Het is vandaag guacamole dag. Voor een goede guacamole voeg je limoensap, wat knoflook, peper, zout en koriander toe aan de geplette avocado’s. Avocado’s zijn de laatste jaren waanzinnig populair geworden, en guacamole is dat ook. Het was al lang de hit in Mexico, maar nu eet iedereen het in de hele wereld graag, ook bij ons. Ook al bevatten avocado’s meer calorieën dan de meeste mensen denken, ze zijn wel gezond en bevatten veel goede voedingsstoffen.
Toch zit er een keerzijde aan de populariteit van de avocado’s. Elke jaar zijn er meer en meer mensen die ernstige verwondingen aan hun hand oplopen wanneer ze de stevige pit uit de avocado proberen te halen. Het zachte vlees van de avocado in combinatie met de keiharde pit maakt dat heel veel mensen met een heel scherp mes uitglijden en zo in hun hand of vingers snijden.
In Amerika alleen hebben vorig jaar zo’n 8900 mensen zich aangemeld op de spoedafdelingen met ernstige verwondingen bij het snijden van deze populaire vruchten. Maar er wordt aangenomen dat er nog veel meer mensen zich verwond hebben. Dus please, wees heel voorzichtig, want de verwondingen blijken soms super ernstig te zijn, en in het slechtste geval raak je de slagader in je pols en dat is echt levensgevaarlijk. Take care!
Dit is de enige correcte manier om je avocado te schillen, en vandaag een zalige guacamole te maken…
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer