Heerlijk lunchadres voor deze middag!
Nieuws

Heerlijk lunchadres voor deze middag!

Ze hebben ons mee de lockdown door gesleurd met hun lekkere take away, de mensen van het heerlijke restaurant D’Oude Pastorie in Hijfte, een deelgemeente van Lochristi. Hun zalige afhaalmenu’s op vrijdag en zaterdag waren onze favorietjes, maandenlang. En nu ze weer gewoon open zijn vinden we het fijn om er af en toe te gaan lunchen of dineren. Het is dan ook vlakbij ons.

Vorige week heb ik ze wel genoemd als één van mijn favoriete restaurantjes in ons land in Het Laatste Nieuws, en ze zitten zo al vaak volgeboekt, dus het was niet evident om er een tafeltje te bemachtigen, maar voor vandaag ben ik er toch in geslaagd om er nog eens een tafeltje te boeken, hopelijk kunnen we buiten zitten in de zon.

Het lunchmenu kost er 35 euro voor 2 gangen en 45 euro voor drie gangen en ziet er deze week echt super uit.

Gemarineerde ribeye
dashi witte ui – ramen – paksoi

Pladijs
gebrande witte kool – soja – shii-takes

Caraïbe chocolade
salty caramel – hazelnoot – sinaasappel

Ik laat jullie zometeen mee volgen op mijn Instagrampagina! En boek er ook gerust eens een tafeltje, je zult het je niet beklagen

Gerelateerde nieuwsberichten

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer