Goed voornemen: dit ga ik na die corona echt anders aanpakken!
Nieuws

Goed voornemen: dit ga ik na die corona echt anders aanpakken!

Ik moet zeggen dat ik het wat “gezond eten” betreft nog redelijk goed aan weet te pakken in deze corona-tijden. Ik heb voldoende lekkers in de diepvriezer zitten. Ik vind het ook wel eens fijn om creatief te koken met ingrediënten in blik. En om de zoveel tijd proberen we lekkers te laten leveren.

Er is maar één ding dat moeilijker gaat vind ik, zeker als je je bezoek aan winkels zoveel mogelijk wil beperken. En dat is verse groenten en kruiden in huis halen. Zeker als je je inkopen maar één keer om de anderhalve week doet, dan mis je die verse producten wel wat.

Ik heb het hier thuis de voorbije weken al een paar keer gezegd: dat ga ik in de toekomst dus echt anders aanpakken. Aan ons nieuwe huis in Lochristi, dat we nu aan het verbouwen zijn, zit een flinke tuin. En  Eric, de vorige eigenaar, had er een serre staan en een mooie moestuin. Ik denk dat ik daar ook maar eens in aan de slag ga straks.

Mijn beide opa’s zaliger hadden een mooie “lochtink”, “nen hof”. En daardoor aten we thuis altijd verse groentjes als kind. Zalig was dat. Mijn nonkel Hubert heeft er nog altijd eentje. Het zit dus wel een beetje in de familie. Het lijkt me heerlijk om straks die traditie zelf ook verder te zetten, en er op z’n minst voor te zorgen dat we altijd verse kruiden en hopelijk ook veel lekkere groenten in huis hebben.

Niet per se omdat ik vrees dat we nog geregeld eens zo’n lock down gaan meemaken. Ik hoop het echt niet. Maar gewoon omdat ik dat misschien wel een gezellig tijdverdrijf ga vinden, een fijne manier ook om buiten te zijn en eens met m’n handen te werken. En niks zo leuk als koken met je eigen oogst. Ik denk dat ik trouwens niet de enige ben met dit goede voornemen. Enfin, dat het maar snel zo ver is, dat deze rottijd afgelopen is, en dat we maar snel mogen verhuizen. Heb er al zin in…

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer