Veel van de volgers van deze blog zijn toch wel bezig met hun gewicht. Lekker eten en toch niet verzwaren, dat is zo’n beetje de droom. Niet makkelijk natuurlijk voor Bourgondiërs.
Er bestaan veel trucjes om je gewicht onder controle te houden en het internet staat vol met gekke tips. Eentje daarvan is “eet geen wit eten”. Ik moet eerlijk zijn dat ik dat toch wel een beetje een rare regel vond. Maar de reden is simpel.
‘Wit eten’ zoals wit brood en sandwiches bevatten wit meel met veel snelle koolhydraten en ook al geven die je wel energie, ze zorgen er ook voor dat je makkelijk kilo’s wint. In plaats van deze suikers kun je beter gaan voor brood met veel granen of voor bruine rijst.
Uit een onderzoek aan de Harvard Universiteit bij 74.000 vrouwen bleek dat bij hen die meer dan 2 porties granen per dag aten in plaats van wit brood de kans dat ze met overgewicht te kampen kregen zo’n 49% daalde. Klinkt als een goede tip dus, ten minste wat wit brood betreft.
En over ‘wit eten’ gesproken: ijsjes zullen ook wel niet helpen om af te vallen. Maar… met witloof, uien, prei en knolselder is overigens niks aan de hand. Groenten zijn sowieso goed voor je. In die zin toch een beetje een simpele regel dus.
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer