Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Nieuws

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Een paar weken geleden organiseerden we een prachtig culinaire avond. Samen met mijn goede vriend Roger van Damme mocht ik koken voor bijzondere gasten. Roger is sinds jaar en dag ambassadeur van de heerlijke aardbeien van Hoogstraten, en sinds dit jaar ben ik dat voor de tomaten en andere heerlijke groenten van de toptelers van Hoogstraten. Omdat je met aardbeien en tomaten zalige gerechten creëren kunt, en omdat beiden ook prima te combineren zijn, wilden we samen wel eens een “4 mains diner” bereiden met deze heerlijke producten.

Samen met Hoogstraten organiseerden we de voorbije weken een wedstrijd hier op Would Be Chef waarmee 4 koppels een plaatsje konden winnen aan deze unieke en eenmalige feesttafel bij me thuis. Meer dan 2.500 mensen hebben deelgenomen aan de wedstrijd, wat een waanzinnig succes is. Elke, Bart, Kevin en Joeri waren de gelukkigen en samen met hun partners en ook met Eva en Sharon van Hoogstraten arriveerden ze donderdagavond rond 19 uur in Lochristi voor wat een bijzonder gezellige zomeravond beloofde te worden.

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Bij een glaasje Champagne van Wijn Ornelis en een paar kleine hapjes mochten Roger en ikzelf deze fijne mensen op het terras in onze tuin ontvangen. Iedereen had er bijzonder veel zin in, en gelukkig bevestigde iedereen waar we niet aan getwijfeld hadden: een voor een hielden ze van tomaten en van aardbeien, dus dat kon eigenlijk niet fout gaan. Met veel goesting nam het gezelschap plaats aan tafel om vier gangen lang de producten van de telers van Hoogstraten te degusteren. Met de heerlijke aardbeiden van Hoogstraten en de smaakvolle tomaten van o.a. Miss Perfect Délice, Party Délice (Den Berk Délice), Sweetest Queen en San Marzano (Tomeco). Stuk voor stuk tomaten waarvan je het water in de mond krijgt.

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Roger beet er de spits af met een kunstig “Tomaatje 2023”, een super mooi fake tomaatje, gevuld met een mousse van tomaat en helemaal in de kern een lekkere mousse van basilicum. Daarna mocht ik het tweede voorgerecht voor mijn rekening nemen. Ik maakte een frisse salade van tomaten en aardbeien met mozzarellabolletjes en daarbij een sorbet van basilicum en limoen. Vervolgens serveerde ik couscous met een pittige salsa van San Marzano tomaten en daarbij gamba’s van op de barbecue, het was tenslotte hoogzomer. Het dessert van Roger was echt het culinaire en zelfs artistieke hoogtepunt: een echte Dame Blanche met witte chocolade en aardbeien van Hoogstraten met “a touch of gold”. Een streling voor het oog en voor de tong. Dat alles begeleid met mijn eigen wijnen.

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Het werd, al zeg ik het zelf, een bijzonder feestelijke en lekkere avond, met plezante en verrassende combinaties, en een heerlijke wisselwerking met mijn culinaire voorbeeld, Roger van Damme. Onze gasten waren super dankbaar en we begonnen al luidop te dromen van een volgende culinaire samenwerking, misschien eens in de keuken van Roger of in zijn sterrenrestaurant Het Gebaar, of op één van de toplocaties in Hoogstraten zelf. Hou Would Be Chef zeker in de gaten. En wie weet schuif jij binnenkort mee de benen onder onze tafel.

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Gerelateerde nieuwsberichten

Leven als God in Frankrijk

Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer