Gert Verhulst is jarig, en wij vroegen hem wat hij vandaag het liefste eet
Nieuws

Gert Verhulst is jarig, en wij vroegen hem wat hij vandaag het liefste eet

Heel dikke proficiat voor de sympathieke Gert Verhulst. Hij wordt vandaag 51 jaar. Een hele schone leeftijd voor een jonge actieve knaap als Gert. Gert en ik gaan ongeveer even lang mee in de media (hij was maar een paar jaartjes voor mij begonnen bij de VRT) en we kwamen elkaar dus erg vaak tegen.

Ik heb Gert al tientallen keren mogen interviewen in mijn ochtendshows, en dat zijn altijd plezierige babbels. Ik heb overigens ook heel veel respect voor het succesvolle zakelijke parcours dat hij in al die jaren gelopen heeft. Mensen die keihard durven ondernemen, en tegelijk creatief durven blijven, speels en kritisch voor zichzelf, dat zijn de strafste.

En ook wederzijds voel ik veel respect. Ik mocht al eens een rol spelen in Hotel Op Stelten’, één van de films van Samson en Gert, ik was al eens te gast in de Late Night Show van Gert en James op VIER, en we hebben met onze gemeenschappelijke fijne vriend Roger van Damme en onze partners ooit eens een legendarische avond beleefd in mijn geliefde Barcelona waar we gingen dineren in El Nacional en nadien nog een glas gingen drinken in de Dry Martini Bar, kortom: een avond met veel lekker eten, veel humor, en best wel wat goede drank. Laat me zeggen: ik herinner me nog bijna drie vierde van die geweldige avond.

Gert is ook de patron en grote bezieler van kookzender njam! en hij heeft er met De garde van Gert’ ook een kookprogramma dat is zoals een goed kookprogramma voor mij moet zijn: er wordt goed gekookt en lekker gekletst. En voor de rest geen franjes of poespas. What you see is what you get! Ik hou er heel erg van. Ik ben dan ook een fan.

Special voor zijn verjaardag hebben we Gert kort geïnterviewd. Hoe viert hij zijn verjaardag, wat eet hij het liefste, en welke wijn drinkt hij daar het liefste bij?

hele dikke proficiat gert, met je verjaardag. Ik neem aan dat je goed gaat vieren vanavond.

Wat wil je eigenlijk het liefste eten op je verjaardag?

“Een lekker menu in een gastronomisch restaurant. Ik laat me graag verrassen door de chef, maar als er kreeft, king krab, sint jacobs schelpen of langoustines op dat menu staan zal ik daar zeer blij van worden …”

Met welke mensen tafel je dan het liefste?

“Op mijn verjaardag heb ik sowieso graag mijn vriendin Ellen erbij en de kinderen Viktor en Marie. Als zij erbij zijn kan de avond voor mij al niet meer stuk.”

Welke fles wijn gaat daar dan bij open?

“Ik ben geen wijnkenner. Mijn voorkeur gaat uit naar fruitige witte wijnen en mooie zachte rode wijnen. Bij de kaas of het dessert kan ik een lekkere zoete dessertwijn zeker  waarderen.”

Wat was je beste maaltijd ooit?

“De beste maaltijd ooit was toen ik als kind mocht beslissen wat er ‘s avonds op het menu stond. Ik koos dan meestal voor tomatensoep met balletjes, een kippenbil met frietjes en sla, en chocoladepudding … mama’s keuken gaat boven alles!”

Welk ingrediënt mogen ze jou zeker niet serveren (op je verjaardag)?

“Ik ben niet dol op ingewanden … varkensdarmen moeten er voor mij niet bij zijn.”

En dan nog een moeilijker vraagje: Wie is je favoriete (njam!) chef en waarom?

“Dat is hetzelfde als aan ouders vragen welk kind ze het liefste zien. Alle njam! chefs hebben hun eigen kwaliteiten en ik bezoek ieders restaurant geregeld met evenveel plezier!”

Dikke merci om even tijd te maken voor dit interview, en nogmaals: Gelukkige verjaardag gert!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer