Italiaanse visburger met tarama
Recept

Italiaanse visburger met tarama

Dit heb je nodig 4 personen

  • 100 gr witte vis
  • 100 gr roze garnalen
  • 100 gr surimi
  • 50 gr half zongedroogde tomaten
  • Verse basilicum
  • 50 gr Parmesaanse kaas
  • 1 eitje
  • Wat paneermeel
  • 1 potje tarama (roze viseitjes)
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 grote verse tomaat
  • Wat verse kropsla
Italiaanse visburger met tarama

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Cutter de vis, de garnalen, de surimi met de (uitgelekte zongedroogde tomaten, de verse basilicum en de Parmezaanse kaas.

2 / 10

Afkruiden met peper en een klein beetje zout (niet teveel, de tarama is al best zout)

3 / 10

Een eitje toevoegen.

4 / 10

Wat paneermeel toevoegen als je visgehakt te vochtig is.

5 / 10

Kneed vier bollen van de vis, en druk die plat zodat je een mooie hamburger hebt.

6 / 10

Steam de burgers al dente of bak ze in de oven gaar op 180 graden.

7 / 10

Eventueel nog even in wat boter afbakken in de pan voor een korstje.

8 / 10

Snij je hamburgerbroodje door en bestrijk met wat olijfolie, en leg ze even onder de grill.

9 / 10

Smeer een mooie laag tarama, daarop wat kropsla, de burger en een sneetje tomaat.

10 / 10

Eventueel serveren met een gebakken aardappeltje.

Laat het smaken.

Hamburgers zijn heerlijk, hamburgers zijn top, hamburgers zijn heerlijk comfortfood. Laat daar vooral geen twijfel over bestaan, bijna iedereen houdt van een lekkere burger. Maar een goede visburger is wel eens een welgekomen en natuurlijke gezondere afwisseling.

Dit is al jaren een klassieker in mijn keuken. Ik maak mijn visburgers zelfs en die zijn echt heerlijk. Soms geef ik ze een Thaise touche, maar in dit geval ga ik voor een smakelijke “Italiaanse draai” met de zongedroogde tomaatjes, de basilicum en de Parmezaanse kaas.

En de truc is dat ik hier geen mayonaise of tartaar gebruik als “saus” of toch vochtiger, smeuïger element, maar wel voor tarama. OK dat is niet Italiaans, maar eerder Grieks of Turks, en het is een gerecht gemaakt van de kuit van karper of kabeljauw. Je kunt het zomaar kant- en klaar kopen in de speciaalzaak en ook in de meeste supermarkten. Opgelet: je moet sowieso geen zout meer toevoegen aan dit gerecht, want de tarama is al behoorlijk zout.

Bereiding

  1. Cutter de vis, de garnalen, de surimi met de (uitgelekte zongedroogde tomaten, de verse basilicum en de Parmezaanse kaas.
  2. Afkruiden met peper en een klein beetje zout (niet teveel, de tarama is al best zout)
  3. Een eitje toevoegen.
  4. Wat paneermeel toevoegen als je visgehakt te vochtig is.
  5. Kneed vier bollen van de vis, en druk die plat zodat je een mooie hamburger hebt.
  6. Steam de burgers al dente of bak ze in de oven gaar op 180 graden.
  7. Eventueel nog even in wat boter afbakken in de pan voor een korstje.
  8. Snij je hamburgerbroodje door en bestrijk met wat olijfolie, en leg ze even onder de grill.
  9. Smeer een mooie laag tarama, daarop wat kropsla, de burger en een sneetje tomaat.
  10. Eventueel serveren met een gebakken aardappeltje.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer