Gezonde snoepjes? Ze bestaan echt!

Natuurlijk is snoepen niet ideaal. Niet goed voor de tanden, en teveel suiker moet je je kinderen nu ook niet geven. Maar elk kind snoept wel eens graag. Dus snap ik wel dat veel ouders naast de boterhammetjes, de gesneden groentjes en een stukje fruit ook graag eens een snoepje in de lunchbox van de kinderen stoppen. Maar dat hoeft niet per se ongezond te zijn.

Sinds december 2015 heeft Lotus (het Belgische bedrijf van de beroemde speculoosjes en de speculoospasta, de Dinosauruskoekjes en de gezonde fruit- en notenrepen van Nakd) het Britse Bear overgenomen. Dat bedrijf bestond toen al een achttal jaar in Groot-Brittaniƫ en hun gezonde snoepjes zijn daar de nummer 1 snack geworden in de lunchbox.

Het principe is simpel. Ze maken opgerolde snoep van puur fruit en groenten uit de beste seizoenen. Je kunt zo’n snoeprollen ook zelf maken met gepureerd fruit dat je laat opstijven en vervolgens in stroken snijdt, maar eerlijk, dat is echt een heel gedoe.

De snoepjes van Bear zijn net zo lekker en gezond. Natuurlijk is een appel of banaan minstens even gezond, maar deze snoepjes komen meer dan aardig in de buurt omdat er geen suikers aan toegevoegd worden, “no added nonsense” zo heet het. Op de koop toe ziet de verpakking er leuk uit. Ja, het is snoep, maar het is eigenlijk plezierig verpakt fruit. Echt een aanrader. Probeer het gerust eens.