Voor wie wat af wil vallen: een gezond alternatief voor confituur
Nieuws

Voor wie wat af wil vallen: een gezond alternatief voor confituur

Wanneer je houdt van confituur op je boterham, maar toch het (terechte) gevoel hebt dat daar teveel suiker inzit, dan heb ik een super simpel maar lekker alternatief om toch fruitig beleg op je boterham te smeren. Ongeveer alle fruit kun je namelijk vers eten als broodbeleg. Je prakt je blauwe bessen, je aardbeien of je meloen, je mengt er eventueel een beetje verse honing of een gezondere zoetstof dan suiker onder, en je kunt het vers smeren op de boterham.

Het is trouwens ook een goede oplossing om fruit dat net iets te rijp is te verwerken en dan hoef je niks weg te smijten. Ik ken een vriendin die dat al jarenlang elke ochtend doet. Ze koopt geen confituur meer maar prakt lekker vers fruit. En dat is gewoon ontzettend slim van haar. Want zo eet ze haar portie fruit al in de ochtend. Mijn papa doet trouwens al heel z’n leven iets soortgelijks: hij eet elke ochtend een boterham met plakjes banaan. Zonder suiker!

Je kunt fruit trouwens ook vervangen door groenten. Avocado op je boterham? Dat is bijzonder populair. Maar je kunt er ook tomaatjes opleggen, gehalveerd, met eventueel een klein beetje smeerkaas of verse kaas. Gemengde sla? Worteltjes? Radijsjes? Heerlijk met wat humus of verse kaas. En ook een zelfgemaakte spread van broccoli kan heerlijk zijn op je volkoren boterham. Het proberen waard!

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer