Niemand eet het, maar het is wel gezond als ontbijt!

Een boterhammetje met choco? Een banaan? Ander fruit? Een graanreep? Yoghurt? Granola? Wat is nu eigenlijk het gezondste ontbijt? En wat is het lekkerst? Gevarieerd ontbijten is sowieso het beste idee, en natuurlijk ook niet te vet, en niet te gesuikerd. Maar… wie heeft wel eens overwogen om voor groenten te gaan bij het ontbijt?

En nu blijkt dat dus echt een topidee: groenten eten als ontbijt. Ze zijn super gezond, en bevatten ook helemaal niet teveel calorieën, maar ze vullen je maag wel. Ja, je start je dag al met een voorsprong als je als ontbijt eens groentjes eet. Maar hoe krijg je jezelf zo ver dat je daar ook echt aan begint?

Wanneer het zonniger wordt en de dagen lengen heb je al wat meer zin en energie om gezonder te eten. Een slaatje als ontbijt is misschien niet wat we gewoon zijn, maar is het daarom echt niet te vreten? Denk dat dat wel lukken moet toch? Misschien met een paar hartige ingrediënten als noten gecombineerd, eventueel wat kaas?

Maar er zijn ook tussenoplossingen. Je kunt voor een volkoren boterham gaan met magere kaas en die dan beleggen met veel rauwe groentjes. Je kunt spinazie en broccoli en andere groenten ook gewoon in de blender mixen met zuivel en zo voor een gezonde smoothie gaan.

Je kunt ook een roereitje maken met verse groentjes en heel veel kruiden, of een omelet, want een eitje in de ochtend, daar is echt niks mis mee.

Of al eens gedacht aan worteltjes uit het vuistje? Kerstomaatjes? Knapperige boontjes? Bloemkoolroosjes? Allemaal lekker om te happen in de auto in de file!? Misschien toch eens overwegen. En je hoeft ook niet elke dag voor groentjes te gaan als ontbijt. Misschien een fijn idee om het eens een keertje te proberen?