Help?! Wat doe ik het beste met mijn savooikool?
Nieuws

Help?! Wat doe ik het beste met mijn savooikool?

Fijne volgers, ik probeer op deze blog altijd tips te geven en recepten, maar soms heb ik ook eens wat hulp nodig. Het is winter en ik heb voor vanavond nog eens zoals vroeger bij ons moeders en oma’s thuis een mooie groene savooikool meegebracht. Die ga ik straks klaarmaken met een lekkere worst bij en patatjes. Heerlijke winterse kost.

Ik ben zo’n beetje recepten aan het zoeken op het internet, want liefst wil ik de savooikool stoven, dat lijkt me het lekkerst. Maar voor ik ze stoven kan moet ik ze wel even gaarkoken. En daar twijfel ik een beetje over, want ik heb wel meer zin om ze lekker te stomen. In mijn gevoel gaan er zo meer vitaminen en smaak overblijven.

Het risico bij koken, zoals onze moeders dat altijd deden, is dat die typische walgelijke koolgeur ontstaat, en dan is kool echt niet lekker meer en moeilijker te verteren. Maar dat gebeurt vooral wanneer je de kool langer dan tien minuten laat koken. En een snufje bicarbonaat helpt bij koken ook om de bladeren mooi fris groen te houden.

Nu, ik vraag me af of dat bij stomen ook het geval is. Dus daarom even de vraag? Is er iemand die me daar raad  kan geven? En hoeveel minuutjes stoom je je kool dan? Stoof je ze nadien ook gewoon in wat goede boter, of maak je er een soort van bechamelsaus bij met wat kaas zelfs? En welke kruiden durf jij te gebruiken daarbij? Ik ben echt eens benieuwd welke collega Would Be Chef mij hierbij wat helpen kan… Nu al merci!!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer