Mag ik eens een gouden tip geven. Nogal wat mensen hebben ecocheques, maar weten soms niet goed wat te kopen hiermee. Ze verloren laten gaan, wat al te vaak gebeurt, is echt heel jammer. Het is een soort van loon dat je van je werkgever hebt gekregen, en waarmee je duurzame aankopen kunt doen.
En ja, je kunt ook vis kopen met die cheques. En dat is al het geval sinds maart 2021. Tenminste, wanneer je kiest voor vis met het MSC-label. Maar waar staat dat label precies voor?
MSC is een non-profitorganisatie, geïnitieerd door het Wereld Natuur Fonds en Unilever, en zelfstandig uitgegroeid naar een internationaal erkend milieukeurmerk en certificeringsprogramma om overbevissing tegen te gaan en de biodiversiteit te beschermen. Om voor het MSC-keurmerk in aanmerking te komen moet een visserij voldoen aan de MSC-standaard voor duurzaam gevangen vis. Je kunt er door het keurmerk van MSC met andere woorden zeker van zijn dat de vis of de schaal- en schelpdieren die je in de winkel koopt helemaal “wild” en duurzaam gevangen zijn. Op die manier help je mee om overbevissing tegen te gaan. Vandaar dat deze vis ook te koop is met je ecocheques.
Als je trouwens denkt dat vis met het MSC-label duurder is, denk dan nog maar eens opnieuw. Duurzamer hoeft echt niet duurder te zijn, en om dat aan te tonen heeft MSC een aantal hele mooie, originele nieuwe recepten laten ontwikkelen die je via deze link gratis kunt downloaden.
Je zult er de heerlijke “Vislasagne met bloemkool, spinazie en kwark” van ambassadeur Dagný Rós terugvinden, maar ook de “Romige mosselen” van de Finse chef Jesper Björkell en de “Krokante haring op een brioche broodje met snelle pickles” van de Nederlandse Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen.
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer