Help?! Wat doe ik het beste met mijn savooikool?
Nieuws

Help?! Wat doe ik het beste met mijn savooikool?

Fijne volgers, ik probeer op deze blog altijd tips te geven en recepten, maar soms heb ik ook eens wat hulp nodig. Het is winter en ik heb voor vanavond nog eens zoals vroeger bij ons moeders en oma’s thuis een mooie groene savooikool meegebracht. Die ga ik straks klaarmaken met een lekkere worst bij en patatjes. Heerlijke winterse kost.

Ik ben zo’n beetje recepten aan het zoeken op het internet, want liefst wil ik de savooikool stoven, dat lijkt me het lekkerst. Maar voor ik ze stoven kan moet ik ze wel even gaarkoken. En daar twijfel ik een beetje over, want ik heb wel meer zin om ze lekker te stomen. In mijn gevoel gaan er zo meer vitaminen en smaak overblijven.

Het risico bij koken, zoals onze moeders dat altijd deden, is dat die typische walgelijke koolgeur ontstaat, en dan is kool echt niet lekker meer en moeilijker te verteren. Maar dat gebeurt vooral wanneer je de kool langer dan tien minuten laat koken. En een snufje bicarbonaat helpt bij koken ook om de bladeren mooi fris groen te houden.

Nu, ik vraag me af of dat bij stomen ook het geval is. Dus daarom even de vraag? Is er iemand die me daar raad  kan geven? En hoeveel minuutjes stoom je je kool dan? Stoof je ze nadien ook gewoon in wat goede boter, of maak je er een soort van bechamelsaus bij met wat kaas zelfs? En welke kruiden durf jij te gebruiken daarbij? Ik ben echt eens benieuwd welke collega Would Be Chef mij hierbij wat helpen kan… Nu al merci!!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer