Guacamole: super populair maar wel erg "gevaarlijk"
Nieuws

Guacamole: super populair maar wel erg “gevaarlijk”

Het is vandaag guacamole dag. Voor een goede guacamole voeg je limoensap, wat knoflook, peper, zout en koriander toe aan de geplette avocado’s. Avocado’s zijn de laatste jaren waanzinnig populair geworden, en guacamole is dat ook. Het was al lang de hit in Mexico, maar nu eet iedereen het in de hele wereld graag, ook bij ons. Ook al bevatten avocado’s meer calorieën dan de meeste mensen denken, ze zijn wel gezond en bevatten veel goede voedingsstoffen.

Toch zit er een keerzijde aan de populariteit van de avocado’s. Elke jaar zijn er meer en meer  mensen die ernstige verwondingen aan hun hand oplopen wanneer ze de stevige pit uit de avocado proberen te halen. Het zachte vlees van de avocado in combinatie met de keiharde pit maakt dat heel veel mensen met een heel scherp mes uitglijden en zo in hun hand of vingers snijden.

In Amerika alleen hebben vorig jaar zo’n 8900 mensen zich aangemeld op de spoedafdelingen met ernstige verwondingen bij het snijden van deze populaire vruchten. Maar er wordt aangenomen dat er nog veel meer mensen zich verwond hebben. Dus please, wees heel voorzichtig, want de verwondingen blijken soms super ernstig te zijn, en in het slechtste geval raak je de slagader in je pols en dat is echt levensgevaarlijk. Take care!

Dit is de enige correcte manier om je avocado te schillen, en vandaag een zalige guacamole te maken…

Gerelateerde nieuwsberichten

GESTOOMD LENTEROLLETJE VAN GRAVADLAX

Lekker veel inspiratie: mijn weekmenu

Op Would Be Chef houden we graag vast aan heerlijke tradities. Elke week selecteer ik vijf recepten die perfect zijn om samen met het gezin van te genieten … Lees meer

Gazpacho Day, in de winter? Huh?

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd een beetje raar dat Gazpacho Day blijkbaar op 25 november valt. Midden in de winter stilstaan bij een koude zomerse soep voelt voor mij toch een beetje vreemd, bijna als een culinair grapje … Lees meer

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer