Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!
Nieuws

Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!

Ik ben een grote kaasliefhebber. Op restaurant, ik moet daar eerlijk over zijn, zal ik zelf ook eerder de kaastrolley laten voorrijden dan dat ik een zoet dessert bestellen ga. Ik vind het ook heerlijk om nieuwe kazen te ontdekken, en die mogen van mij dan ook best pittig zijn.

Niet zo lang geleden kreeg ik een vriendelijk mailtje van kaasmeester Gijsbrecht. Hij schreef: “Als moderne kaasmeester vind ik dat elke foodie eenvoudig en op een hedendaagse manier toegang moet hebben tot bijzondere kazen. Daarom startte ik onlangs cheesin.be op, een uniek concept in België. Met Cheesin krijgen onze klanten elke maand een bijzondere selectie kazen thuis geleverd via koerier. We focussen hierbij op niet-alledaagse pareltjes, meestal rauwmelks en fermier, kleinschalig en lokaal. Daarenboven ontvangen onze klanten van elke kaas een uitgebreide degustatiefiche. Zo wordt elke kaasliefhebber een kaasexpert.”

Gijs vroeg of ik deze maand eens zo’n box met vier lekkere kazen wou proberen. En ja, natuurlijk wou ik dat. De box van deze maand kwam perfect gekoeld toe, met de kazen mooi vacuümverpakt op een bedje van stro. Boven op de kazen lagen gelpacks die een constante lage temperatuur garanderen tijdens het transport. Er zat een lekker potje confituur met abrikozen en komijn van Belberry bij en heerlijke crackers met gedroogde vruchten.

Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!
Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!
Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!
Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!
Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!
Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!

De degustatiefiches zijn echt super. Voor elke kaas krijg je een aparte fiche met een mooie foto en geur-, smaak- en textuurnotities, de uitleg hoe je de kaas best aan kunt snijden, een wijnsuggestie en een uitgebreide uitleg over de afkomst en de producent. Echt zeer leerzaam.

De vier kazen van deze maand waren een zachte Petit Camembert met een aroma van hazelnoot uit de Calavadosstreek in Normandië, een Pas de Blue Bio, een blauwe kaas van het roqueforttype van de Gentse kaasmakerij Het Hinkelspel, een hele mooie gerijpte Manchego, uit La Macha in Spanje, een kaas die ik uiteraard goed ken omdat ik zo vaak in Barcelona ben, en mijn favoriet: een heerlijke Saint-Nectarine uit het hart van de Franse Auvergne, met een unieke zachte smaak met toetsen van noten. Alle kazen waren perfect gerijpt en mooi uitgekozen door Gijsbrecht.

Ga even een kijkje nemen op cheesin.be want daar kun je de filosofie van deze ambitieuze kaasmeester ontdekken, en ook kijken voor welke verschillende formules je een abonnement kunt nemen. Ik vond het in elk geval, als gepassioneerde kaasliefhebber, een plezante manier om eens wat nieuwe kazen te ontdekken. In december gaan we hier trouwens verschillende boxen met heerlijke kazen weggeven. Iets om naar uit te kijken.

Wil jij jouw kaasabonnement al bestellen? Goed nieuws want voor alle Would Be Chefs mogen we een speciale code aanbieden voor een leuk extraatje. Gebruik bij je bestelling de code wouldbechef2018 en krijg automatisch het unieke cheesin-kaasmes t.w.v. € 9,5 gratis er bij! Smakelijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer