Groot respect voor deze crazy horeca ondernemers ...
Nieuws

Groot respect voor deze crazy horeca ondernemers …

Gisteren stonden ze blinkend met een mooie foto in de krant Het Laatste Nieuws. Vijf (vaak jonge) horeca ondernemers met grote plannen. Vijf mensen die in volle corona-crisis toch een restaurant, café of snackbar gaan openen. Je moet het maar doen. Terwijl je sowieso je zaak nog niet echt mag openen, stampen zij wel een splinternieuw initiatief uit de grond. Omdat het al lang hun droom was om dit te doen, maar ook omdat ze ervan overtuigd zijn dat dit de juiste periode is om te gaan ondernemen.

Zo belden we in onze ochtendshow op Joe met een jonge kerel van 25 Jonith Herman die op de Gentse Groentemarkt een kroketten-bar wil openen. Chapeluur wordt de naam, en je gaat er maar liefst 25 verschillende kroketten kunnen kopen. De ondernemer vindt het het juiste moment om nu zo’n zaak te starten. De lockdown geeft hem immers de kans om aan een goedkoper tarief een mooi pand te huren, en om rustig in te lopen met take away. Wanneer deze crisis over een aantal maanden voorbij is kan hij dan echt met een fysiek restaurant starten. Nog niet zo dom gezien als je het mij vraagt.

Ik ken zelf ook een paar mensen die geloven dat deze moeilijke periode ook prachtige opportuniteiten kan bieden. Een bevriende ondernemer zei me het volgende: “Het valt niet te vermijden dat straks een aantal horecazaken over kop zullen gaan. Goede mensen uit de horeca zullen straks daardoor hun job verliezen en weer op de arbeidsmarkt komen. Er zullen ook mooie panden leeg komen te staan. En wat zeker is: na de crisis zullen mensen weer absoluut op restaurant willen gaan. Veel zelfs. En de mensen die geen inkomen zijn verloren zullen geld willen uitgeven.” Volgens die maat van me is het nu het moment om te investeren. In elke sector. Maar zeker in de horeca.

Heel veel respect voor alle ondernemers die deze crisis proberen te overleven. Het is niet makkelijk. Gelukkig is er best veel steun geweest van de overheid voor deze sector. En veel restaurants hebben nog take away kunnen doen, en daardoor hopelijk het hoofd boven water kunnen houden. Hopelijk maken zij straks weer een goede doorstart. Maar ook groot respect voor die horeca ondernemers die in deze crisistijden de sprong durven te wagen, en willen investeren. Ze zijn een beetje crazy, maar wel straf dat ze wel durven. Zoals iemand het treffend zei: “in oorlogstijden worden de grootste kapitalen opgebouwd.” Ik hoop het van harte voor hen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer