
Help! Kent iemand deze groente?
Ik vond bij de gourmet market van ROB gisteren deze groente. Ik ben zo stom geweest om de Franstalige naam niet te noteren, en nu ben ik al een half uur aan het googelen en ik kan maar niet achterhalen wat ik nu precies gekocht heb. Het was iets met “gouden bol” of “gele knol” of zo.
Het zijn een soort van gele bollen. Ik vond ze bij de knollen. Het zou een vergeten groente zijn, die ik niet echt ken. Vandaar: een “vergeten” groente. Is er iemand van mijn volgers die ze wel nog echt kent? En vooral: die deze groente zelf ook al eens heeft klaargemaakt?
Het lijkt me sowieso een soort van aardappel/aardpeer/oca/raap-achtige. En ik denk er over na om ze in partjes te snijden, en samen met worteltjes te roosteren in de oven. Ze lijken namelijk zo’n beetje dezelfde hardheid te hebben, dus ik ga er van uit dat ze er mooi mee te combineren vallen. Maar is dat wel zo?
Echt waar, no joke. Boer- en tuinders, hobbykoks, en anders bollebozen, ik kan jullie hulp gebruiken!
Reacties