Ik maak elke dag een podcast met een bekende chef, en ik wil je vandaag graag de Kook Uw Eigen PotCast met Wout Bru voorstellen. Ik ken Wout al ontzettend lang, en heb destijds prachtige avonden beleefd in zijn restaurant in de Provence. Elke keer als ik Wout terugzie of hoor zijn we toch een beetje nostalgisch als het over die heerlijke tijd in Frankrijk gaat.
Intussen is Wout al een paar jaar aan de slag in Durbuy, waar hij samen met Marc Coucke enkele restaurants heeft. Wout praat in de podcast met ontzettend veel respect over Marc, hij vertelt hoe de ondernemer hem overtuigd heeft om van Durbuy het culinaire Provence van België te maken. Hij vertelt over hun gemeenschappelijke droom en betrachting om de lat telkens een beetje hoger te leggen.
En ook al zijn de restaurants nu uiteraard niet open, Wout klinkt in de podcast zeer hoopvol: als staycation de nieuwe norm wordt, dan gaan het nog mooie tijden worden voor toerisme in eigen land. Sowieso is Wout van plan om al zijn gasten, van zodra de horeca in België weer aan de slag mag, uitgebreid te verwennen.
In de podcast geeft Wout ook een fantastisch recept mee voor een Provençaalse tarte tatin met tomaten. Oh my god, die klinkt zo lekker. Het recept plaats ik binnenkort hier op de PotCast.
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer