Gesloten toprestaurant weer open
Nieuws

Gesloten toprestaurant weer open

Enkele maanden geleden schreef ik  op deze blog dat het fan-tas-tische La Barra van Carles Abellan dichtging. En dat vond ik jammer. Ik had deze topzaak aan Barceloneta al aan zoveel mensen aangeraden en iedereen was er altijd wild van. Een paar maand geleden kregen ze hun eerste Michelin-ster en een paar maand geleden hebben ze de deuren gesloten.

Maar met een goede reden. La Barra ging immers verhuizen naar het prestigieuze W-hotel een paar honderd meter verderop, waar het een veel groter restaurant moest worden. Abellan had een ander restaurant zitten in het hotel en dat was eerlijk gezegd een beetje afgeleefd. En La Barra werd een beetje te klein wellicht voor z’n succes.

Vorige week, met een beetje vertraging is het restaurant op de nieuwe chique locatie open gaan. En vandaag gaan we er een late lunch eten. Spannend wel, want het kleinschalige van La Barra, met de toog waaraan (op twee tafeltjes na) iedereen at, was echt ook wel een beetje de charme van het restaurant. maar ik weet wel zeker dat Abellan ook op de nieuwe locatie een succes zal maken van deze heerlijke culinaire formule.

Eén hoop wel: iets meer variatie in het menu mag, want als je er zoals ik om de maand wel eens komt, dan verwacht je soms wel eens iets vaker een nieuw gerechtje… Straks kun je ons bezoek live volgen op de Instagram Account van Would Be Chef.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer