Gratis fruit op het werk. Logisch of flauwekul?
Nieuws

Gratis fruit op het werk. Logisch of flauwekul?

Op 3 oktober is het “Fruit At Work Day”. De dag waarop de werkgevers goede punten kunnen scoren bij het personeel door gratis fruit aan te bieden. Bij ons op kantoor wordt die feestdag uitgebreid gevierd, want we krijgen bij DPG  twee keer per week gratis fruit aangeboden. Een hele investering, maar wel eentje die loont. Het aanbieden van gratis fruit aan werknemers is niet alleen een gebaar van zorg en welzijn, maar het biedt ook tal van voordelen voor zowel de werknemers als de werkgevers.

Hier zijn vijf redenen waarom werkgevers gratis fruit zouden moeten voorzien voor hun werknemers

  1. Gratis fruit op de werkplek moedigt je werknemers aan om wat gezondere eetgewoonten te ontwikkelen. Soms moet je gewoon een zetje krijgen, een duwtje in de rug. Regelmatige consumptie van fruit verhoogt de inname van essentiële voedingsstoffen en vermindert het risico op ziekten, waardoor je werknemers gezonder en vitaler blijven.
  2. Gezonde werknemers zijn over het algemeen ook een stuk productiever. Fruit voorziet het lichaam van de nodige energie en kan de concentratie en de alertheid aanzienlijk verbeteren. Dit vertaalt zich in betere prestaties en een efficiëntere werkomgeving.
  3. Fruit kan de stemming van je werknemers positief beïnvloeden. Het eten van een stukje fruit kan het serotonine-gehalte in de hersenen al aanzienlijk verhogen, wat helpt bij het verminderen van stress en het bevorderen van een positieve werksfeer.
  4. Het delen van fruit op de werkplek kan de teamspirit bevorderen. Het moedigt informele interacties aan tussen collega’s, wat de communicatie en samenwerking kan verbeteren. Rond de fruitmand speelt zich hetzelfde af als rond het koffiemachine.
  5. Werkgevers die investeren in het welzijn van hun werknemers tonen betrokkenheid en waardering. Dit kan de tevredenheid van werknemers vergroten en hun loyaliteit aan het bedrijf versterken.

Eigenlijk is het simpel. Doen, beste werkgevers. Want koffie wordt wel meestal gratis aangeboden, en water ook, maar waarom zou je dat ook niet met gezond fruit doen? Het aanbieden van gratis fruit aan werknemers is een investering in zowel de gezondheid als de productiviteit van het personeel. Het draagt bij aan een positieve werkomgeving en kan op lange termijn voordelen opleveren voor werkgevers door het welzijn en de prestaties van hun werknemers te verbeteren. Ik ben grote fan!

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer