Help! Wie helpt me van mijn verzopen probleem af?

Deze week was geen makkelijke week voor wandelaars. Natuurlijk mag een echte stapper zich niet laten afschrikken door wat regen en wind. En ik weet ook wel, er bestaat geen slecht weer, enkel slechte kledij. Maar geef toe: het is aangenamer wandelen bij droog weer dan wanneer de regen met pakken uit de lucht valt. Ik denk dat de meeste mensen toch wel minder graag wandelen op zo’n verzopen dagen.

Ik heb het overigens wel gedaan. Elke dag heb ik mijn kletsnatte tien kilometer gestapt. En donderdag, zo’n dag die net zo slecht was als deze zaterdag zal worden, ben ik gewoon rondjes in eigen tuin gaan wandelen. Aan onze tuin zit ook een klein bosje, dus je kunt wel wat toertjes maken. In totaal heb ik in de regen twaalf kilometer gestapt, en ondanks de goede regenjas was ik toch kletsnat. Maar wel happy. Want ik had mijn afstand afgelegd. En een warm bad nadien deed deugd.

Verschillende mensen vinden mij licht gestoord. Hoe zot kun je zijn om rondjes te stappen in de gietende regen in de eigen tuin. Er zijn dan ook verschillende volgers die me aanraden om een loopband te kopen. Zo kan ik ook wandelen wanneer het echt afschuwelijk slecht weer is. Ik heb het wel al overwogen. Op zolder hebben wij plaats voor zo’n loopband, en het zou me inderdaad kunnen helpen om toch elke dag mijn stappen te zetten.

Ik heb intussen het internet zitten afschuimen en ik zie eerlijk gezegd door de bomen het bos niet. Wie kan mij helpen? Heb je zelf een loopband? Gebruik je die voldoende? Raak je dat niet snel beu? Vanaf welk bedrag is een loopband goed genoeg? Welke merken zijn echt degelijk, en welke moet ik absoluut vermijden? Zijn er ook met ingebouwd scherm om TV te kijken? Ik heb echt geen flauw idee. Alle goede raad is dus van harte welkom?