Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!
Nieuws

Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!

Ik ben een grote kaasliefhebber. Op restaurant, ik moet daar eerlijk over zijn, zal ik zelf ook eerder de kaastrolley laten voorrijden dan dat ik een zoet dessert bestellen ga. Ik vind het ook heerlijk om nieuwe kazen te ontdekken, en die mogen van mij dan ook best pittig zijn.

Niet zo lang geleden kreeg ik een vriendelijk mailtje van kaasmeester Gijsbrecht. Hij schreef: “Als moderne kaasmeester vind ik dat elke foodie eenvoudig en op een hedendaagse manier toegang moet hebben tot bijzondere kazen. Daarom startte ik onlangs cheesin.be op, een uniek concept in België. Met Cheesin krijgen onze klanten elke maand een bijzondere selectie kazen thuis geleverd via koerier. We focussen hierbij op niet-alledaagse pareltjes, meestal rauwmelks en fermier, kleinschalig en lokaal. Daarenboven ontvangen onze klanten van elke kaas een uitgebreide degustatiefiche. Zo wordt elke kaasliefhebber een kaasexpert.”

Gijs vroeg of ik deze maand eens zo’n box met vier lekkere kazen wou proberen. En ja, natuurlijk wou ik dat. De box van deze maand kwam perfect gekoeld toe, met de kazen mooi vacuümverpakt op een bedje van stro. Boven op de kazen lagen gelpacks die een constante lage temperatuur garanderen tijdens het transport. Er zat een lekker potje confituur met abrikozen en komijn van Belberry bij en heerlijke crackers met gedroogde vruchten.

Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!
Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!
Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!
Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!
Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!
Getest: Cheesin. Heerlijke kazen, thuis geleverd in een box!

De degustatiefiches zijn echt super. Voor elke kaas krijg je een aparte fiche met een mooie foto en geur-, smaak- en textuurnotities, de uitleg hoe je de kaas best aan kunt snijden, een wijnsuggestie en een uitgebreide uitleg over de afkomst en de producent. Echt zeer leerzaam.

De vier kazen van deze maand waren een zachte Petit Camembert met een aroma van hazelnoot uit de Calavadosstreek in Normandië, een Pas de Blue Bio, een blauwe kaas van het roqueforttype van de Gentse kaasmakerij Het Hinkelspel, een hele mooie gerijpte Manchego, uit La Macha in Spanje, een kaas die ik uiteraard goed ken omdat ik zo vaak in Barcelona ben, en mijn favoriet: een heerlijke Saint-Nectarine uit het hart van de Franse Auvergne, met een unieke zachte smaak met toetsen van noten. Alle kazen waren perfect gerijpt en mooi uitgekozen door Gijsbrecht.

Ga even een kijkje nemen op cheesin.be want daar kun je de filosofie van deze ambitieuze kaasmeester ontdekken, en ook kijken voor welke verschillende formules je een abonnement kunt nemen. Ik vond het in elk geval, als gepassioneerde kaasliefhebber, een plezante manier om eens wat nieuwe kazen te ontdekken. In december gaan we hier trouwens verschillende boxen met heerlijke kazen weggeven. Iets om naar uit te kijken.

Wil jij jouw kaasabonnement al bestellen? Goed nieuws want voor alle Would Be Chefs mogen we een speciale code aanbieden voor een leuk extraatje. Gebruik bij je bestelling de code wouldbechef2018 en krijg automatisch het unieke cheesin-kaasmes t.w.v. € 9,5 gratis er bij! Smakelijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer