Toen we anderhalf jaar geleden in Lochristi ons droomhuis vonden waren we ook blij verrast met de mooie tuin die er bij hoorde. Er is een stukje bos en er is veel gras. Maar er is ook een kant waar de vorige eigenaar tuinierde. De salie (en in de zomer de munt) die woekeren na al die tijd rustig verder, en dat vind ik fijn. Maar voor de rest is het toch een beetje een ravage in die hoek. Daar moeten we sowieso eens iets aan doen, maar alles op zijn tijd.
Er staat echter ook een leuke serre in onze tuin. In die serre hangt een oude druivenrank. En vorige zomer groeiden daar kleine maar wel lekkere zoete druifjes aan. Maar voor de rest staat die serre leeg. En nu is mijn vraag: hoe ga ik daarmee aan de slag? Voor welke groenten is zo’n serre ideaal, en wanneer moet je dan precies zaaien of planten?
Ik hou van koken met lekkere verse producten. En ik herinner me nog uit mijn kindertijd dat er altijd verse groenten waren vanuit de tuin van mijn twee opa’s, pepe Daniël en pepe Pierke. Ik zou zoveel jaar later wel in hun voetsporen willen treden en een moestuintje aanleggen. Altijd verse kruiden in huis hebben lijkt me heerlijk. Maar ook eigen sla en tomaatjes, courgetten en andere verse lekkernijen.
Dus als er iemand tips heeft, laat maar komen. Hoe begin ik hier nu precies aan? Wat zijn de makkelijkste groenten en kruiden om te zaaien of te planten voor een beginner als ik? Hoeveel water hebben die dan nodig, of doet de zon alleen al wonderen? Alle hulp is welkom!
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer