Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht. De paprika’s van Hoogstraten zijn topkwaliteit van bij ons, en samen met de couscous en de gegrilde zeeduivel een prachtig voorbeeld van de zo geprezen en gezonde Mediterrane keuken. Zet dit op tafel en je bent plots op vakantie.

Bereiding

  1. Doe de paprika’s in verschillende kleuren in een oven op de hoogste stand. Wanneer ze zwart geblakerd zijn, maar niet grijs (want dan zijn ze te ver) haal je ze uit de oven en doe je ze in een afgesloten plastic zakje of in een schaal waar je plasticfolie over spant. Na een kwartiertje kun je ze mooi ontvellen.
  2. Grill de vis: smeer in met wat olijfolie en grill in een gloeiend hete grillpan tot er mooie lijnen in staan (1 tot 2 minuten aan beide kanten, draai halfweg telkens een halve slag zodat er een ruitjesmotief ontstaat).
  3. Laat dan nog eventueel nog even verder garen in de oven die je naar 200 graden terug hebt gebracht.
  4. Doe wat olijfolie, witte wijn azijn, peper en zout, kappertjes en wat fijngehakte bieslook bij de gegrilde, ontvelde en in mooie repen gesneden of gescheurde paprika en meng alles voorzichtig.
  5. Voeg aan het kopje couscous de dubbele hoeveelheid kokend water met een half bouillonblokje toe en 10 gram boter. Goed door elkaar roeren. Even laten rusten.
  6. Doe in een ring onderaan de gegrilde paprika, daarop een laagje couscous, en daarop weer gegrilde paprika.
  7. Serveer daarbij de gegrilde zeeduivel die je pas na het grillen kunt afkruiden en waar je ook wat fijngehakte bieslook over strooit.