Gert Verhulst is jarig, en wij vroegen hem wat hij vandaag het liefste eet
Nieuws

Gert Verhulst is jarig, en wij vroegen hem wat hij vandaag het liefste eet

Heel dikke proficiat voor de sympathieke Gert Verhulst. Hij wordt vandaag 51 jaar. Een hele schone leeftijd voor een jonge actieve knaap als Gert. Gert en ik gaan ongeveer even lang mee in de media (hij was maar een paar jaartjes voor mij begonnen bij de VRT) en we kwamen elkaar dus erg vaak tegen.

Ik heb Gert al tientallen keren mogen interviewen in mijn ochtendshows, en dat zijn altijd plezierige babbels. Ik heb overigens ook heel veel respect voor het succesvolle zakelijke parcours dat hij in al die jaren gelopen heeft. Mensen die keihard durven ondernemen, en tegelijk creatief durven blijven, speels en kritisch voor zichzelf, dat zijn de strafste.

En ook wederzijds voel ik veel respect. Ik mocht al eens een rol spelen in Hotel Op Stelten’, één van de films van Samson en Gert, ik was al eens te gast in de Late Night Show van Gert en James op VIER, en we hebben met onze gemeenschappelijke fijne vriend Roger van Damme en onze partners ooit eens een legendarische avond beleefd in mijn geliefde Barcelona waar we gingen dineren in El Nacional en nadien nog een glas gingen drinken in de Dry Martini Bar, kortom: een avond met veel lekker eten, veel humor, en best wel wat goede drank. Laat me zeggen: ik herinner me nog bijna drie vierde van die geweldige avond.

Gert is ook de patron en grote bezieler van kookzender njam! en hij heeft er met De garde van Gert’ ook een kookprogramma dat is zoals een goed kookprogramma voor mij moet zijn: er wordt goed gekookt en lekker gekletst. En voor de rest geen franjes of poespas. What you see is what you get! Ik hou er heel erg van. Ik ben dan ook een fan.

Special voor zijn verjaardag hebben we Gert kort geïnterviewd. Hoe viert hij zijn verjaardag, wat eet hij het liefste, en welke wijn drinkt hij daar het liefste bij?

hele dikke proficiat gert, met je verjaardag. Ik neem aan dat je goed gaat vieren vanavond.

Wat wil je eigenlijk het liefste eten op je verjaardag?

“Een lekker menu in een gastronomisch restaurant. Ik laat me graag verrassen door de chef, maar als er kreeft, king krab, sint jacobs schelpen of langoustines op dat menu staan zal ik daar zeer blij van worden …”

Met welke mensen tafel je dan het liefste?

“Op mijn verjaardag heb ik sowieso graag mijn vriendin Ellen erbij en de kinderen Viktor en Marie. Als zij erbij zijn kan de avond voor mij al niet meer stuk.”

Welke fles wijn gaat daar dan bij open?

“Ik ben geen wijnkenner. Mijn voorkeur gaat uit naar fruitige witte wijnen en mooie zachte rode wijnen. Bij de kaas of het dessert kan ik een lekkere zoete dessertwijn zeker  waarderen.”

Wat was je beste maaltijd ooit?

“De beste maaltijd ooit was toen ik als kind mocht beslissen wat er ‘s avonds op het menu stond. Ik koos dan meestal voor tomatensoep met balletjes, een kippenbil met frietjes en sla, en chocoladepudding … mama’s keuken gaat boven alles!”

Welk ingrediënt mogen ze jou zeker niet serveren (op je verjaardag)?

“Ik ben niet dol op ingewanden … varkensdarmen moeten er voor mij niet bij zijn.”

En dan nog een moeilijker vraagje: Wie is je favoriete (njam!) chef en waarom?

“Dat is hetzelfde als aan ouders vragen welk kind ze het liefste zien. Alle njam! chefs hebben hun eigen kwaliteiten en ik bezoek ieders restaurant geregeld met evenveel plezier!”

Dikke merci om even tijd te maken voor dit interview, en nogmaals: Gelukkige verjaardag gert!

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer