GEVAARLIJK EXPERIMENT: HEINS KETCHUP
Nieuws

Gevaarlijk experiment: heins ketchup

Sommige dingen lukken in de keuken, sommige dingen mislukken. Zeker in de keuken van een Would Be Chef. Omdat Anderlecht waarschijnlijk straks of morgen een nieuwe trainer heeft… wilde ik voor mijn Anderlecht-volgers (ja die bestaan ook!) eens echte Heins Ketchup maken… Simpel idee. Goede mop. Dacht ik.

Dus ik mengde echte Heinz Ketchup met wat blauwe kleurstof. Ken je dat: een beetje meer ketchup, een beetje meer kleurstof. Uiteindelijk heb ik alle kleuren paarse ketchup wel in m’n blender zien passeren. Anderlechtsupporters mogen zich altijd komen aanmelden… ik heb wel wat donkerpaarse ketchup over om morgen op jullie frietjes te doen.

Maar wat ik vooral grondig fout heb gedaan: proeven met m’n vingers, niet opgeloste stukjes kleurstof op m’n handen gekregen, en nu heb ik paarse handen. Deze Club Brugge-supporter loopt morgen (en overmorgen? en de dagen nadien?) door het leven met Paarse Anderlecht-handen. “Ohhh my God…” Iemand een idee hoe ik die kleurstof van m’n handen krijg?

En by the way: succes Hein, maar nu ook niet teveel he….

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer