Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Nieuws

Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau

Ik heb al een paar keer een mooi feest meegemaakt in feestzaal ‘Salons Hof ten Damme’ in Kallo. Roger van Damme zijn 40ste verjaardag bijvoorbeeld, maar ook een paar trouwfeesten. En ik moet zeggen: het waren altijd hele mooie feesten, met een catering op topniveau. Het is dan ook bijzonder jammer dat ze in Salons Hof ten Damme, zoals in alle andere feestzalen geen feesten meer mogen organiseren. 

Maar ze blijven in Kallo niet bij de pakken zitten, want zijn daar een tijd geleden ook gestart, zoals zo velen, met een nieuw takeout concept genaamd ‘Ginkgo’, vernoemd naar de Ginkgo Biloba boom die hun tuin karakteriseert. Met Ginkgo willen ze niet alleen comfort food maar ook echte gezonde voeding aanbieden (keto, glutenarm, suikervrij, lactosevrij, …) Ze proberen continu de gerechten te optimaliseren en nieuwe te verzinnen.

Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau

Ze voorzien wekelijks een select aanbod aan gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen is mogelijk van maandag tot en met donderdag. Op vrijdag, zaterdag en zondag worden leveringen en afhaalmomenten voorzien. Ginkgo maakt alleen gebruik van dagverse producten en de fijnste ingrediënten waarvoor bij voorkeur wordt samengewerkt met kleinschalige, lokale boeren, regionale kwekers en duurzaam varende Noordzeevissers.

Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau

Enkele weken geleden hebben wij eens een uitgebreid menu uitgeprobeerd, en we waren zeer onder de indruk van de kwaliteit van de gerechten. Alles was bijzonder smaakvol en zag er ook heel mooi uit. Dit is niet zomaar een uithaalmaaltijd, maar echt een culinair feest. En dankzij de fiches met bijgeleverde instructies kan werkelijk iedereen van deze afhaalmaaltijden een feestmaal maken.

Wij probeerden de Tartaar van Rode biet. De Langoustines met groene garnituur. De gepofte butternut. De Iberico Presa. De wortelpuree met chili. De Boterpuree met fijne kruiden. De lamsnavarin met ene gevarieerd groenteboeket. En afsluiten deden we met de Gratin van Klein Fruit en de Cheesecake. Daarbij kwam een mooi zelfgebakken broodje met lekkere boter. Een weekend lang hebben we super gegeten dankzij Ginkgo Take Out

www.ginkgotakeout.be

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer