GETEST: DE GERECHTEN VAN FOODBAG.BE
Nieuws

Getest: de gerechten van foodbag.be

“Of ik niet eens zin had om een box van foodbag.be uit te testen”, was de vraag. Nogal wat mensen die ik ken koken heel geregeld met aan huis geleverde boxen, maar zelf had ik het nog nooit gedaan. Als foodie vind ik het namelijk leuk om zelf elke dag weer nieuwe recepten te ontwikkelen. Maar ik heb daar dan ook uitgebreid de tijd voor. Ik ben elke namiddag vroeg thuis, omdat mijn werkdag natuurlijk heel vroeg start. Maar als je de dagelijkse hectiek van een gezin runnen moet, en ook nog eens fulltime werkt, ontbreekt vaak de energie om naar de winkel te gaan om verse ingrediënten te kopen. Laat staan dat je dan nog de tijd hebt om veel te experimenteren. Mijn broer Arn zei het onlangs nog: “we proberen elke dag vers, gezond en lekker te koken voor de kinderen, maar je betrapt er jezelf toch op dat je vaak dezelfde gerechten begint te maken”. Vandaar ook het grote succes van foodboxen.

Dus ja, ik wou zo’n box van foodbag.be weleens proberen. Zeker omdat foodbag zich profileert als een kwalitatief merk met veel respect voor producten van eigen bodem. Ze zijn ook de enige leverancier met een eigen kookatelier in België waar alle gerechten ontwikkeld en getest worden. Foodbag heeft drie formules. “Easy Dinner,” een box met gerechten die kids ook graag lusten, snel klaar te maken. De “Sanabox” van Sandra Bekkari (die je ook kent van haar dagelijkse kookprogramma op VTM) volledig volgens haar Sanamethode. En de “Original” met een combinatie van exotische & herkenbare gerechten. Die laatste box mocht ik uitproberen de voorbije week. En ik moet heel eerlijk zeggen: ik was behoorlijk verrast door de hoge kwaliteit van de ingrediënten.

In mijn box zaten kraakverse groenten, maar ook kaas van bio-boerderij “De Volle Maan”, brood van “Pain de Sebastien” en heerlijk vlees van Dierendonck, één van de allerbeste beenhouwers van het land. Ook al hou ik me eigenlijk nooit aan recepten omdat ik altijd wel een eigen twist wil geven aan gerechten uit kookboeken, toch heb ik mezelf deze week uiteraard verplicht om de aanwijzingen exact te volgen. Om te proeven of de smaken echt goed zaten en uit te testen of de (overigens absoluut niet moeilijke) recepten ook helemaal kloppen. En ja, dat deden ze. Zeg dat de Would Be chef het gezegd heeft: zelfs de grootste keukenklunzen zullen met deze recepten perfecte gerechten op tafel toveren. En ook al zijn de gerechten behoorlijk origineel, veel tijd nemen ze niet in beslag. In (soms zelfs minder dan) een half uur tover je lekkere gerechten op tafel.

De week begon met kabeljauw met kerstomaatjes, en “getakaas” (wat een mooi product: die “fetakaas” van geitenmelk) en een couscous met spinazie. Voor de noedel-salade van dinsdag had ik eerlijk gezegd wat schrik. Ik ben niet zo’n enorme fan van avocado’s (ik eet het wel maar vind het nogal vlak van smaak) en pompelmoes vind ik eigenlijk veel te bitter. Maar ik moet toegeven, in combinatie met de gepocheerde kip, de groentjes en de oosterse dressing was dit echt een lekker gerecht en vooral erg verrassend. Maar de topper van de week was toch de gebakken entrecote van Dierendonck, met de gepofte aardappel, de gebakken aubergines, de chimichurri en de granaatappel. Topkwaliteit van vlees, en een heerlijke combinatie met de Argentijnse saus en de groentjes. De salade met peer, het vierde gerecht van de week heb ik nog niet kunnen maken, omdat ik vandaag naar Barcelona vertrok, maar die staat voor maandag gepland.

Eerlijk is eerlijk: ik heb echt lekker gegeten de voorbije week en ik heb zelfs een paar smaakcombinaties ontdekt waar ik zelf niet meteen zou opgekomen zijn. Voor mensen die zich te vaak zorgen maken over wat ze “nu weer klaar moeten maken” is dit een aanrader. Je kookt wel zelf, met verse topingrediënten maar de keuzestress is wel weg. En je raakt geïnspireerd, want zelfs als je maar af en toe eens zo’n box zou bestellen, dan krijg je natuurlijk veel nieuwe ideeën waar je later zelf mee aan de slag kunt. Ik heb best veel reacties gekregen van mensen die zich afvroegen of je dan een abonnement moet nemen waardoor je maandenlang vastzit aan deze leverancier, maar dat is dus niet het geval. Je kunt gerust week per week bestellen, zodat je zelf de periodes kiest waarin je gebruik maakt van deze makkelijke en lekkere service. Als men volgende week een box wenst kan men bestellen tot donderdag 12u via de website foodbag.be

Ik wil de mensen van foodbag.be dan ook bedanken voor de lekkere box de voorbije week. Hopelijk blijven ze zo hard focussen op de kwaliteit van de ingrediënten, want die is echt top. De recepten zijn verrassend maar ook niet te ver gezocht. En alles is gewoon erg vers en lekker. Eén tip: misschien kan er af en toe nog een kleine extra tip meegeven worden op de overigens erg duidelijke en mooie receptenkaarten. “Hoe haal je het makkelijkst de zaadjes uit een granaatappel” bijvoorbeeld. Of: “wanneer weet je of je entrecote genoeg doorbakken is”. Dat soort dingetjes. Maar mijn conclusie is oprecht: als je overweegt om eens met zo’n kookbox aan de slag te gaan, en je houdt van kwaliteit aan een scherpe prijs, dan is foodbag.be absoluut een goede keuze.

GETEST: DE GERECHTEN VAN FOODBAG.BE
GETEST: DE GERECHTEN VAN FOODBAG.BE

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer