Fijne volgers, ik probeer op deze blog altijd tips te geven en recepten, maar soms heb ik ook eens wat hulp nodig. Het is winter en ik heb voor vanavond nog eens zoals vroeger bij ons moeders en oma’s thuis een mooie groene savooikool meegebracht. Die ga ik straks klaarmaken met een lekkere worst bij en patatjes. Heerlijke winterse kost.
Ik ben zo’n beetje recepten aan het zoeken op het internet, want liefst wil ik de savooikool stoven, dat lijkt me het lekkerst. Maar voor ik ze stoven kan moet ik ze wel even gaarkoken. En daar twijfel ik een beetje over, want ik heb wel meer zin om ze lekker te stomen. In mijn gevoel gaan er zo meer vitaminen en smaak overblijven.
Het risico bij koken, zoals onze moeders dat altijd deden, is dat die typische walgelijke koolgeur ontstaat, en dan is kool echt niet lekker meer en moeilijker te verteren. Maar dat gebeurt vooral wanneer je de kool langer dan tien minuten laat koken. En een snufje bicarbonaat helpt bij koken ook om de bladeren mooi fris groen te houden.
Nu, ik vraag me af of dat bij stomen ook het geval is. Dus daarom even de vraag? Is er iemand die me daar raad kan geven? En hoeveel minuutjes stoom je je kool dan? Stoof je ze nadien ook gewoon in wat goede boter, of maak je er een soort van bechamelsaus bij met wat kaas zelfs? En welke kruiden durf jij te gebruiken daarbij? Ik ben echt eens benieuwd welke collega Would Be Chef mij hierbij wat helpen kan… Nu al merci!!
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer