Goed voornemen: dit ga ik na die corona echt anders aanpakken!
Nieuws

Goed voornemen: dit ga ik na die corona echt anders aanpakken!

Ik moet zeggen dat ik het wat “gezond eten” betreft nog redelijk goed aan weet te pakken in deze corona-tijden. Ik heb voldoende lekkers in de diepvriezer zitten. Ik vind het ook wel eens fijn om creatief te koken met ingrediënten in blik. En om de zoveel tijd proberen we lekkers te laten leveren.

Er is maar één ding dat moeilijker gaat vind ik, zeker als je je bezoek aan winkels zoveel mogelijk wil beperken. En dat is verse groenten en kruiden in huis halen. Zeker als je je inkopen maar één keer om de anderhalve week doet, dan mis je die verse producten wel wat.

Ik heb het hier thuis de voorbije weken al een paar keer gezegd: dat ga ik in de toekomst dus echt anders aanpakken. Aan ons nieuwe huis in Lochristi, dat we nu aan het verbouwen zijn, zit een flinke tuin. En  Eric, de vorige eigenaar, had er een serre staan en een mooie moestuin. Ik denk dat ik daar ook maar eens in aan de slag ga straks.

Mijn beide opa’s zaliger hadden een mooie “lochtink”, “nen hof”. En daardoor aten we thuis altijd verse groentjes als kind. Zalig was dat. Mijn nonkel Hubert heeft er nog altijd eentje. Het zit dus wel een beetje in de familie. Het lijkt me heerlijk om straks die traditie zelf ook verder te zetten, en er op z’n minst voor te zorgen dat we altijd verse kruiden en hopelijk ook veel lekkere groenten in huis hebben.

Niet per se omdat ik vrees dat we nog geregeld eens zo’n lock down gaan meemaken. Ik hoop het echt niet. Maar gewoon omdat ik dat misschien wel een gezellig tijdverdrijf ga vinden, een fijne manier ook om buiten te zijn en eens met m’n handen te werken. En niks zo leuk als koken met je eigen oogst. Ik denk dat ik trouwens niet de enige ben met dit goede voornemen. Enfin, dat het maar snel zo ver is, dat deze rottijd afgelopen is, en dat we maar snel mogen verhuizen. Heb er al zin in…

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer