GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA

Gegrilde watermeloen? Heb je daar ooit al van gehoord? Wel, ik kan je verzekeren: het is echt superlekker. Het is zomer, dus ik maak tegenwoordig zo vaak als mogelijk lekkere gerechtjes op mijn BBQ. En ik had op Pinterest een aantal voorbeelden van gegrilde watermeloen gezien, die dan als een soort van gegarneerde pizza geserveerd worden, en ik dacht: moet ik toch eens proberen. En geloof me: het is een schot in een roos. Je kunt de gegrilde watermeloen natuurlijk met verschillende toppings afwerken, maar ik denk dat het toch wel een heerlijke combinatie is die ik voor m’n eerste gegrilde watermeloen-pizza heb bedacht. Probeer maar eens.

Bereiding

  1. Snij per persoon een mooie dikke plak (anderhalve tot twee centimeter) van de watermeloen
  2. Grill de watermeloen op een super hete bbq, je wil graag na enkele minuten mooi de grill-strepen in de plak watermeloen zien, en dan draai je die nog eens voor een paar minuten om, want ook aan de andere kant wil je de grill-strepen in je watermeloen zien.
  3. Beleg de watermeloen met de verse kaas (ik ging voor een lightkaas)
  4. Hak de hazelnootjes fijn en strooi die over de kaas, en strooi er wat verse peper over
  5. Leg enkele framboosjes en de plakjes coppa op de kaas
  6. Strooi er gul verse waterkers over, en besprenkel met balsamico, olijfolie, en strooi nog wat zout over je pizza

MIJN WIJNTIP

MIJN Wijn Ornelis Rosé

Dé topseller van Wijn Ornelis: mijn rosé.  Fonkelend roze, frisdroog en vol aardbei en framboos.  De perfecte wijn om met familie en vrienden van te genieten onder goed gezelschap van de zon, een lekkere maaltijd en mooie verhalen.

Bestel hier mijn wijn ornelis rosé