GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
Recept

Gegrilde watermeloen met verse kaas en coppa

Dit heb je nodig Per persoon

  • Een plak watermeloen
  • Enkele lepels verse kaas (light is prima!)
  • Vijf plakjes coppa
  • Een zevental framboosjes
  • Verse veldsla
  • Wat hazelnootjes
  • Balsamico, olijfolie, peper en zout
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snij per persoon een mooie dikke plak (anderhalve tot twee centimeter) van de watermeloen

2 / 6

Grill de watermeloen op een super hete bbq, je wil graag na enkele minuten mooi de grill-strepen in de plak watermeloen zien, en dan draai je die nog eens voor een paar minuten om, want ook aan de andere kant wil je de grill-strepen in je watermeloen zien.

3 / 6

Beleg de watermeloen met de verse kaas (ik ging voor een lightkaas)

4 / 6

Hak de hazelnootjes fijn en strooi die over de kaas, en strooi er wat verse peper over

5 / 6

Leg enkele framboosjes en de plakjes coppa op de kaas

6 / 6

Strooi er gul verse waterkers over, en besprenkel met balsamico, olijfolie, en strooi nog wat zout over je pizza

Laat het smaken.

Gegrilde watermeloen? Heb je daar ooit al van gehoord? Wel, ik kan je verzekeren: het is echt superlekker. Het is zomer, dus ik maak tegenwoordig zo vaak als mogelijk lekkere gerechtjes op mijn BBQ. En ik had op Pinterest een aantal voorbeelden van gegrilde watermeloen gezien, die dan als een soort van gegarneerde pizza geserveerd worden, en ik dacht: moet ik toch eens proberen. En geloof me: het is een schot in een roos. Je kunt de gegrilde watermeloen natuurlijk met verschillende toppings afwerken, maar ik denk dat het toch wel een heerlijke combinatie is die ik voor m’n eerste gegrilde watermeloen-pizza heb bedacht. Probeer maar eens.

Bereiding

  1. Snij per persoon een mooie dikke plak (anderhalve tot twee centimeter) van de watermeloen
  2. Grill de watermeloen op een super hete bbq, je wil graag na enkele minuten mooi de grill-strepen in de plak watermeloen zien, en dan draai je die nog eens voor een paar minuten om, want ook aan de andere kant wil je de grill-strepen in je watermeloen zien.
  3. Beleg de watermeloen met de verse kaas (ik ging voor een lightkaas)
  4. Hak de hazelnootjes fijn en strooi die over de kaas, en strooi er wat verse peper over
  5. Leg enkele framboosjes en de plakjes coppa op de kaas
  6. Strooi er gul verse waterkers over, en besprenkel met balsamico, olijfolie, en strooi nog wat zout over je pizza
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA

MIJN WIJNTIP

MIJN Wijn Ornelis Rosé

Dé topseller van Wijn Ornelis: mijn rosé.  Fonkelend roze, frisdroog en vol aardbei en framboos.  De perfecte wijn om met familie en vrienden van te genieten onder goed gezelschap van de zon, een lekkere maaltijd en mooie verhalen.

Bestel hier mijn wijn ornelis rosé

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Laat ons eens een gerecht maken met een groente waar we echt trots op mogen zijn. Zowel in het Frans, in het Engels en zelfs in het Pools worden spruitjes immers vernoemd naar onze Belgische hoofdstad … Lees meer