Groot respect voor Marc Coucke en veel hoop bij Wout Bru

Ik maak elke dag een podcast met een bekende chef, en ik wil je vandaag graag de Kook Uw Eigen PotCast met Wout Bru voorstellen. Ik ken Wout al ontzettend lang, en heb destijds prachtige avonden beleefd in zijn restaurant in de Provence. Elke keer als ik Wout terugzie of hoor zijn we toch een beetje nostalgisch als het over die heerlijke tijd in Frankrijk gaat.

Intussen is Wout al een paar jaar aan de slag in Durbuy, waar hij samen met Marc Coucke enkele restaurants heeft. Wout praat in de podcast met ontzettend veel respect over Marc, hij vertelt hoe de ondernemer hem overtuigd heeft om van Durbuy het culinaire Provence van België te maken. Hij vertelt over hun gemeenschappelijke droom en betrachting om de lat telkens een beetje hoger te leggen.

En ook al zijn de restaurants nu uiteraard niet open, Wout klinkt in de podcast zeer hoopvol: als staycation de nieuwe norm wordt, dan gaan het nog mooie tijden worden voor toerisme in eigen land. Sowieso is Wout van plan om al zijn gasten, van zodra de horeca in België weer aan de slag mag, uitgebreid te verwennen.

In de podcast geeft Wout ook een fantastisch recept mee voor een Provençaalse tarte tatin met tomaten. Oh my god, die klinkt zo lekker. Het recept plaats ik binnenkort hier op de PotCast.

 

/