Goed voornemen: dit ga ik na die corona echt anders aanpakken!
Nieuws

Goed voornemen: dit ga ik na die corona echt anders aanpakken!

Ik moet zeggen dat ik het wat “gezond eten” betreft nog redelijk goed aan weet te pakken in deze corona-tijden. Ik heb voldoende lekkers in de diepvriezer zitten. Ik vind het ook wel eens fijn om creatief te koken met ingrediënten in blik. En om de zoveel tijd proberen we lekkers te laten leveren.

Er is maar één ding dat moeilijker gaat vind ik, zeker als je je bezoek aan winkels zoveel mogelijk wil beperken. En dat is verse groenten en kruiden in huis halen. Zeker als je je inkopen maar één keer om de anderhalve week doet, dan mis je die verse producten wel wat.

Ik heb het hier thuis de voorbije weken al een paar keer gezegd: dat ga ik in de toekomst dus echt anders aanpakken. Aan ons nieuwe huis in Lochristi, dat we nu aan het verbouwen zijn, zit een flinke tuin. En  Eric, de vorige eigenaar, had er een serre staan en een mooie moestuin. Ik denk dat ik daar ook maar eens in aan de slag ga straks.

Mijn beide opa’s zaliger hadden een mooie “lochtink”, “nen hof”. En daardoor aten we thuis altijd verse groentjes als kind. Zalig was dat. Mijn nonkel Hubert heeft er nog altijd eentje. Het zit dus wel een beetje in de familie. Het lijkt me heerlijk om straks die traditie zelf ook verder te zetten, en er op z’n minst voor te zorgen dat we altijd verse kruiden en hopelijk ook veel lekkere groenten in huis hebben.

Niet per se omdat ik vrees dat we nog geregeld eens zo’n lock down gaan meemaken. Ik hoop het echt niet. Maar gewoon omdat ik dat misschien wel een gezellig tijdverdrijf ga vinden, een fijne manier ook om buiten te zijn en eens met m’n handen te werken. En niks zo leuk als koken met je eigen oogst. Ik denk dat ik trouwens niet de enige ben met dit goede voornemen. Enfin, dat het maar snel zo ver is, dat deze rottijd afgelopen is, en dat we maar snel mogen verhuizen. Heb er al zin in…

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer