bezieler van kookzender njam! en hij heeft er met De garde van Gert’ ook een kookprogramma dat is zoals een goed kookprogramma voor mij moet zijn: er wordt goed gekookt en lekker gekletst. En voor de rest geen franjes of poespas. What you see is what you get! Ik hou er heel erg van. Ik ben dan ook een fan.

 

Special voor zijn verjaardag hebben we Gert kort geïnterviewd. Hoe viert hij zijn verjaardag, wat eet hij het liefste, en welke wijn drinkt hij daar het liefste bij?

 

hele dikke proficiat gert, met je verjaardag. Ik neem aan dat je goed gaat vieren vanavond.

Wat wil je eigenlijk het liefste eten op je verjaardag?

“Een lekker menu in een gastronomisch restaurant. Ik laat me graag verrassen door de chef, maar als er kreeft, king krab, sint jacobs schelpen of langoustines op dat menu staan zal ik daar zeer blij van worden …”

Met welke mensen tafel je dan het liefste?

“Op mijn verjaardag heb ik sowieso graag mijn vriendin Ellen erbij en de kinderen Viktor en Marie. Als zij erbij zijn kan de avond voor mij al niet meer stuk.”

Welke fles wijn gaat daar dan bij open?

“Ik ben geen wijnkenner. Mijn voorkeur gaat uit naar fruitige witte wijnen en mooie zachte rode wijnen. Bij de kaas of het dessert kan ik een lekkere zoete dessertwijn zeker  waarderen.”

Wat was je beste maaltijd ooit?

“De beste maaltijd ooit was toen ik als kind mocht beslissen wat er ‘s avonds op het menu stond. Ik koos dan meestal voor tomatensoep met balletjes, een kippenbil met frietjes en sla, en chocoladepudding … mama’s keuken gaat boven alles!”

Welk ingrediënt mogen ze jou zeker niet serveren (op je verjaardag)?

“Ik ben niet dol op ingewanden … varkensdarmen moeten er voor mij niet bij zijn.”

En dan nog een moeilijker vraagje: Wie is je favoriete (njam!) chef en waarom?

“Dat is hetzelfde als aan ouders vragen welk kind ze het liefste zien. Alle njam! chefs hebben hun eigen kwaliteiten en ik bezoek ieders restaurant geregeld met evenveel plezier!”

Dikke merci om even tijd te maken voor dit interview, en nogmaals: Gelukkige verjaardag gert!