Perfect om van af te vallen, maar ik haat het

Eigenlijk bestaat er geen wondermiddel om af te vallen. Het is altijd een kwestie van evenwicht. Voldoende sporten, veel water drinken, en niet te veel of te vet eten. Calorietjes tellen dus. Letterlijk, of gewoon bij wijze van spreken. Je gezond verstand gebruiken en je leeft gezonder, zo simpel kan het eigenlijk wel zijn. Toch zijn er ingrediënten die wel degelijk het verschil kunnen maken. En één daarvan is de pompelmoes.

De pompelmoes is werkelijk “The King” in de fruitwereld als het over gezondheid en je gewicht onder controle houden gaat. Waarom? Heb je even, want het is nogal indrukwekkend waar die pompelmoes ons mee helpen kan!

Pompelmoes is gewoon erg rijk aan vezels en heeft op de koop toe een erg lage “glycemische index”. Dat wil gewoon zeggen dat het fruit langzaam wordt afgebroken en het effect van de koolhydraten op de bloedglucosespiegel daardoor zeer klein is. Een pompelmoes geeft ons daardoor lange tijd een verzadigd gevoel.

Plus: een pompelmoes zit vol antioxidanten waardoor de zogenaamde vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt. Een goed idee zou zijn om vlak voor de maaltijd een halve pompelmoes te eten. Je hongergevoel gaat ontzettend naar beneden, en alles wat je eet kun je gigantisch snel verbranden! Why not?

Eerlijk: ik hou zelf niet zo van pompelmoes. De roze, ca va nog. Die is een tikje zoeter. En als contrast in een evenwichtig gerecht is het een topidee, sowieso. Maar zomaar puur zijn alle andere pompelmoezen voor mij te bitter. En ik ben geen grote fan van bitter.

Zuur vind ik OK, ik hou van zuurtjes. Maar bitter is nooit mijn ding geweest. Daarom krult mijn neus al bij de gedachte dat ik een halve pompelmoes zou moeten eten… Zonde. Maar als jij het wel lekker vindt, gogogo! Het is gewoon zooo belachelijk goed voor iedereen die gezond wil eten, en wil afvallen. Dus laat niks je tegenhouden!