Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Nieuws

Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau

Ik heb al een paar keer een mooi feest meegemaakt in feestzaal ‘Salons Hof ten Damme’ in Kallo. Roger van Damme zijn 40ste verjaardag bijvoorbeeld, maar ook een paar trouwfeesten. En ik moet zeggen: het waren altijd hele mooie feesten, met een catering op topniveau. Het is dan ook bijzonder jammer dat ze in Salons Hof ten Damme, zoals in alle andere feestzalen geen feesten meer mogen organiseren. 

Maar ze blijven in Kallo niet bij de pakken zitten, want zijn daar een tijd geleden ook gestart, zoals zo velen, met een nieuw takeout concept genaamd ‘Ginkgo’, vernoemd naar de Ginkgo Biloba boom die hun tuin karakteriseert. Met Ginkgo willen ze niet alleen comfort food maar ook echte gezonde voeding aanbieden (keto, glutenarm, suikervrij, lactosevrij, …) Ze proberen continu de gerechten te optimaliseren en nieuwe te verzinnen.

Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau

Ze voorzien wekelijks een select aanbod aan gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen is mogelijk van maandag tot en met donderdag. Op vrijdag, zaterdag en zondag worden leveringen en afhaalmomenten voorzien. Ginkgo maakt alleen gebruik van dagverse producten en de fijnste ingrediënten waarvoor bij voorkeur wordt samengewerkt met kleinschalige, lokale boeren, regionale kwekers en duurzaam varende Noordzeevissers.

Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau
Ginkgo Take Out: afhaalgerechten op culinair niveau

Enkele weken geleden hebben wij eens een uitgebreid menu uitgeprobeerd, en we waren zeer onder de indruk van de kwaliteit van de gerechten. Alles was bijzonder smaakvol en zag er ook heel mooi uit. Dit is niet zomaar een uithaalmaaltijd, maar echt een culinair feest. En dankzij de fiches met bijgeleverde instructies kan werkelijk iedereen van deze afhaalmaaltijden een feestmaal maken.

Wij probeerden de Tartaar van Rode biet. De Langoustines met groene garnituur. De gepofte butternut. De Iberico Presa. De wortelpuree met chili. De Boterpuree met fijne kruiden. De lamsnavarin met ene gevarieerd groenteboeket. En afsluiten deden we met de Gratin van Klein Fruit en de Cheesecake. Daarbij kwam een mooi zelfgebakken broodje met lekkere boter. Een weekend lang hebben we super gegeten dankzij Ginkgo Take Out

www.ginkgotakeout.be

Gerelateerde nieuwsberichten

GESTOOMD LENTEROLLETJE VAN GRAVADLAX

Lekker veel inspiratie: mijn weekmenu

Op Would Be Chef houden we graag vast aan heerlijke tradities. Elke week selecteer ik vijf recepten die perfect zijn om samen met het gezin van te genieten … Lees meer

Gazpacho Day, in de winter? Huh?

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd een beetje raar dat Gazpacho Day blijkbaar op 25 november valt. Midden in de winter stilstaan bij een koude zomerse soep voelt voor mij toch een beetje vreemd, bijna als een culinair grapje … Lees meer

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer