Gezonde snoepjes? Ze bestaan echt!
Nieuws

Gezonde snoepjes? Ze bestaan echt!

Natuurlijk is snoepen niet ideaal. Niet goed voor de tanden, en teveel suiker moet je je kinderen nu ook niet geven. Maar elk kind snoept wel eens graag. Dus snap ik wel dat veel ouders naast de boterhammetjes, de gesneden groentjes en een stukje fruit ook graag eens een snoepje in de lunchbox van de kinderen stoppen. Maar dat hoeft niet per se ongezond te zijn.

Sinds december 2015 heeft Lotus (het Belgische bedrijf van de beroemde speculoosjes en de speculoospasta, de Dinosauruskoekjes en de gezonde fruit- en notenrepen van Nakd) het Britse Bear overgenomen. Dat bedrijf bestond toen al een achttal jaar in Groot-Brittanië en hun gezonde snoepjes zijn daar de nummer 1 snack geworden in de lunchbox.

Het principe is simpel. Ze maken opgerolde snoep van puur fruit en groenten uit de beste seizoenen. Je kunt zo’n snoeprollen ook zelf maken met gepureerd fruit dat je laat opstijven en vervolgens in stroken snijdt, maar eerlijk, dat is echt een heel gedoe.

De snoepjes van Bear zijn net zo lekker en gezond. Natuurlijk is een appel of banaan minstens even gezond, maar deze snoepjes komen meer dan aardig in de buurt omdat er geen suikers aan toegevoegd worden, “no added nonsense” zo heet het. Op de koop toe ziet de verpakking er leuk uit. Ja, het is snoep, maar het is eigenlijk plezierig verpakt fruit. Echt een aanrader. Probeer het gerust eens.

Gezonde snoepjes? Ze bestaan echt!
Gezonde snoepjes? Ze bestaan echt!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer