Heerlijk lunchadres voor deze middag!
Nieuws

Heerlijk lunchadres voor deze middag!

Ze hebben ons mee de lockdown door gesleurd met hun lekkere take away, de mensen van het heerlijke restaurant D’Oude Pastorie in Hijfte, een deelgemeente van Lochristi. Hun zalige afhaalmenu’s op vrijdag en zaterdag waren onze favorietjes, maandenlang. En nu ze weer gewoon open zijn vinden we het fijn om er af en toe te gaan lunchen of dineren. Het is dan ook vlakbij ons.

Vorige week heb ik ze wel genoemd als één van mijn favoriete restaurantjes in ons land in Het Laatste Nieuws, en ze zitten zo al vaak volgeboekt, dus het was niet evident om er een tafeltje te bemachtigen, maar voor vandaag ben ik er toch in geslaagd om er nog eens een tafeltje te boeken, hopelijk kunnen we buiten zitten in de zon.

Het lunchmenu kost er 35 euro voor 2 gangen en 45 euro voor drie gangen en ziet er deze week echt super uit.

Gemarineerde ribeye
dashi witte ui – ramen – paksoi

Pladijs
gebrande witte kool – soja – shii-takes

Caraïbe chocolade
salty caramel – hazelnoot – sinaasappel

Ik laat jullie zometeen mee volgen op mijn Instagrampagina! En boek er ook gerust eens een tafeltje, je zult het je niet beklagen

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer