Groot respect voor deze crazy horeca ondernemers ...
Nieuws

Groot respect voor deze crazy horeca ondernemers …

Gisteren stonden ze blinkend met een mooie foto in de krant Het Laatste Nieuws. Vijf (vaak jonge) horeca ondernemers met grote plannen. Vijf mensen die in volle corona-crisis toch een restaurant, café of snackbar gaan openen. Je moet het maar doen. Terwijl je sowieso je zaak nog niet echt mag openen, stampen zij wel een splinternieuw initiatief uit de grond. Omdat het al lang hun droom was om dit te doen, maar ook omdat ze ervan overtuigd zijn dat dit de juiste periode is om te gaan ondernemen.

Zo belden we in onze ochtendshow op Joe met een jonge kerel van 25 Jonith Herman die op de Gentse Groentemarkt een kroketten-bar wil openen. Chapeluur wordt de naam, en je gaat er maar liefst 25 verschillende kroketten kunnen kopen. De ondernemer vindt het het juiste moment om nu zo’n zaak te starten. De lockdown geeft hem immers de kans om aan een goedkoper tarief een mooi pand te huren, en om rustig in te lopen met take away. Wanneer deze crisis over een aantal maanden voorbij is kan hij dan echt met een fysiek restaurant starten. Nog niet zo dom gezien als je het mij vraagt.

Ik ken zelf ook een paar mensen die geloven dat deze moeilijke periode ook prachtige opportuniteiten kan bieden. Een bevriende ondernemer zei me het volgende: “Het valt niet te vermijden dat straks een aantal horecazaken over kop zullen gaan. Goede mensen uit de horeca zullen straks daardoor hun job verliezen en weer op de arbeidsmarkt komen. Er zullen ook mooie panden leeg komen te staan. En wat zeker is: na de crisis zullen mensen weer absoluut op restaurant willen gaan. Veel zelfs. En de mensen die geen inkomen zijn verloren zullen geld willen uitgeven.” Volgens die maat van me is het nu het moment om te investeren. In elke sector. Maar zeker in de horeca.

Heel veel respect voor alle ondernemers die deze crisis proberen te overleven. Het is niet makkelijk. Gelukkig is er best veel steun geweest van de overheid voor deze sector. En veel restaurants hebben nog take away kunnen doen, en daardoor hopelijk het hoofd boven water kunnen houden. Hopelijk maken zij straks weer een goede doorstart. Maar ook groot respect voor die horeca ondernemers die in deze crisistijden de sprong durven te wagen, en willen investeren. Ze zijn een beetje crazy, maar wel straf dat ze wel durven. Zoals iemand het treffend zei: “in oorlogstijden worden de grootste kapitalen opgebouwd.” Ik hoop het van harte voor hen.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer