Ik maak elke dag een podcast met een bekende chef, en ik wil je vandaag graag de Kook Uw Eigen PotCast met Wout Bru voorstellen. Ik ken Wout al ontzettend lang, en heb destijds prachtige avonden beleefd in zijn restaurant in de Provence. Elke keer als ik Wout terugzie of hoor zijn we toch een beetje nostalgisch als het over die heerlijke tijd in Frankrijk gaat.
Intussen is Wout al een paar jaar aan de slag in Durbuy, waar hij samen met Marc Coucke enkele restaurants heeft. Wout praat in de podcast met ontzettend veel respect over Marc, hij vertelt hoe de ondernemer hem overtuigd heeft om van Durbuy het culinaire Provence van België te maken. Hij vertelt over hun gemeenschappelijke droom en betrachting om de lat telkens een beetje hoger te leggen.
En ook al zijn de restaurants nu uiteraard niet open, Wout klinkt in de podcast zeer hoopvol: als staycation de nieuwe norm wordt, dan gaan het nog mooie tijden worden voor toerisme in eigen land. Sowieso is Wout van plan om al zijn gasten, van zodra de horeca in België weer aan de slag mag, uitgebreid te verwennen.
In de podcast geeft Wout ook een fantastisch recept mee voor een Provençaalse tarte tatin met tomaten. Oh my god, die klinkt zo lekker. Het recept plaats ik binnenkort hier op de PotCast.
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer