Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau

Ik heb al een paar keer een mooi feest meegemaakt in feestzaal ‘Salons Hof ten Damme’ in Kallo. Roger van Damme zijn 40ste verjaardag bijvoorbeeld, maar ook een paar trouwfeesten. En ik moet zeggen: het waren altijd hele mooie feesten, met een catering op topniveau. Het is dan ook bijzonder jammer dat ze in Salons Hof ten Damme, zoals in alle andere feestzalen geen feesten meer mogen organiseren. 

Maar ze blijven in Kallo niet bij de pakken zitten, want zijn daar een tijd geleden ook gestart, zoals zo velen, met een nieuw takeout concept genaamd ‘Ginkgo’, vernoemd naar de Ginkgo Biloba boom die hun tuin karakteriseert. Met Ginkgo willen ze niet alleen comfort food maar ook echte gezonde voeding aanbieden (keto, glutenarm, suikervrij, lactosevrij, …) Ze proberen continu de gerechten te optimaliseren en nieuwe te verzinnen.

Ze voorzien wekelijks een select aanbod aan gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen is mogelijk van maandag tot en met donderdag. Op vrijdag, zaterdag en zondag worden leveringen en afhaalmomenten voorzien. Ginkgo maakt alleen gebruik van dagverse producten en de fijnste ingrediënten waarvoor bij voorkeur wordt samengewerkt met kleinschalige, lokale boeren, regionale kwekers en duurzaam varende Noordzeevissers.

Enkele weken geleden hebben wij eens een uitgebreid menu uitgeprobeerd, en we waren zeer onder de indruk van de kwaliteit van de gerechten. Alles was bijzonder smaakvol en zag er ook heel mooi uit. Dit is niet zomaar een uithaalmaaltijd, maar echt een culinair feest. En dankzij de fiches met bijgeleverde instructies kan werkelijk iedereen van deze afhaalmaaltijden een feestmaal maken.

 

Wij probeerden de Tartaar van Rode biet. De Langoustines met groene garnituur. De gepofte butternut. De Iberico Presa. De wortelpuree met chili. De Boterpuree met fijne kruiden. De lamsnavarin met ene gevarieerd groenteboeket. En afsluiten deden we met de Gratin van Klein Fruit en de Cheesecake. Daarbij kwam een mooi zelfgebakken broodje met lekkere boter. Een weekend lang hebben we super gegeten dankzij Ginkgo Take Out

www.ginkgotakeout.be