Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Nieuws

Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau

Ik heb al een paar keer een mooi feest meegemaakt in feestzaal ‘Salons Hof ten Damme’ in Kallo. Roger van Damme zijn 40ste verjaardag bijvoorbeeld, maar ook een paar trouwfeesten. En ik moet zeggen: het waren altijd hele mooie feesten, met een catering op topniveau. Het is dan ook bijzonder jammer dat ze in Salons Hof ten Damme, zoals in alle andere feestzalen geen feesten meer mogen organiseren. 

Maar ze blijven in Kallo niet bij de pakken zitten, want zijn daar een tijd geleden ook gestart, zoals zo velen, met een nieuw takeout concept genaamd ‘Ginkgo’, vernoemd naar de Ginkgo Biloba boom die hun tuin karakteriseert. Met Ginkgo willen ze niet alleen comfort food maar ook echte gezonde voeding aanbieden (keto, glutenarm, suikervrij, lactosevrij, …) Ze proberen continu de gerechten te optimaliseren en nieuwe te verzinnen.

Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau

Ze voorzien wekelijks een select aanbod aan gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen is mogelijk van maandag tot en met donderdag. Op vrijdag, zaterdag en zondag worden leveringen en afhaalmomenten voorzien. Ginkgo maakt alleen gebruik van dagverse producten en de fijnste ingrediënten waarvoor bij voorkeur wordt samengewerkt met kleinschalige, lokale boeren, regionale kwekers en duurzaam varende Noordzeevissers.

Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau

Enkele weken geleden hebben wij eens een uitgebreid menu uitgeprobeerd, en we waren zeer onder de indruk van de kwaliteit van de gerechten. Alles was bijzonder smaakvol en zag er ook heel mooi uit. Dit is niet zomaar een uithaalmaaltijd, maar echt een culinair feest. En dankzij de fiches met bijgeleverde instructies kan werkelijk iedereen van deze afhaalmaaltijden een feestmaal maken.

Wij probeerden de Tartaar van Rode biet. De Langoustines met groene garnituur. De gepofte butternut. De Iberico Presa. De wortelpuree met chili. De Boterpuree met fijne kruiden. De lamsnavarin met ene gevarieerd groenteboeket. En afsluiten deden we met de Gratin van Klein Fruit en de Cheesecake. Daarbij kwam een mooi zelfgebakken broodje met lekkere boter. Een weekend lang hebben we super gegeten dankzij Ginkgo Take Out

www.ginkgotakeout.be

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer