Voor wie wat af wil vallen: een gezond alternatief voor confituur
Nieuws

Voor wie wat af wil vallen: een gezond alternatief voor confituur

Wanneer je houdt van confituur op je boterham, maar toch het (terechte) gevoel hebt dat daar teveel suiker inzit, dan heb ik een super simpel maar lekker alternatief om toch fruitig beleg op je boterham te smeren. Ongeveer alle fruit kun je namelijk vers eten als broodbeleg. Je prakt je blauwe bessen, je aardbeien of je meloen, je mengt er eventueel een beetje verse honing of een gezondere zoetstof dan suiker onder, en je kunt het vers smeren op de boterham.

Het is trouwens ook een goede oplossing om fruit dat net iets te rijp is te verwerken en dan hoef je niks weg te smijten. Ik ken een vriendin die dat al jarenlang elke ochtend doet. Ze koopt geen confituur meer maar prakt lekker vers fruit. En dat is gewoon ontzettend slim van haar. Want zo eet ze haar portie fruit al in de ochtend. Mijn papa doet trouwens al heel z’n leven iets soortgelijks: hij eet elke ochtend een boterham met plakjes banaan. Zonder suiker!

Je kunt fruit trouwens ook vervangen door groenten. Avocado op je boterham? Dat is bijzonder populair. Maar je kunt er ook tomaatjes opleggen, gehalveerd, met eventueel een klein beetje smeerkaas of verse kaas. Gemengde sla? Worteltjes? Radijsjes? Heerlijk met wat humus of verse kaas. En ook een zelfgemaakte spread van broccoli kan heerlijk zijn op je volkoren boterham. Het proberen waard!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer