Deze week is een reisweekje voor ons. De vakantie was voor mij al gestart vorige week met een weekje Barcelona. maar na een mooi en goedgevuld DJ-weekend rijden we deze week rustig met de auto naar het Zuiden. Eerst via de Loire, dan langs Condom in de Gers, waar we vrienden gaan bezoeken, en dan komen we eindelijk gezellig met ons tweetjes aan in Barcelona.
Vrijdag trekken we er trouwens nog eens op uit, want dan gaan we een concert meepikken in Cap Roig. We gaan Rod Stewart zien. Een zalig vooruitzicht! Maar ik laat jullie niet in de steek, want de hele week zul je op Would Be Chef leuke recepten en tips krijgen, en nu lanceer ik al mijn nieuwe weekmenu. Geniet ervan.
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht. De paprika’s van Hoogstraten zijn topkwaliteit van bij ons, en samen met de couscous en de gegrilde zeeduivel een prachtig voorbeeld van de zo geprezen en gezonde Mediterrane keuken … Lees meer
Recept
Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie
Deze had je nog van mij tegoed. Vorige zondag werd de allerlaatste aflevering van “Van Passie Tot Perfectie” met Roger van Damme en mezelf uitgezonden op njam! Als laatste gerecht maakte ik samen met Roger een pure smaakbom die me doet denken aan Barcelona. Ik maak de combinatie van inktvis en merguez … Lees meer
Recept
Gevulde inktvis met merguez en couscous van op njam!
Gegrilde watermeloen? Heb je daar ooit al van gehoord? Wel, ik kan je verzekeren: het is echt superlekker. Het is zomer, dus ik maak tegenwoordig zo vaak als mogelijk lekkere gerechtjes op mijn BBQ. En ik had op Pinterest een aantal voorbeelden van gegrilde watermeloen gezien, die dan als een soort van gegarneerde pizza geserveerd worden, en ik dacht: moet ik toch eens proberen … Lees meer
Recept
Gegrilde watermeloen met verse kaas en coppa
Eigenlijk is dit geen recept, meer een tip. Zorg dat je altijd wat eenvoudige kant-en-klare pizza’s in huis hebt, en durf ze gerust te pimpen.Met elke simpele pizza kun je aan de slag.
Doe eens lekker zot: beleg de pizza met zowat alle mogelijke restjes uit de ijskast; de ene combinatie zal al beter werken dan de andere … Lees meer
Recept
Gepimpte pizza
Hamburgers zijn heerlijk, hamburgers zijn top, hamburgers zijn heerlijk comfortfood. Laat daar vooral geen twijfel over bestaan, bijna iedereen houdt van een lekkere burger. Maar een goede visburger is wel eens een welgekomen en natuurlijke gezondere afwisseling.
Dit is al jaren een klassieker in mijn keuken … Lees meer
Recept
Italiaanse visburger met tarama
Deze week wordt een bijzondere, door Pinksteren krijgen we een korte werkweek. Vanaf woensdag krijgen we volop zon en hoge temperaturen, een echt voorproefje van de zomer … Lees meer
Het is best wel een bijzondere week. De eerste van juni is imemrs aangebroken, de examens staan weer voor de deur (voor wie kinderen heeft of er zelf middenin zit: succes … Lees meer
De laatste week van mei had er wat zonniger mogen uitzien … Helaas blijft het kwakkelweer aanhouden, met veel wolken en buien op de radar. Maar laten we positief blijven: de natuur snakt naar water na een droog voorjaar, en onze tuinen en landbouwers doen hun voordeel met de regen … Lees meer
Zin in een week zonder stress over het avondeten? Met dit nieuwe weekmenu voor maandag tot vrijdag zet je elke dag een makkelijk en overheerlijk gerecht op tafel … Lees meer
De zon is volop in het land – en hoe! De komende dagen beloven warm en stralend te worden, en dat vraagt om gerechten die licht, fris en vrolijk zijn … Lees meer
De krokusvakantie is weer voorbij, en ik heb voor jullie een nieuw weekmenu klaar. Omdat ikzelf nog een beetje aan het nagenieten ben van onze vakantie in Thailand, en omdat er toch ook in België wat lente in de lucht hangt, heb ik een paar tropische toetsen in het weekmenu gestoken … Lees meer
Op Would Be Chef probeer ik altijd te inspireren, en dat is ook deze week het geval. Als je eens iets anders wilt koken, dan wil ik je graag vijf tips geven … Lees meer
Het is alweer de laatste week van januari, en misschien zijn er al wat goede voornemens gesneuveld. Helemaal niet erg, de boog kan niet altijd gespannen staan … Lees meer