Heerlijk lunchadres voor deze middag!
Nieuws

Heerlijk lunchadres voor deze middag!

Ze hebben ons mee de lockdown door gesleurd met hun lekkere take away, de mensen van het heerlijke restaurant D’Oude Pastorie in Hijfte, een deelgemeente van Lochristi. Hun zalige afhaalmenu’s op vrijdag en zaterdag waren onze favorietjes, maandenlang. En nu ze weer gewoon open zijn vinden we het fijn om er af en toe te gaan lunchen of dineren. Het is dan ook vlakbij ons.

Vorige week heb ik ze wel genoemd als één van mijn favoriete restaurantjes in ons land in Het Laatste Nieuws, en ze zitten zo al vaak volgeboekt, dus het was niet evident om er een tafeltje te bemachtigen, maar voor vandaag ben ik er toch in geslaagd om er nog eens een tafeltje te boeken, hopelijk kunnen we buiten zitten in de zon.

Het lunchmenu kost er 35 euro voor 2 gangen en 45 euro voor drie gangen en ziet er deze week echt super uit.

Gemarineerde ribeye
dashi witte ui – ramen – paksoi

Pladijs
gebrande witte kool – soja – shii-takes

Caraïbe chocolade
salty caramel – hazelnoot – sinaasappel

Ik laat jullie zometeen mee volgen op mijn Instagrampagina! En boek er ook gerust eens een tafeltje, je zult het je niet beklagen

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer