Perfect om van af te vallen, maar ik haat het
Nieuws

Perfect om van af te vallen, maar ik haat het

Eigenlijk bestaat er geen wondermiddel om af te vallen. Het is altijd een kwestie van evenwicht. Voldoende sporten, veel water drinken, en niet te veel of te vet eten. Calorietjes tellen dus. Letterlijk, of gewoon bij wijze van spreken. Je gezond verstand gebruiken en je leeft gezonder, zo simpel kan het eigenlijk wel zijn. Toch zijn er ingrediënten die wel degelijk het verschil kunnen maken. En één daarvan is de pompelmoes.

De pompelmoes is werkelijk “The King” in de fruitwereld als het over gezondheid en je gewicht onder controle houden gaat. Waarom? Heb je even, want het is nogal indrukwekkend waar die pompelmoes ons mee helpen kan!

Pompelmoes is gewoon erg rijk aan vezels en heeft op de koop toe een erg lage “glycemische index”. Dat wil gewoon zeggen dat het fruit langzaam wordt afgebroken en het effect van de koolhydraten op de bloedglucosespiegel daardoor zeer klein is. Een pompelmoes geeft ons daardoor lange tijd een verzadigd gevoel.

Plus: een pompelmoes zit vol antioxidanten waardoor de zogenaamde vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt. Een goed idee zou zijn om vlak voor de maaltijd een halve pompelmoes te eten. Je hongergevoel gaat ontzettend naar beneden, en alles wat je eet kun je gigantisch snel verbranden! Why not?

Eerlijk: ik hou zelf niet zo van pompelmoes. De roze, ca va nog. Die is een tikje zoeter. En als contrast in een evenwichtig gerecht is het een topidee, sowieso. Maar zomaar puur zijn alle andere pompelmoezen voor mij te bitter. En ik ben geen grote fan van bitter.

Zuur vind ik OK, ik hou van zuurtjes. Maar bitter is nooit mijn ding geweest. Daarom krult mijn neus al bij de gedachte dat ik een halve pompelmoes zou moeten eten… Zonde. Maar als jij het wel lekker vindt, gogogo! Het is gewoon zooo belachelijk goed voor iedereen die gezond wil eten, en wil afvallen. Dus laat niks je tegenhouden!

Perfect om van af te vallen, maar ik haat het

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer