Help! Wat moet ik met die serre?

Toen we anderhalf jaar geleden in Lochristi ons droomhuis vonden waren we ook blij verrast met de mooie tuin die er bij hoorde. Er is een stukje bos en er is veel gras. Maar er is ook een kant waar de vorige eigenaar tuinierde. De salie (en in de zomer de munt) die woekeren na al die tijd rustig verder, en dat vind ik fijn. Maar voor de rest is het toch een beetje een ravage in die hoek. Daar moeten we sowieso eens iets aan doen, maar alles op zijn tijd.

Er staat echter ook een leuke serre in onze tuin. In die serre hangt een oude druivenrank. En vorige zomer groeiden daar kleine maar wel lekkere zoete druifjes aan. Maar voor de rest staat die serre leeg. En nu is mijn vraag: hoe ga ik daarmee aan de slag? Voor welke groenten is zo’n serre ideaal, en wanneer moet je dan precies zaaien of planten?

Ik hou van koken met lekkere verse producten. En ik herinner me nog uit mijn kindertijd dat er altijd verse groenten waren vanuit de tuin van mijn twee opa’s, pepe DaniĆ«l en pepe Pierke. Ik zou zoveel jaar later wel in hun voetsporen willen treden en een moestuintje aanleggen. Altijd verse kruiden in huis hebben lijkt me heerlijk. Maar ook eigen sla en tomaatjes, courgetten en andere verse lekkernijen.

Dus als er iemand tips heeft, laat maar komen. Hoe begin ik hier nu precies aan? Wat zijn de makkelijkste groenten en kruiden om te zaaien of te planten voor een beginner als ik? Hoeveel water hebben die dan nodig, of doet de zon alleen al wonderen? Alle hulp is welkom!