Groot respect voor Marc Coucke en veel hoop bij Wout Bru
Nieuws

Groot respect voor Marc Coucke en veel hoop bij Wout Bru

Ik maak elke dag een podcast met een bekende chef, en ik wil je vandaag graag de Kook Uw Eigen PotCast met Wout Bru voorstellen. Ik ken Wout al ontzettend lang, en heb destijds prachtige avonden beleefd in zijn restaurant in de Provence. Elke keer als ik Wout terugzie of hoor zijn we toch een beetje nostalgisch als het over die heerlijke tijd in Frankrijk gaat.

Intussen is Wout al een paar jaar aan de slag in Durbuy, waar hij samen met Marc Coucke enkele restaurants heeft. Wout praat in de podcast met ontzettend veel respect over Marc, hij vertelt hoe de ondernemer hem overtuigd heeft om van Durbuy het culinaire Provence van België te maken. Hij vertelt over hun gemeenschappelijke droom en betrachting om de lat telkens een beetje hoger te leggen.

En ook al zijn de restaurants nu uiteraard niet open, Wout klinkt in de podcast zeer hoopvol: als staycation de nieuwe norm wordt, dan gaan het nog mooie tijden worden voor toerisme in eigen land. Sowieso is Wout van plan om al zijn gasten, van zodra de horeca in België weer aan de slag mag, uitgebreid te verwennen.

In de podcast geeft Wout ook een fantastisch recept mee voor een Provençaalse tarte tatin met tomaten. Oh my god, die klinkt zo lekker. Het recept plaats ik binnenkort hier op de PotCast.

/

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer