Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie
Recept

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 6 paprika’s van Hoogstraten in verschillende kleuren
  • 2 el kappertjes
  • Bieslook
  • 4 zeeduivelfilets
  • Olijfolie
  • Wat witte wijnazijn
  • 1 kopje couscous
  • 1 half bouillonblokje
  • 10 gram boter
Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Doe de paprika’s in verschillende kleuren in een oven op de hoogste stand. Wanneer ze zwart geblakerd zijn, maar niet grijs (want dan zijn ze te ver) haal je ze uit de oven en doe je ze in een afgesloten plastic zakje of in een schaal waar je plasticfolie over spant. Na een kwartiertje kun je ze mooi ontvellen.

2 / 7

Grill de vis: smeer in met wat olijfolie en grill in een gloeiend hete grillpan tot er mooie lijnen in staan (1 tot 2 minuten aan beide kanten, draai halfweg telkens een halve slag zodat er een ruitjesmotief ontstaat).

3 / 7

Laat dan nog eventueel nog even verder garen in de oven die je naar 200 graden terug hebt gebracht.

4 / 7

Doe wat olijfolie, witte wijn azijn, peper en zout, kappertjes en wat fijngehakte bieslook bij de gegrilde, ontvelde en in mooie repen gesneden of gescheurde paprika en meng alles voorzichtig.

5 / 7

Voeg aan het kopje couscous de dubbele hoeveelheid kokend water met een half bouillonblokje toe en 10 gram boter. Goed door elkaar roeren. Even laten rusten.

6 / 7

Doe in een ring onderaan de gegrilde paprika, daarop een laagje couscous, en daarop weer gegrilde paprika.

7 / 7

Serveer daarbij de gegrilde zeeduivel die je pas na het grillen kunt afkruiden en waar je ook wat fijngehakte bieslook over strooit.

Laat het smaken.

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht. De paprika’s van Hoogstraten zijn topkwaliteit van bij ons, en samen met de couscous en de gegrilde zeeduivel een prachtig voorbeeld van de zo geprezen en gezonde Mediterrane keuken. Zet dit op tafel en je bent plots op vakantie.

Bereiding

  1. Doe de paprika’s in verschillende kleuren in een oven op de hoogste stand. Wanneer ze zwart geblakerd zijn, maar niet grijs (want dan zijn ze te ver) haal je ze uit de oven en doe je ze in een afgesloten plastic zakje of in een schaal waar je plasticfolie over spant. Na een kwartiertje kun je ze mooi ontvellen.
  2. Grill de vis: smeer in met wat olijfolie en grill in een gloeiend hete grillpan tot er mooie lijnen in staan (1 tot 2 minuten aan beide kanten, draai halfweg telkens een halve slag zodat er een ruitjesmotief ontstaat).
  3. Laat dan nog eventueel nog even verder garen in de oven die je naar 200 graden terug hebt gebracht.
  4. Doe wat olijfolie, witte wijn azijn, peper en zout, kappertjes en wat fijngehakte bieslook bij de gegrilde, ontvelde en in mooie repen gesneden of gescheurde paprika en meng alles voorzichtig.
  5. Voeg aan het kopje couscous de dubbele hoeveelheid kokend water met een half bouillonblokje toe en 10 gram boter. Goed door elkaar roeren. Even laten rusten.
  6. Doe in een ring onderaan de gegrilde paprika, daarop een laagje couscous, en daarop weer gegrilde paprika.
  7. Serveer daarbij de gegrilde zeeduivel die je pas na het grillen kunt afkruiden en waar je ook wat fijngehakte bieslook over strooit.
Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer