Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie
Recept

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 6 paprika’s van Hoogstraten in verschillende kleuren
  • 2 el kappertjes
  • Bieslook
  • 4 zeeduivelfilets
  • Olijfolie
  • Wat witte wijnazijn
  • 1 kopje couscous
  • 1 half bouillonblokje
  • 10 gram boter
Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Doe de paprika’s in verschillende kleuren in een oven op de hoogste stand. Wanneer ze zwart geblakerd zijn, maar niet grijs (want dan zijn ze te ver) haal je ze uit de oven en doe je ze in een afgesloten plastic zakje of in een schaal waar je plasticfolie over spant. Na een kwartiertje kun je ze mooi ontvellen.

2 / 7

Grill de vis: smeer in met wat olijfolie en grill in een gloeiend hete grillpan tot er mooie lijnen in staan (1 tot 2 minuten aan beide kanten, draai halfweg telkens een halve slag zodat er een ruitjesmotief ontstaat).

3 / 7

Laat dan nog eventueel nog even verder garen in de oven die je naar 200 graden terug hebt gebracht.

4 / 7

Doe wat olijfolie, witte wijn azijn, peper en zout, kappertjes en wat fijngehakte bieslook bij de gegrilde, ontvelde en in mooie repen gesneden of gescheurde paprika en meng alles voorzichtig.

5 / 7

Voeg aan het kopje couscous de dubbele hoeveelheid kokend water met een half bouillonblokje toe en 10 gram boter. Goed door elkaar roeren. Even laten rusten.

6 / 7

Doe in een ring onderaan de gegrilde paprika, daarop een laagje couscous, en daarop weer gegrilde paprika.

7 / 7

Serveer daarbij de gegrilde zeeduivel die je pas na het grillen kunt afkruiden en waar je ook wat fijngehakte bieslook over strooit.

Laat het smaken.

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht. De paprika’s van Hoogstraten zijn topkwaliteit van bij ons, en samen met de couscous en de gegrilde zeeduivel een prachtig voorbeeld van de zo geprezen en gezonde Mediterrane keuken. Zet dit op tafel en je bent plots op vakantie.

Bereiding

  1. Doe de paprika’s in verschillende kleuren in een oven op de hoogste stand. Wanneer ze zwart geblakerd zijn, maar niet grijs (want dan zijn ze te ver) haal je ze uit de oven en doe je ze in een afgesloten plastic zakje of in een schaal waar je plasticfolie over spant. Na een kwartiertje kun je ze mooi ontvellen.
  2. Grill de vis: smeer in met wat olijfolie en grill in een gloeiend hete grillpan tot er mooie lijnen in staan (1 tot 2 minuten aan beide kanten, draai halfweg telkens een halve slag zodat er een ruitjesmotief ontstaat).
  3. Laat dan nog eventueel nog even verder garen in de oven die je naar 200 graden terug hebt gebracht.
  4. Doe wat olijfolie, witte wijn azijn, peper en zout, kappertjes en wat fijngehakte bieslook bij de gegrilde, ontvelde en in mooie repen gesneden of gescheurde paprika en meng alles voorzichtig.
  5. Voeg aan het kopje couscous de dubbele hoeveelheid kokend water met een half bouillonblokje toe en 10 gram boter. Goed door elkaar roeren. Even laten rusten.
  6. Doe in een ring onderaan de gegrilde paprika, daarop een laagje couscous, en daarop weer gegrilde paprika.
  7. Serveer daarbij de gegrilde zeeduivel die je pas na het grillen kunt afkruiden en waar je ook wat fijngehakte bieslook over strooit.
Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer