Hebben we dringend nieuwe migranten nodig?
Nieuws

Hebben we dringend nieuwe migranten nodig?

Grote bezorgdheid vandaag bij de horeca. Men slaagt er maar niet meer in om de vacatures in deze arbeidsintensieve sector ingevuld te krijgen. Cafés en restaurants zoeken op dit moment meer dan 3500 mensen, dat is zelfs meer dan het dubbele dan voor de coronacrisis. Door de tijdelijke werkloosheid tijdens de covid-periode zijn er ook een heleboel medewerkers afgehaakt die zelf op zoek zijn gegaan naar een nieuwe job. Ze voelen zich vandaag goed in die andere job en willen dan ook niet per se terugkeren naar de horeca. Ik hoor van verschillende restaurateurs en chefs hoe ze vandaag echt met de handen in het haar zitten omdat ze met een gigantisch personeelstekort zitten en daar maar geen structurele oplossing voor vinden.

Vandaag pleit de horeca er voor om, net als bij de fruittelers, te werken met seizoensarbeiders uit het buitenland. Er is in de sector vraag naar extra arbeidsmigratie. Dat kan wellicht een gedeeltelijke en tijdelijke oplossing voor het nijpende probleem zijn. Maar zou het niet veel beter zijn dat de overheid extra inzet op het stimuleren van de (vele) werklozen in ons land om hen aan de slag te laten gaan in de horeca. Zo kunnen laaggeschoolden bijvoorbeeld aan de slag als afwasser. En mits de nodige opleidingen kunnen mensen toch ook klaargestoomd worden om in de bediening of als keukenhulp aan de slag te gaan? Werk aan de winkel dus voor onze overheid om de horeca hierbij stevig te ondersteunen, want de sector heeft echt dringend hulp nodig.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer