Gewicht verliezen? Eet geen wit eten
Nieuws

Gewicht verliezen? Eet geen wit eten

Veel van de volgers van deze blog zijn toch wel bezig met hun gewicht. Lekker eten en toch niet verzwaren, dat is zo’n beetje de droom. Niet makkelijk natuurlijk voor Bourgondiërs.

Er bestaan veel trucjes om je gewicht onder controle te houden en het internet staat vol met gekke tips. Eentje daarvan is “eet geen wit eten”. Ik moet eerlijk zijn dat ik dat toch wel een beetje een rare regel vond. Maar de reden is simpel.

‘Wit eten’ zoals wit brood en sandwiches bevatten wit meel met veel snelle koolhydraten en ook al geven die je wel energie, ze zorgen er ook voor dat je makkelijk kilo’s wint. In plaats van deze suikers kun je beter gaan voor brood met veel granen of voor bruine rijst.

Uit een onderzoek aan de Harvard Universiteit bij 74.000 vrouwen bleek dat bij hen die meer dan 2 porties granen per dag aten in plaats van wit brood de kans dat ze met overgewicht te kampen kregen zo’n 49% daalde. Klinkt als een goede tip dus, ten minste wat wit brood betreft.

En over ‘wit eten’ gesproken: ijsjes zullen ook wel niet helpen om af te vallen. Maar… met witloof, uien, prei en knolselder is overigens niks aan de hand. Groenten zijn sowieso goed voor je. In die zin toch een beetje een simpele regel dus.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer