Niet gezond. Maar mijn favoriete zondig ontbijtje.
Nieuws

Niet gezond. Maar mijn favoriete zondig ontbijtje.

Laat me maar eerlijk en duidelijk zijn: meestal probeer ik zeer evenwichtig te ontbijten. Wat lekker vers fruit, een reep van Nakd, soms wat gezonde granen of een volkoren boterhammetje. Ik hou ook ontzettend van blauwe bessen. Die heb ik bijna altijd in huis. Kortom: ik ga bijna elke dag voor de gezonde ingrediënten.

Maar als ik echt eens met niks rekening moet houden, dan heb ik dus één grote zonde. Een guilty pleasure die ik al heb sinds mijn kindertijd en waar ik heel erg gelukkig van word. Ik heb het zelf eigenlijk niet in huis, maar als ik op hotel ben bijvoorbeeld, en er staan muizenstrontjes, dan durf ik me wel eens laten gaan. Heerlijk…

Dan vind ik een dubbele witte boterham, met een laagje goede echte boter en veel hagelslag zooooo lekker. Het liefste lust ik fondant muizenstrontjes, maar melkchocolade is ook OK. En daarbij drink ik dan een ijskoud glas melk. Oh my god, daar hou ik zo van! Misschien niet zo ontzettend gezond. Geen aanrader dus voor fitness-volgers en mensen die aan de lijn doen. Maar qua smaak is zo’n ontbijtje voor mij echt de bom!

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer