Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Nieuws

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Een paar weken geleden organiseerden we een prachtig culinaire avond. Samen met mijn goede vriend Roger van Damme mocht ik koken voor bijzondere gasten. Roger is sinds jaar en dag ambassadeur van de heerlijke aardbeien van Hoogstraten, en sinds dit jaar ben ik dat voor de tomaten en andere heerlijke groenten van de toptelers van Hoogstraten. Omdat je met aardbeien en tomaten zalige gerechten creëren kunt, en omdat beiden ook prima te combineren zijn, wilden we samen wel eens een “4 mains diner” bereiden met deze heerlijke producten.

Samen met Hoogstraten organiseerden we de voorbije weken een wedstrijd hier op Would Be Chef waarmee 4 koppels een plaatsje konden winnen aan deze unieke en eenmalige feesttafel bij me thuis. Meer dan 2.500 mensen hebben deelgenomen aan de wedstrijd, wat een waanzinnig succes is. Elke, Bart, Kevin en Joeri waren de gelukkigen en samen met hun partners en ook met Eva en Sharon van Hoogstraten arriveerden ze donderdagavond rond 19 uur in Lochristi voor wat een bijzonder gezellige zomeravond beloofde te worden.

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Bij een glaasje Champagne van Wijn Ornelis en een paar kleine hapjes mochten Roger en ikzelf deze fijne mensen op het terras in onze tuin ontvangen. Iedereen had er bijzonder veel zin in, en gelukkig bevestigde iedereen waar we niet aan getwijfeld hadden: een voor een hielden ze van tomaten en van aardbeien, dus dat kon eigenlijk niet fout gaan. Met veel goesting nam het gezelschap plaats aan tafel om vier gangen lang de producten van de telers van Hoogstraten te degusteren. Met de heerlijke aardbeiden van Hoogstraten en de smaakvolle tomaten van o.a. Miss Perfect Délice, Party Délice (Den Berk Délice), Sweetest Queen en San Marzano (Tomeco). Stuk voor stuk tomaten waarvan je het water in de mond krijgt.

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Roger beet er de spits af met een kunstig “Tomaatje 2023”, een super mooi fake tomaatje, gevuld met een mousse van tomaat en helemaal in de kern een lekkere mousse van basilicum. Daarna mocht ik het tweede voorgerecht voor mijn rekening nemen. Ik maakte een frisse salade van tomaten en aardbeien met mozzarellabolletjes en daarbij een sorbet van basilicum en limoen. Vervolgens serveerde ik couscous met een pittige salsa van San Marzano tomaten en daarbij gamba’s van op de barbecue, het was tenslotte hoogzomer. Het dessert van Roger was echt het culinaire en zelfs artistieke hoogtepunt: een echte Dame Blanche met witte chocolade en aardbeien van Hoogstraten met “a touch of gold”. Een streling voor het oog en voor de tong. Dat alles begeleid met mijn eigen wijnen.

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Het werd, al zeg ik het zelf, een bijzonder feestelijke en lekkere avond, met plezante en verrassende combinaties, en een heerlijke wisselwerking met mijn culinaire voorbeeld, Roger van Damme. Onze gasten waren super dankbaar en we begonnen al luidop te dromen van een volgende culinaire samenwerking, misschien eens in de keuken van Roger of in zijn sterrenrestaurant Het Gebaar, of op één van de toplocaties in Hoogstraten zelf. Hou Would Be Chef zeker in de gaten. En wie weet schuif jij binnenkort mee de benen onder onze tafel.

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer