Guacamole: super populair maar wel erg “gevaarlijk”

Het is vandaag guacamole dag. Voor een goede guacamole voeg je limoensap, wat knoflook, peper, zout en koriander toe aan de geplette avocado’s. Avocado’s zijn de laatste jaren waanzinnig populair geworden, en guacamole is dat ook. Het was al lang de hit in Mexico, maar nu eet iedereen het in de hele wereld graag, ook bij ons. Ook al bevatten avocado’s meer calorieën dan de meeste mensen denken, ze zijn wel gezond en bevatten veel goede voedingsstoffen.

Toch zit er een keerzijde aan de populariteit van de avocado’s. Elke jaar zijn er meer en meer  mensen die ernstige verwondingen aan hun hand oplopen wanneer ze de stevige pit uit de avocado proberen te halen. Het zachte vlees van de avocado in combinatie met de keiharde pit maakt dat heel veel mensen met een heel scherp mes uitglijden en zo in hun hand of vingers snijden.

In Amerika alleen hebben vorig jaar zo’n 8900 mensen zich aangemeld op de spoedafdelingen met ernstige verwondingen bij het snijden van deze populaire vruchten. Maar er wordt aangenomen dat er nog veel meer mensen zich verwond hebben. Dus please, wees heel voorzichtig, want de verwondingen blijken soms super ernstig te zijn, en in het slechtste geval raak je de slagader in je pols en dat is echt levensgevaarlijk. Take care!

Dit is de enige correcte manier om je avocado te schillen, en vandaag een zalige guacamole te maken…