Goed voornemen: dit ga ik na die corona echt anders aanpakken!
Nieuws

Goed voornemen: dit ga ik na die corona echt anders aanpakken!

Ik moet zeggen dat ik het wat “gezond eten” betreft nog redelijk goed aan weet te pakken in deze corona-tijden. Ik heb voldoende lekkers in de diepvriezer zitten. Ik vind het ook wel eens fijn om creatief te koken met ingrediënten in blik. En om de zoveel tijd proberen we lekkers te laten leveren.

Er is maar één ding dat moeilijker gaat vind ik, zeker als je je bezoek aan winkels zoveel mogelijk wil beperken. En dat is verse groenten en kruiden in huis halen. Zeker als je je inkopen maar één keer om de anderhalve week doet, dan mis je die verse producten wel wat.

Ik heb het hier thuis de voorbije weken al een paar keer gezegd: dat ga ik in de toekomst dus echt anders aanpakken. Aan ons nieuwe huis in Lochristi, dat we nu aan het verbouwen zijn, zit een flinke tuin. En  Eric, de vorige eigenaar, had er een serre staan en een mooie moestuin. Ik denk dat ik daar ook maar eens in aan de slag ga straks.

Mijn beide opa’s zaliger hadden een mooie “lochtink”, “nen hof”. En daardoor aten we thuis altijd verse groentjes als kind. Zalig was dat. Mijn nonkel Hubert heeft er nog altijd eentje. Het zit dus wel een beetje in de familie. Het lijkt me heerlijk om straks die traditie zelf ook verder te zetten, en er op z’n minst voor te zorgen dat we altijd verse kruiden en hopelijk ook veel lekkere groenten in huis hebben.

Niet per se omdat ik vrees dat we nog geregeld eens zo’n lock down gaan meemaken. Ik hoop het echt niet. Maar gewoon omdat ik dat misschien wel een gezellig tijdverdrijf ga vinden, een fijne manier ook om buiten te zijn en eens met m’n handen te werken. En niks zo leuk als koken met je eigen oogst. Ik denk dat ik trouwens niet de enige ben met dit goede voornemen. Enfin, dat het maar snel zo ver is, dat deze rottijd afgelopen is, en dat we maar snel mogen verhuizen. Heb er al zin in…

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer