GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
Recept

Gegrilde watermeloen met verse kaas en coppa

Dit heb je nodig Per persoon

  • Een plak watermeloen
  • Enkele lepels verse kaas (light is prima!)
  • Vijf plakjes coppa
  • Een zevental framboosjes
  • Verse veldsla
  • Wat hazelnootjes
  • Balsamico, olijfolie, peper en zout
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snij per persoon een mooie dikke plak (anderhalve tot twee centimeter) van de watermeloen

2 / 6

Grill de watermeloen op een super hete bbq, je wil graag na enkele minuten mooi de grill-strepen in de plak watermeloen zien, en dan draai je die nog eens voor een paar minuten om, want ook aan de andere kant wil je de grill-strepen in je watermeloen zien.

3 / 6

Beleg de watermeloen met de verse kaas (ik ging voor een lightkaas)

4 / 6

Hak de hazelnootjes fijn en strooi die over de kaas, en strooi er wat verse peper over

5 / 6

Leg enkele framboosjes en de plakjes coppa op de kaas

6 / 6

Strooi er gul verse waterkers over, en besprenkel met balsamico, olijfolie, en strooi nog wat zout over je pizza

Laat het smaken.

Gegrilde watermeloen? Heb je daar ooit al van gehoord? Wel, ik kan je verzekeren: het is echt superlekker. Het is zomer, dus ik maak tegenwoordig zo vaak als mogelijk lekkere gerechtjes op mijn BBQ. En ik had op Pinterest een aantal voorbeelden van gegrilde watermeloen gezien, die dan als een soort van gegarneerde pizza geserveerd worden, en ik dacht: moet ik toch eens proberen. En geloof me: het is een schot in een roos. Je kunt de gegrilde watermeloen natuurlijk met verschillende toppings afwerken, maar ik denk dat het toch wel een heerlijke combinatie is die ik voor m’n eerste gegrilde watermeloen-pizza heb bedacht. Probeer maar eens.

Bereiding

  1. Snij per persoon een mooie dikke plak (anderhalve tot twee centimeter) van de watermeloen
  2. Grill de watermeloen op een super hete bbq, je wil graag na enkele minuten mooi de grill-strepen in de plak watermeloen zien, en dan draai je die nog eens voor een paar minuten om, want ook aan de andere kant wil je de grill-strepen in je watermeloen zien.
  3. Beleg de watermeloen met de verse kaas (ik ging voor een lightkaas)
  4. Hak de hazelnootjes fijn en strooi die over de kaas, en strooi er wat verse peper over
  5. Leg enkele framboosjes en de plakjes coppa op de kaas
  6. Strooi er gul verse waterkers over, en besprenkel met balsamico, olijfolie, en strooi nog wat zout over je pizza
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA

MIJN WIJNTIP

MIJN Wijn Ornelis Rosé

Dé topseller van Wijn Ornelis: mijn rosé.  Fonkelend roze, frisdroog en vol aardbei en framboos.  De perfecte wijn om met familie en vrienden van te genieten onder goed gezelschap van de zon, een lekkere maaltijd en mooie verhalen.

Bestel hier mijn wijn ornelis rosé

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer