Help? Welke smartphone heeft nu echt de beste camera?

Aangezien ik, stom, mijn telefoon vorige week uit mijn broekzak heb laten vallen, en m’n schermpje compleet gebarsten is, en aangezien m’n oude iPhone toch al een paar jaar oud is, en ook omdat m’n batterij steeds minder lang meegaat, overweeg ik om binnenkort misschien eens een nieuwe Smartphone te kopen. Voor mij is het belangrijkste dat het toestel echt een topcamera heeft. Ik gebruik m’n Smartphone immers elke dag om foto’s en filmpjes te maken. Foto’s van m’n gerechten voor op deze foodblog, en filmpjes voor m’n Instastories.

En daarom heb ik even goede raad nodig van jou. Gisteren werd er immers een nieuwe iPhone voorgesteld, en ik vroeg me af of dat vandaag nu echt de beste toestellen op de markt zijn, zeker als het over mooie beeldkwaliteit bij foto’s en filmpjes gaat? Of is er een concurrent op de markt die verder staat voor een vergelijkbare prijs? En is het niet te lastig om alle foto’s en apps over te zetten naar een Smartphone van een ander merk?

Alle hulp is welkom, want eerlijk gezegd: ik ben geen grote kenner, en je hoort zoveel tegenstrijdige berichten. So, help me. Dat kan met een bericht onder dit artikel of via een mailtje. Want hoe je ’t draait of keert, zo’n speelgoedjes kosten een duit en ik wil echt geen foute aankoop doen.