Help! Wat moet ik met die serre?
Nieuws

Help! Wat moet ik met die serre?

Toen we anderhalf jaar geleden in Lochristi ons droomhuis vonden waren we ook blij verrast met de mooie tuin die er bij hoorde. Er is een stukje bos en er is veel gras. Maar er is ook een kant waar de vorige eigenaar tuinierde. De salie (en in de zomer de munt) die woekeren na al die tijd rustig verder, en dat vind ik fijn. Maar voor de rest is het toch een beetje een ravage in die hoek. Daar moeten we sowieso eens iets aan doen, maar alles op zijn tijd.

Er staat echter ook een leuke serre in onze tuin. In die serre hangt een oude druivenrank. En vorige zomer groeiden daar kleine maar wel lekkere zoete druifjes aan. Maar voor de rest staat die serre leeg. En nu is mijn vraag: hoe ga ik daarmee aan de slag? Voor welke groenten is zo’n serre ideaal, en wanneer moet je dan precies zaaien of planten?

Ik hou van koken met lekkere verse producten. En ik herinner me nog uit mijn kindertijd dat er altijd verse groenten waren vanuit de tuin van mijn twee opa’s, pepe Daniël en pepe Pierke. Ik zou zoveel jaar later wel in hun voetsporen willen treden en een moestuintje aanleggen. Altijd verse kruiden in huis hebben lijkt me heerlijk. Maar ook eigen sla en tomaatjes, courgetten en andere verse lekkernijen.

Dus als er iemand tips heeft, laat maar komen. Hoe begin ik hier nu precies aan? Wat zijn de makkelijkste groenten en kruiden om te zaaien of te planten voor een beginner als ik? Hoeveel water hebben die dan nodig, of doet de zon alleen al wonderen? Alle hulp is welkom!

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer