Gewicht behouden op vakantie blijkt toch lastig
Nieuws

Gewicht behouden op vakantie blijkt toch lastig

Het zijn bijzondere dagen geweest. De feestdagen zijn voor mensen die een klein beetje op hun gewicht letten echt niet zo evident. We moeten dan namelijk van de ene feesttafel naar de andere verhuizen, en elke keer worden er kosten noch moeite gespaard om je te verwennen met bijzonder veel lekkers. Je wil dan natuurlijk niet onbeleefd zijn, en je wilt ook gewoon meegenieten met familie en vrienden, en dan eet je sowieso meer dan je normaal door het jaar zou doen. En als het dan nog eens vuil weer is, dan is het ook niet zo evident om veel te gaan sporten, zeker in die donkere dagen rond de kerst. Gevolg: de weegschaal is weer wat minder vriendelijk voor je dan je zou hopen.

Bij mij ligt het nu wel een klein beetje anders. Ik ben twee weken in Barcelona, en hier hebben we al prachtig weer gehad. Dus ik heb elke dag mooie lange wandelingen kunnen maken. Dat helpt al enorm om niet te verzwaren. Maar ook al ontsnap ik hier net iets makkelijker aan de overdaad van familiefeesten en zware etentjes, we hebben wel al bijna de hele tijd gasten op bezoek gehad, dus ik heb natuurlijk zelf veel gekookt. En we zijn ook al verschillende keren op restaurant geweest. En natuurlijk wordt er op vakantie net iets meer wijn gedronken dan normaal door het jaar. Dus het is voor mij ook niet zo evident om op gewicht te blijven.

Ik was sinds eind oktober zo’n 13 à 14 kilo afgevallen, en elke week ging er wel weer wat af, maar mijn weegschaal hapert de laatste week ook een klein beetje. Ik val wat af, ik kom wat bij, maar de daling is er niet meer. Als je zo fanatiek bezig bent als ik de laatste tijd, is dat een klein beetje ambetant, want je wil gewoon verder gewicht verliezen, maar ik moet nu ook niet gaan overdrijven. Het is vakantie voor iets, en het is al goed dat er niks is bijgekomen.

Eind deze week komen we gewoon terug naar België, dan begint het werkjaar ook weer, en dan is het net iets makkelijker om weer wat strenger voor mezelf te zijn. En op een bepaald moment moet ik mijn evenwicht ook weer gaan vinden en blij zijn met het gewicht dat ik heb bereikt. Dat zal zo ergens rond de tachtig kilo zijn. Nog vier kilo te gaan dus. Dat gewicht dan ook eens een langere tijd kunnen behouden, op een gezonde manier, wordt belangrijker, en nog een stuk moeilijker. Ik wil namelijk echt geen jojo meer zijn.

Voor iedereen bij wie de weegschaal wel wat de verkeerde richting is uitgeschoten: de grootste feesten zijn achter de rug. Vanaf nu kan het normale ritme terugkomen, met minder gourmet en zoetigheden. Dus dat zal weer net wat makkelijker worden om die weegschaal recht in de cijfers te kijken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer