Herpak u dringend, Brussels Airport
Nieuws

Herpak u dringend, Brussels Airport

Het was gisteren weer prijs. Toen we met vier koffers vol vuile kleren en andere wat fraaiere vakantiesouvenirs geland waren op Brussels Airport kwamen we opnieuw aan in een waanzinnig drukke bagagehall. Duizenden mensen wachtend op de koffers. Dat kan, het is vakantie. Maar op bijna op elk scherm boven de bagagebanden was dezelfde boodschap te zien: “bagage vertraagd”.

Het duurde lang, erg lang voor onze koffers er waren. En dan hadden we nog geluk. Omdat we door ons vele vliegen een zilveren Miles And More kaart hebben had de jongen aan de check in in Barcelona een oranje labeltje “priority” aan onze koffers gehangen. En effectief: na bijna drie kwartier kwamen onze koffers er als eerste aan.

Maar ik herhaal: we hadden al bij al veel geluk. Want vanochtend zouden er alweer problemen zijn met de bagagebehandeling. Een dertigtal vluchten zou weer zonder bagage vertrokken zijn. En ook voor de komende uren, tijdens één van de drukste reisweekends van de zomer, zouden er problemen verwacht worden. Ik vertrek morgenvroeg weer naar Barcelona, ik ben er niet gerust op.

Want op de sociale media zie ik alweer stapels koffers in de vertrekhall. Het is al de derde keer deze zomer dat deze taferelen zich afspelen op Brussels Airport. Een vriendin van ons heeft in Italië ongeveer tien dagen op haar koffers gewacht. Dat geeft niet echt een vakantiegevoel.

Ik ben een hele trouwe klant op onze nationale luchthaven. Ik durf zelfs te zeggen dat ik een fan ben. Ik passeer er vaak. Meestal vlieg ik met handbagage, omdat ik veel kleren in Barcelona liggen heb en we daar ook een wasmachine hebben. Maar ik leef wel mee met de tienduizenden mensen die alweer last ondervinden deze zomer door al de technische mankementen. Of door de stakingen van het personeel bij de bagage afhandelaars. Want dat valt ook al eens voor. Nu ja, bagage issues of niet, als luchtverkeersleiders massaal ziek, moe of boos zijn, dan ondervinden alle reizigers last, en ook die vertragingen heb ik al vaak meegemaakt het afgelopen jaar. Het wordt allemaal een beetje veel.

Brussels Airport moet zich dringend herpakken. Inderdaad, de directie is niet voor alle aspecten van de ellende honderd procent verantwoordelijk, maar een grondig plan van aanpak dringt zich toch op. Ik vlieg graag met Brussels Airlines, de luchthaven ligt op 5 minuutjes rijden van de studio’s van Joe en op 20 minuutjes van ons thuis, je kunt er makkelijk parkeren en het aanbod aan winkels en restaurants is er prima. Maar ik hoor steeds meer mensen klagen, boos zijn, en naar alternatieven zoeken. Dat is erg jammer, maar sorry, er zijn wel serieuze redenen voor. Het moet gewoon beter.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer