Guacamole: super populair maar wel erg "gevaarlijk"
Nieuws

Guacamole: super populair maar wel erg “gevaarlijk”

Het is vandaag guacamole dag. Voor een goede guacamole voeg je limoensap, wat knoflook, peper, zout en koriander toe aan de geplette avocado’s. Avocado’s zijn de laatste jaren waanzinnig populair geworden, en guacamole is dat ook. Het was al lang de hit in Mexico, maar nu eet iedereen het in de hele wereld graag, ook bij ons. Ook al bevatten avocado’s meer calorieën dan de meeste mensen denken, ze zijn wel gezond en bevatten veel goede voedingsstoffen.

Toch zit er een keerzijde aan de populariteit van de avocado’s. Elke jaar zijn er meer en meer  mensen die ernstige verwondingen aan hun hand oplopen wanneer ze de stevige pit uit de avocado proberen te halen. Het zachte vlees van de avocado in combinatie met de keiharde pit maakt dat heel veel mensen met een heel scherp mes uitglijden en zo in hun hand of vingers snijden.

In Amerika alleen hebben vorig jaar zo’n 8900 mensen zich aangemeld op de spoedafdelingen met ernstige verwondingen bij het snijden van deze populaire vruchten. Maar er wordt aangenomen dat er nog veel meer mensen zich verwond hebben. Dus please, wees heel voorzichtig, want de verwondingen blijken soms super ernstig te zijn, en in het slechtste geval raak je de slagader in je pols en dat is echt levensgevaarlijk. Take care!

Dit is de enige correcte manier om je avocado te schillen, en vandaag een zalige guacamole te maken…

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer