Italiaanse visburger met tarama
Recept

Italiaanse visburger met tarama

Dit heb je nodig 4 personen

  • 100 gr witte vis
  • 100 gr roze garnalen
  • 100 gr surimi
  • 50 gr half zongedroogde tomaten
  • Verse basilicum
  • 50 gr Parmesaanse kaas
  • 1 eitje
  • Wat paneermeel
  • 1 potje tarama (roze viseitjes)
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 grote verse tomaat
  • Wat verse kropsla
Italiaanse visburger met tarama

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Cutter de vis, de garnalen, de surimi met de (uitgelekte zongedroogde tomaten, de verse basilicum en de Parmezaanse kaas.

2 / 10

Afkruiden met peper en een klein beetje zout (niet teveel, de tarama is al best zout)

3 / 10

Een eitje toevoegen.

4 / 10

Wat paneermeel toevoegen als je visgehakt te vochtig is.

5 / 10

Kneed vier bollen van de vis, en druk die plat zodat je een mooie hamburger hebt.

6 / 10

Steam de burgers al dente of bak ze in de oven gaar op 180 graden.

7 / 10

Eventueel nog even in wat boter afbakken in de pan voor een korstje.

8 / 10

Snij je hamburgerbroodje door en bestrijk met wat olijfolie, en leg ze even onder de grill.

9 / 10

Smeer een mooie laag tarama, daarop wat kropsla, de burger en een sneetje tomaat.

10 / 10

Eventueel serveren met een gebakken aardappeltje.

Laat het smaken.

Hamburgers zijn heerlijk, hamburgers zijn top, hamburgers zijn heerlijk comfortfood. Laat daar vooral geen twijfel over bestaan, bijna iedereen houdt van een lekkere burger. Maar een goede visburger is wel eens een welgekomen en natuurlijke gezondere afwisseling.

Dit is al jaren een klassieker in mijn keuken. Ik maak mijn visburgers zelfs en die zijn echt heerlijk. Soms geef ik ze een Thaise touche, maar in dit geval ga ik voor een smakelijke “Italiaanse draai” met de zongedroogde tomaatjes, de basilicum en de Parmezaanse kaas.

En de truc is dat ik hier geen mayonaise of tartaar gebruik als “saus” of toch vochtiger, smeuïger element, maar wel voor tarama. OK dat is niet Italiaans, maar eerder Grieks of Turks, en het is een gerecht gemaakt van de kuit van karper of kabeljauw. Je kunt het zomaar kant- en klaar kopen in de speciaalzaak en ook in de meeste supermarkten. Opgelet: je moet sowieso geen zout meer toevoegen aan dit gerecht, want de tarama is al behoorlijk zout.

Bereiding

  1. Cutter de vis, de garnalen, de surimi met de (uitgelekte zongedroogde tomaten, de verse basilicum en de Parmezaanse kaas.
  2. Afkruiden met peper en een klein beetje zout (niet teveel, de tarama is al best zout)
  3. Een eitje toevoegen.
  4. Wat paneermeel toevoegen als je visgehakt te vochtig is.
  5. Kneed vier bollen van de vis, en druk die plat zodat je een mooie hamburger hebt.
  6. Steam de burgers al dente of bak ze in de oven gaar op 180 graden.
  7. Eventueel nog even in wat boter afbakken in de pan voor een korstje.
  8. Snij je hamburgerbroodje door en bestrijk met wat olijfolie, en leg ze even onder de grill.
  9. Smeer een mooie laag tarama, daarop wat kropsla, de burger en een sneetje tomaat.
  10. Eventueel serveren met een gebakken aardappeltje.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer