Gesloten toprestaurant weer open
Nieuws

Gesloten toprestaurant weer open

Enkele maanden geleden schreef ik  op deze blog dat het fan-tas-tische La Barra van Carles Abellan dichtging. En dat vond ik jammer. Ik had deze topzaak aan Barceloneta al aan zoveel mensen aangeraden en iedereen was er altijd wild van. Een paar maand geleden kregen ze hun eerste Michelin-ster en een paar maand geleden hebben ze de deuren gesloten.

Maar met een goede reden. La Barra ging immers verhuizen naar het prestigieuze W-hotel een paar honderd meter verderop, waar het een veel groter restaurant moest worden. Abellan had een ander restaurant zitten in het hotel en dat was eerlijk gezegd een beetje afgeleefd. En La Barra werd een beetje te klein wellicht voor z’n succes.

Vorige week, met een beetje vertraging is het restaurant op de nieuwe chique locatie open gaan. En vandaag gaan we er een late lunch eten. Spannend wel, want het kleinschalige van La Barra, met de toog waaraan (op twee tafeltjes na) iedereen at, was echt ook wel een beetje de charme van het restaurant. maar ik weet wel zeker dat Abellan ook op de nieuwe locatie een succes zal maken van deze heerlijke culinaire formule.

Eén hoop wel: iets meer variatie in het menu mag, want als je er zoals ik om de maand wel eens komt, dan verwacht je soms wel eens iets vaker een nieuw gerechtje… Straks kun je ons bezoek live volgen op de Instagram Account van Would Be Chef.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer