GETEST: DE GERECHTEN VAN FOODBAG.BE
Nieuws

Getest: de gerechten van foodbag.be

“Of ik niet eens zin had om een box van foodbag.be uit te testen”, was de vraag. Nogal wat mensen die ik ken koken heel geregeld met aan huis geleverde boxen, maar zelf had ik het nog nooit gedaan. Als foodie vind ik het namelijk leuk om zelf elke dag weer nieuwe recepten te ontwikkelen. Maar ik heb daar dan ook uitgebreid de tijd voor. Ik ben elke namiddag vroeg thuis, omdat mijn werkdag natuurlijk heel vroeg start. Maar als je de dagelijkse hectiek van een gezin runnen moet, en ook nog eens fulltime werkt, ontbreekt vaak de energie om naar de winkel te gaan om verse ingrediënten te kopen. Laat staan dat je dan nog de tijd hebt om veel te experimenteren. Mijn broer Arn zei het onlangs nog: “we proberen elke dag vers, gezond en lekker te koken voor de kinderen, maar je betrapt er jezelf toch op dat je vaak dezelfde gerechten begint te maken”. Vandaar ook het grote succes van foodboxen.

Dus ja, ik wou zo’n box van foodbag.be weleens proberen. Zeker omdat foodbag zich profileert als een kwalitatief merk met veel respect voor producten van eigen bodem. Ze zijn ook de enige leverancier met een eigen kookatelier in België waar alle gerechten ontwikkeld en getest worden. Foodbag heeft drie formules. “Easy Dinner,” een box met gerechten die kids ook graag lusten, snel klaar te maken. De “Sanabox” van Sandra Bekkari (die je ook kent van haar dagelijkse kookprogramma op VTM) volledig volgens haar Sanamethode. En de “Original” met een combinatie van exotische & herkenbare gerechten. Die laatste box mocht ik uitproberen de voorbije week. En ik moet heel eerlijk zeggen: ik was behoorlijk verrast door de hoge kwaliteit van de ingrediënten.

In mijn box zaten kraakverse groenten, maar ook kaas van bio-boerderij “De Volle Maan”, brood van “Pain de Sebastien” en heerlijk vlees van Dierendonck, één van de allerbeste beenhouwers van het land. Ook al hou ik me eigenlijk nooit aan recepten omdat ik altijd wel een eigen twist wil geven aan gerechten uit kookboeken, toch heb ik mezelf deze week uiteraard verplicht om de aanwijzingen exact te volgen. Om te proeven of de smaken echt goed zaten en uit te testen of de (overigens absoluut niet moeilijke) recepten ook helemaal kloppen. En ja, dat deden ze. Zeg dat de Would Be chef het gezegd heeft: zelfs de grootste keukenklunzen zullen met deze recepten perfecte gerechten op tafel toveren. En ook al zijn de gerechten behoorlijk origineel, veel tijd nemen ze niet in beslag. In (soms zelfs minder dan) een half uur tover je lekkere gerechten op tafel.

De week begon met kabeljauw met kerstomaatjes, en “getakaas” (wat een mooi product: die “fetakaas” van geitenmelk) en een couscous met spinazie. Voor de noedel-salade van dinsdag had ik eerlijk gezegd wat schrik. Ik ben niet zo’n enorme fan van avocado’s (ik eet het wel maar vind het nogal vlak van smaak) en pompelmoes vind ik eigenlijk veel te bitter. Maar ik moet toegeven, in combinatie met de gepocheerde kip, de groentjes en de oosterse dressing was dit echt een lekker gerecht en vooral erg verrassend. Maar de topper van de week was toch de gebakken entrecote van Dierendonck, met de gepofte aardappel, de gebakken aubergines, de chimichurri en de granaatappel. Topkwaliteit van vlees, en een heerlijke combinatie met de Argentijnse saus en de groentjes. De salade met peer, het vierde gerecht van de week heb ik nog niet kunnen maken, omdat ik vandaag naar Barcelona vertrok, maar die staat voor maandag gepland.

Eerlijk is eerlijk: ik heb echt lekker gegeten de voorbije week en ik heb zelfs een paar smaakcombinaties ontdekt waar ik zelf niet meteen zou opgekomen zijn. Voor mensen die zich te vaak zorgen maken over wat ze “nu weer klaar moeten maken” is dit een aanrader. Je kookt wel zelf, met verse topingrediënten maar de keuzestress is wel weg. En je raakt geïnspireerd, want zelfs als je maar af en toe eens zo’n box zou bestellen, dan krijg je natuurlijk veel nieuwe ideeën waar je later zelf mee aan de slag kunt. Ik heb best veel reacties gekregen van mensen die zich afvroegen of je dan een abonnement moet nemen waardoor je maandenlang vastzit aan deze leverancier, maar dat is dus niet het geval. Je kunt gerust week per week bestellen, zodat je zelf de periodes kiest waarin je gebruik maakt van deze makkelijke en lekkere service. Als men volgende week een box wenst kan men bestellen tot donderdag 12u via de website foodbag.be

Ik wil de mensen van foodbag.be dan ook bedanken voor de lekkere box de voorbije week. Hopelijk blijven ze zo hard focussen op de kwaliteit van de ingrediënten, want die is echt top. De recepten zijn verrassend maar ook niet te ver gezocht. En alles is gewoon erg vers en lekker. Eén tip: misschien kan er af en toe nog een kleine extra tip meegeven worden op de overigens erg duidelijke en mooie receptenkaarten. “Hoe haal je het makkelijkst de zaadjes uit een granaatappel” bijvoorbeeld. Of: “wanneer weet je of je entrecote genoeg doorbakken is”. Dat soort dingetjes. Maar mijn conclusie is oprecht: als je overweegt om eens met zo’n kookbox aan de slag te gaan, en je houdt van kwaliteit aan een scherpe prijs, dan is foodbag.be absoluut een goede keuze.

GETEST: DE GERECHTEN VAN FOODBAG.BE
GETEST: DE GERECHTEN VAN FOODBAG.BE

Gerelateerde nieuwsberichten

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer