Laat me maar eerlijk en duidelijk zijn: meestal probeer ik zeer evenwichtig te ontbijten. Wat lekker vers fruit, een reep van Nakd, soms wat gezonde granen of een volkoren boterhammetje. Ik hou ook ontzettend van blauwe bessen. Die heb ik bijna altijd in huis. Kortom: ik ga bijna elke dag voor de gezonde ingrediënten.
Maar als ik echt eens met niks rekening moet houden, dan heb ik dus één grote zonde. Een guilty pleasure die ik al heb sinds mijn kindertijd en waar ik heel erg gelukkig van word. Ik heb het zelf eigenlijk niet in huis, maar als ik op hotel ben bijvoorbeeld, en er staan muizenstrontjes, dan durf ik me wel eens laten gaan. Heerlijk…
Dan vind ik een dubbele witte boterham, met een laagje goede echte boter en veel hagelslag zooooo lekker. Het liefste lust ik fondant muizenstrontjes, maar melkchocolade is ook OK. En daarbij drink ik dan een ijskoud glas melk. Oh my god, daar hou ik zo van! Misschien niet zo ontzettend gezond. Geen aanrader dus voor fitness-volgers en mensen die aan de lijn doen. Maar qua smaak is zo’n ontbijtje voor mij echt de bom!
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer