Herpak u dringend, Brussels Airport
Nieuws

Herpak u dringend, Brussels Airport

Het was gisteren weer prijs. Toen we met vier koffers vol vuile kleren en andere wat fraaiere vakantiesouvenirs geland waren op Brussels Airport kwamen we opnieuw aan in een waanzinnig drukke bagagehall. Duizenden mensen wachtend op de koffers. Dat kan, het is vakantie. Maar op bijna op elk scherm boven de bagagebanden was dezelfde boodschap te zien: “bagage vertraagd”.

Het duurde lang, erg lang voor onze koffers er waren. En dan hadden we nog geluk. Omdat we door ons vele vliegen een zilveren Miles And More kaart hebben had de jongen aan de check in in Barcelona een oranje labeltje “priority” aan onze koffers gehangen. En effectief: na bijna drie kwartier kwamen onze koffers er als eerste aan.

Maar ik herhaal: we hadden al bij al veel geluk. Want vanochtend zouden er alweer problemen zijn met de bagagebehandeling. Een dertigtal vluchten zou weer zonder bagage vertrokken zijn. En ook voor de komende uren, tijdens één van de drukste reisweekends van de zomer, zouden er problemen verwacht worden. Ik vertrek morgenvroeg weer naar Barcelona, ik ben er niet gerust op.

Want op de sociale media zie ik alweer stapels koffers in de vertrekhall. Het is al de derde keer deze zomer dat deze taferelen zich afspelen op Brussels Airport. Een vriendin van ons heeft in Italië ongeveer tien dagen op haar koffers gewacht. Dat geeft niet echt een vakantiegevoel.

Ik ben een hele trouwe klant op onze nationale luchthaven. Ik durf zelfs te zeggen dat ik een fan ben. Ik passeer er vaak. Meestal vlieg ik met handbagage, omdat ik veel kleren in Barcelona liggen heb en we daar ook een wasmachine hebben. Maar ik leef wel mee met de tienduizenden mensen die alweer last ondervinden deze zomer door al de technische mankementen. Of door de stakingen van het personeel bij de bagage afhandelaars. Want dat valt ook al eens voor. Nu ja, bagage issues of niet, als luchtverkeersleiders massaal ziek, moe of boos zijn, dan ondervinden alle reizigers last, en ook die vertragingen heb ik al vaak meegemaakt het afgelopen jaar. Het wordt allemaal een beetje veel.

Brussels Airport moet zich dringend herpakken. Inderdaad, de directie is niet voor alle aspecten van de ellende honderd procent verantwoordelijk, maar een grondig plan van aanpak dringt zich toch op. Ik vlieg graag met Brussels Airlines, de luchthaven ligt op 5 minuutjes rijden van de studio’s van Joe en op 20 minuutjes van ons thuis, je kunt er makkelijk parkeren en het aanbod aan winkels en restaurants is er prima. Maar ik hoor steeds meer mensen klagen, boos zijn, en naar alternatieven zoeken. Dat is erg jammer, maar sorry, er zijn wel serieuze redenen voor. Het moet gewoon beter.

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer