GETEST: Your Wine Online. Eén van de grootste Belgische online wijnwinkels

De online wijnverkoop zit intussen al jaren in de lift. En corona heeft die trend nog een extra duwtje gegeven. Veel wijnliefhebbers vinden het vandaag leuk om op het internet op zoek te gaan naar boeiende flessen en die thuis te laten bezorgen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dat zelf ook doe, bij verschillende wijnshops. Zo ontdek je al eens nieuwe wijnen, en hoef je ook niet steeds heen en weer naar de winkel te rijden. Als het even kan probeer ik online ook bij lokale online winkels te shoppen, omdat ik zo veel mogelijk Belgische ondernemers wil steunen, maar ook omdat ze goede kwaliteit leveren.

Onlangs kreeg ik een super mooi assortiment wijnen opgestuurd van Your Wine Online, een grote Belgische wijnwinkel met een uitzonderlijk groot assortiment Europese & Nieuwe Wereld wijnen. Ik was meteen bij het openen al gecharmeerd door het pakket omdat er enkele wijnen van “Anvers” uit Australië bijzaten. Ik kreeg meteen een heerlijke flashback. Die wijnen had ik lang geleden altijd in huis omdat Arend, de sommelier van de Vlaamse Reus in Leuven (een restaurant dat nu niet meer bestaat, maar waar ik in de jaren 90 kind aan huis was) heel vaak Anvers op z’n kaart zette, maar ik was die wijnen eerlijk gezegd een beetje uit het oog verloren. En dat is best jammer, want de wijnen van Anvers hebben een krachtig bouquet en een expressief karakter in combinatie met finesse.

 

En het verhaal achter dit wijnhuis is ook heel bijzonder, het is namelijk de levensdroom van Wayne Keoghan en zijn Antwerpse wederhelft Myriam Morre. Ze leerden elkaar kennen in België in 1983 toen Wayne voor een jaar door Europa trok en in Antwerpen squashlessen gaf. Myriam volgde tijdens z’n laatste twee weken squashlessen bij Wayne. Ze werden op slag verliefd op elkaar en Myriam volgde Wayne naar Australië. Nu wonen ze in Adelaide, waar ze in 1998 een erg boeiend wijnhuis startten. Wayne koos ervoor om de wijnen te noemen naar de geboortestad van zijn vrouw, Antwerpen dus, vandaar Anvers.

Het was heerlijk om die wijnen van Anvers terug te proeven. Maar ook bij de rest van de selectie zaten hele mooie wijnen die erg in de smaak vielen, de meeste waren trouwens helemaal nieuw voor mij. Ik ben fan. Uniek bij Your Wine Online is dat er een gigantisch groot aanbod is, meer dan 1200 verscheidene wijnen kun je er kopen, en dat bij alle wijnen op de site boeiende informatie staat. En je kunt ook veel verschillende parameters instellen, zodat je echt op zoek kunt gaan naar die ene speciale wijn waar je absoluut van houdt en exact binnen je budget. Elke bestelling vanaf € 89 wordt in België trouwens gratis bij je thuis bezorgd. Voor bestellingen onder dit bedrag wordt er € 7,95 in rekening gebracht.

 

Wil je zelf een aantal lekkere wijntjes in huis halen? Neem dan zeker een kijkje online bij Your Wine Online!