GEVAARLIJK EXPERIMENT: HEINS KETCHUP
Nieuws

Gevaarlijk experiment: heins ketchup

Sommige dingen lukken in de keuken, sommige dingen mislukken. Zeker in de keuken van een Would Be Chef. Omdat Anderlecht waarschijnlijk straks of morgen een nieuwe trainer heeft… wilde ik voor mijn Anderlecht-volgers (ja die bestaan ook!) eens echte Heins Ketchup maken… Simpel idee. Goede mop. Dacht ik.

Dus ik mengde echte Heinz Ketchup met wat blauwe kleurstof. Ken je dat: een beetje meer ketchup, een beetje meer kleurstof. Uiteindelijk heb ik alle kleuren paarse ketchup wel in m’n blender zien passeren. Anderlechtsupporters mogen zich altijd komen aanmelden… ik heb wel wat donkerpaarse ketchup over om morgen op jullie frietjes te doen.

Maar wat ik vooral grondig fout heb gedaan: proeven met m’n vingers, niet opgeloste stukjes kleurstof op m’n handen gekregen, en nu heb ik paarse handen. Deze Club Brugge-supporter loopt morgen (en overmorgen? en de dagen nadien?) door het leven met Paarse Anderlecht-handen. “Ohhh my God…” Iemand een idee hoe ik die kleurstof van m’n handen krijg?

En by the way: succes Hein, maar nu ook niet teveel he….

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer