Gesloten toprestaurant weer open

Enkele maanden geleden schreef ik  op deze blog dat het fan-tas-tische La Barra van Carles Abellan dichtging. En dat vond ik jammer. Ik had deze topzaak aan Barceloneta al aan zoveel mensen aangeraden en iedereen was er altijd wild van. Een paar maand geleden kregen ze hun eerste Michelin-ster en een paar maand geleden hebben ze de deuren gesloten.

Maar met een goede reden. La Barra ging immers verhuizen naar het prestigieuze W-hotel een paar honderd meter verderop, waar het een veel groter restaurant moest worden. Abellan had een ander restaurant zitten in het hotel en dat was eerlijk gezegd een beetje afgeleefd. En La Barra werd een beetje te klein wellicht voor z’n succes.

Vorige week, met een beetje vertraging is het restaurant op de nieuwe chique locatie open gaan. En vandaag gaan we er een late lunch eten. Spannend wel, want het kleinschalige van La Barra, met de toog waaraan (op twee tafeltjes na) iedereen at, was echt ook wel een beetje de charme van het restaurant. maar ik weet wel zeker dat Abellan ook op de nieuwe locatie een succes zal maken van deze heerlijke culinaire formule.

Eén hoop wel: iets meer variatie in het menu mag, want als je er zoals ik om de maand wel eens komt, dan verwacht je soms wel eens iets vaker een nieuw gerechtje… Straks kun je ons bezoek live volgen op de Instagram Account van Would Be Chef.