Overal duiken nu berichten op dat een grote (tot gigantische) hoeveelheid vitamine C innemen je zou beschermen tegen corona. Dat nieuws komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Wetenschappers claimen al langer dat vitamine c goed is om je immuniteitssysteem te boosten. Sommigen beweren ook dat vitamine c virussen af zou kunnen remmen. En in China zouden nu grote testen lopen met medicijnen die propvol vitamine c zitten. Ik moet eerlijk zijn: het klinkt verleidelijk om nu zelf ook zo’n tabletjes te gaan nemen en sinaasappeltjes extra te persen.
Maar helpt dat nu echt tegen corona? Volgens alle serieuze wetenschappers die je er over leest is dat helemaal niet bewezen. Wat helpt tegen corona is zo weinig mogelijk mensen ontmoeten, afstand houden, en je handen wassen. Zeep vernielt dit rotvirus wel. Dus dat is effectief. Vitamine c helpt wel om je immuunsysteem sterk te houden. Dat is sowieso belangrijk.
Gezond en evenwichtig eten, met veel fruit en groenten, en genoeg bewegen (alleen of met je familie gaan wandelen in de buurt van je huis mag nog en wordt zelfs aangeraden) zodat je algehele lichamelijke conditie goed is, is zeker een aanrader. Wanneer je gezond bent is de kans groter dat je dit rotvirus aankunt wanneer het je te pakken heeft. Dus: je dagelijkse sinaasappelen eten, maar ook kiwi’s, broccoli en bloemkool is sowieso een slim idee, dat was het altijd al. Maar gaat dat vermijden dat je besmet raakt met het virus? Jammer genoeg niet.
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer