Goed voornemen: dit ga ik na die corona echt anders aanpakken!

Ik moet zeggen dat ik het wat “gezond eten” betreft nog redelijk goed aan weet te pakken in deze corona-tijden. Ik heb voldoende lekkers in de diepvriezer zitten. Ik vind het ook wel eens fijn om creatief te koken met ingrediënten in blik. En om de zoveel tijd proberen we lekkers te laten leveren.

Er is maar één ding dat moeilijker gaat vind ik, zeker als je je bezoek aan winkels zoveel mogelijk wil beperken. En dat is verse groenten en kruiden in huis halen. Zeker als je je inkopen maar één keer om de anderhalve week doet, dan mis je die verse producten wel wat.

Ik heb het hier thuis de voorbije weken al een paar keer gezegd: dat ga ik in de toekomst dus echt anders aanpakken. Aan ons nieuwe huis in Lochristi, dat we nu aan het verbouwen zijn, zit een flinke tuin. En  Eric, de vorige eigenaar, had er een serre staan en een mooie moestuin. Ik denk dat ik daar ook maar eens in aan de slag ga straks.

Mijn beide opa’s zaliger hadden een mooie “lochtink”, “nen hof”. En daardoor aten we thuis altijd verse groentjes als kind. Zalig was dat. Mijn nonkel Hubert heeft er nog altijd eentje. Het zit dus wel een beetje in de familie. Het lijkt me heerlijk om straks die traditie zelf ook verder te zetten, en er op z’n minst voor te zorgen dat we altijd verse kruiden en hopelijk ook veel lekkere groenten in huis hebben.

Niet per se omdat ik vrees dat we nog geregeld eens zo’n lock down gaan meemaken. Ik hoop het echt niet. Maar gewoon omdat ik dat misschien wel een gezellig tijdverdrijf ga vinden, een fijne manier ook om buiten te zijn en eens met m’n handen te werken. En niks zo leuk als koken met je eigen oogst. Ik denk dat ik trouwens niet de enige ben met dit goede voornemen. Enfin, dat het maar snel zo ver is, dat deze rottijd afgelopen is, en dat we maar snel mogen verhuizen. Heb er al zin in…