Eigenlijk bestaat er geen wondermiddel om af te vallen. Het is altijd een kwestie van evenwicht. Voldoende sporten, veel water drinken, en niet te veel of te vet eten. Calorietjes tellen dus. Letterlijk, of gewoon bij wijze van spreken. Je gezond verstand gebruiken en je leeft gezonder, zo simpel kan het eigenlijk wel zijn. Toch zijn er ingrediënten die wel degelijk het verschil kunnen maken. En één daarvan is de pompelmoes.
De pompelmoes is werkelijk “The King” in de fruitwereld als het over gezondheid en je gewicht onder controle houden gaat. Waarom? Heb je even, want het is nogal indrukwekkend waar die pompelmoes ons mee helpen kan!
Pompelmoes is gewoon erg rijk aan vezels en heeft op de koop toe een erg lage “glycemische index”. Dat wil gewoon zeggen dat het fruit langzaam wordt afgebroken en het effect van de koolhydraten op de bloedglucosespiegel daardoor zeer klein is. Een pompelmoes geeft ons daardoor lange tijd een verzadigd gevoel.
Plus: een pompelmoes zit vol antioxidanten waardoor de zogenaamde vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt. Een goed idee zou zijn om vlak voor de maaltijd een halve pompelmoes te eten. Je hongergevoel gaat ontzettend naar beneden, en alles wat je eet kun je gigantisch snel verbranden! Why not?
Eerlijk: ik hou zelf niet zo van pompelmoes. De roze, ca va nog. Die is een tikje zoeter. En als contrast in een evenwichtig gerecht is het een topidee, sowieso. Maar zomaar puur zijn alle andere pompelmoezen voor mij te bitter. En ik ben geen grote fan van bitter.
Zuur vind ik OK, ik hou van zuurtjes. Maar bitter is nooit mijn ding geweest. Daarom krult mijn neus al bij de gedachte dat ik een halve pompelmoes zou moeten eten… Zonde. Maar als jij het wel lekker vindt, gogogo! Het is gewoon zooo belachelijk goed voor iedereen die gezond wil eten, en wil afvallen. Dus laat niks je tegenhouden!
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer