Ik ben zeker geen hipster. Zal ik ook nooit worden, daarvoor is het wel te laat. Maar ik wil, zeker wanneer het over (gezond) eten gaat, wel graag de vinger aan de pols blijven houden. En dan kunnen we er niet omheen natuurlijk. Zeer veel (jonge) mensen zijn vandaag bezig met lekker en gezond eten. En dat start altijd met een gezond ontbijt. En dan is “granola” voor velen het codewoord. Ze ontbijten gezond, want ze eten granola. Erg lekker! Maar is het ook echt gezond? Dat wou ik wel eens weten.
Eerlijk: dat is echt niet zo duidelijk. Granola wordt namelijk gemaakt met havermout (een goede bron van voedingsvezels, dat wel), noten, zaden en fruit. Granola is echter wel geroosterd, en daardoor gaan er wel wat voedingswaarden verloren. En granola is ook gezoet. Vaak met honing of met agavesiroop. Dus je suikers heb je sowieso ook wel binnen.
Voedingsdeskundigen zullen je allemaal hetzelfde zeggen: bekijk gewoon de ingrediëntenlijst. Calorieën zijn calorieën, of ze nu van vezelrijke voeding, van havermout, van zaden en noten, of van brood komen. Dus: ja, er bestaat wel degelijk gezondere en ongezonde granola, zoals er ook gezond en ongezonder brood bestaat. Je moet er gewoon het goede, evenwichtige product uitzoeken. En dan kan het zeker een goed ontbijt zijn.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer