Niemand eet het, maar het is wel gezond als ontbijt!
Nieuws

Niemand eet het, maar het is wel gezond als ontbijt!

Een boterhammetje met choco? Een banaan? Ander fruit? Een graanreep? Yoghurt? Granola? Wat is nu eigenlijk het gezondste ontbijt? En wat is het lekkerst? Gevarieerd ontbijten is sowieso het beste idee, en natuurlijk ook niet te vet, en niet te gesuikerd. Maar… wie heeft wel eens overwogen om voor groenten te gaan bij het ontbijt?

En nu blijkt dat dus echt een topidee: groenten eten als ontbijt. Ze zijn super gezond, en bevatten ook helemaal niet teveel calorieën, maar ze vullen je maag wel. Ja, je start je dag al met een voorsprong als je als ontbijt eens groentjes eet. Maar hoe krijg je jezelf zo ver dat je daar ook echt aan begint?

Wanneer het zonniger wordt en de dagen lengen heb je al wat meer zin en energie om gezonder te eten. Een slaatje als ontbijt is misschien niet wat we gewoon zijn, maar is het daarom echt niet te vreten? Denk dat dat wel lukken moet toch? Misschien met een paar hartige ingrediënten als noten gecombineerd, eventueel wat kaas?

Maar er zijn ook tussenoplossingen. Je kunt voor een volkoren boterham gaan met magere kaas en die dan beleggen met veel rauwe groentjes. Je kunt spinazie en broccoli en andere groenten ook gewoon in de blender mixen met zuivel en zo voor een gezonde smoothie gaan.

Je kunt ook een roereitje maken met verse groentjes en heel veel kruiden, of een omelet, want een eitje in de ochtend, daar is echt niks mis mee.

Of al eens gedacht aan worteltjes uit het vuistje? Kerstomaatjes? Knapperige boontjes? Bloemkoolroosjes? Allemaal lekker om te happen in de auto in de file!? Misschien toch eens overwegen. En je hoeft ook niet elke dag voor groentjes te gaan als ontbijt. Misschien een fijn idee om het eens een keertje te proberen?

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer