Het is vandaag guacamole dag. Voor een goede guacamole voeg je limoensap, wat knoflook, peper, zout en koriander toe aan de geplette avocado’s. Avocado’s zijn de laatste jaren waanzinnig populair geworden, en guacamole is dat ook. Het was al lang de hit in Mexico, maar nu eet iedereen het in de hele wereld graag, ook bij ons. Ook al bevatten avocado’s meer calorieën dan de meeste mensen denken, ze zijn wel gezond en bevatten veel goede voedingsstoffen.
Toch zit er een keerzijde aan de populariteit van de avocado’s. Elke jaar zijn er meer en meer mensen die ernstige verwondingen aan hun hand oplopen wanneer ze de stevige pit uit de avocado proberen te halen. Het zachte vlees van de avocado in combinatie met de keiharde pit maakt dat heel veel mensen met een heel scherp mes uitglijden en zo in hun hand of vingers snijden.
In Amerika alleen hebben vorig jaar zo’n 8900 mensen zich aangemeld op de spoedafdelingen met ernstige verwondingen bij het snijden van deze populaire vruchten. Maar er wordt aangenomen dat er nog veel meer mensen zich verwond hebben. Dus please, wees heel voorzichtig, want de verwondingen blijken soms super ernstig te zijn, en in het slechtste geval raak je de slagader in je pols en dat is echt levensgevaarlijk. Take care!
Dit is de enige correcte manier om je avocado te schillen, en vandaag een zalige guacamole te maken…
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer