Het was gisteren weer prijs. Toen we met vier koffers vol vuile kleren en andere wat fraaiere vakantiesouvenirs geland waren op Brussels Airport kwamen we opnieuw aan in een waanzinnig drukke bagagehall. Duizenden mensen wachtend op de koffers. Dat kan, het is vakantie. Maar op bijna op elk scherm boven de bagagebanden was dezelfde boodschap te zien: “bagage vertraagd”.
Het duurde lang, erg lang voor onze koffers er waren. En dan hadden we nog geluk. Omdat we door ons vele vliegen een zilveren Miles And More kaart hebben had de jongen aan de check in in Barcelona een oranje labeltje “priority” aan onze koffers gehangen. En effectief: na bijna drie kwartier kwamen onze koffers er als eerste aan.
Maar ik herhaal: we hadden al bij al veel geluk. Want vanochtend zouden er alweer problemen zijn met de bagagebehandeling. Een dertigtal vluchten zou weer zonder bagage vertrokken zijn. En ook voor de komende uren, tijdens één van de drukste reisweekends van de zomer, zouden er problemen verwacht worden. Ik vertrek morgenvroeg weer naar Barcelona, ik ben er niet gerust op.
Want op de sociale media zie ik alweer stapels koffers in de vertrekhall. Het is al de derde keer deze zomer dat deze taferelen zich afspelen op Brussels Airport. Een vriendin van ons heeft in Italië ongeveer tien dagen op haar koffers gewacht. Dat geeft niet echt een vakantiegevoel.
Ik ben een hele trouwe klant op onze nationale luchthaven. Ik durf zelfs te zeggen dat ik een fan ben. Ik passeer er vaak. Meestal vlieg ik met handbagage, omdat ik veel kleren in Barcelona liggen heb en we daar ook een wasmachine hebben. Maar ik leef wel mee met de tienduizenden mensen die alweer last ondervinden deze zomer door al de technische mankementen. Of door de stakingen van het personeel bij de bagage afhandelaars. Want dat valt ook al eens voor. Nu ja, bagage issues of niet, als luchtverkeersleiders massaal ziek, moe of boos zijn, dan ondervinden alle reizigers last, en ook die vertragingen heb ik al vaak meegemaakt het afgelopen jaar. Het wordt allemaal een beetje veel.
Brussels Airport moet zich dringend herpakken. Inderdaad, de directie is niet voor alle aspecten van de ellende honderd procent verantwoordelijk, maar een grondig plan van aanpak dringt zich toch op. Ik vlieg graag met Brussels Airlines, de luchthaven ligt op 5 minuutjes rijden van de studio’s van Joe en op 20 minuutjes van ons thuis, je kunt er makkelijk parkeren en het aanbod aan winkels en restaurants is er prima. Maar ik hoor steeds meer mensen klagen, boos zijn, en naar alternatieven zoeken. Dat is erg jammer, maar sorry, er zijn wel serieuze redenen voor. Het moet gewoon beter.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer