Eigenlijk bestaat er geen wondermiddel om af te vallen. Het is altijd een kwestie van evenwicht. Voldoende sporten, veel water drinken, en niet te veel of te vet eten. Calorietjes tellen dus. Letterlijk, of gewoon bij wijze van spreken. Je gezond verstand gebruiken en je leeft gezonder, zo simpel kan het eigenlijk wel zijn. Toch zijn er ingrediënten die wel degelijk het verschil kunnen maken. En één daarvan is de pompelmoes.
De pompelmoes is werkelijk “The King” in de fruitwereld als het over gezondheid en je gewicht onder controle houden gaat. Waarom? Heb je even, want het is nogal indrukwekkend waar die pompelmoes ons mee helpen kan!
Pompelmoes is gewoon erg rijk aan vezels en heeft op de koop toe een erg lage “glycemische index”. Dat wil gewoon zeggen dat het fruit langzaam wordt afgebroken en het effect van de koolhydraten op de bloedglucosespiegel daardoor zeer klein is. Een pompelmoes geeft ons daardoor lange tijd een verzadigd gevoel.
Plus: een pompelmoes zit vol antioxidanten waardoor de zogenaamde vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt. Een goed idee zou zijn om vlak voor de maaltijd een halve pompelmoes te eten. Je hongergevoel gaat ontzettend naar beneden, en alles wat je eet kun je gigantisch snel verbranden! Why not?
Eerlijk: ik hou zelf niet zo van pompelmoes. De roze, ca va nog. Die is een tikje zoeter. En als contrast in een evenwichtig gerecht is het een topidee, sowieso. Maar zomaar puur zijn alle andere pompelmoezen voor mij te bitter. En ik ben geen grote fan van bitter.
Zuur vind ik OK, ik hou van zuurtjes. Maar bitter is nooit mijn ding geweest. Daarom krult mijn neus al bij de gedachte dat ik een halve pompelmoes zou moeten eten… Zonde. Maar als jij het wel lekker vindt, gogogo! Het is gewoon zooo belachelijk goed voor iedereen die gezond wil eten, en wil afvallen. Dus laat niks je tegenhouden!
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer