Het beste bier van de wereld koop je voortaan online

Wanneer een product top is en zeldzaam, dan wordt het zo gegeerd dat er een zwarte handel dreigt te ontstaan en woekerprijzen worden aangerekend. Want zo lang een zot bereid is om het te betalen, zal het wel op de markt verschijnen. Om de soms exuberante handel in Westvleteren, onze meest beroemde Trappist wat te normaliseren gaan de monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren de verkoop van hun trappistenbieren anders organiseren.

Vroeger kon je via de telefoon reserveren maar dat systeem was blijkbaar echt niet waterdicht. Grijze, lees “malafide” handelaren kochten zoveel mogelijk kratjes van het beste bier van de wereld op, en verhandelden het dan in het buitenland. En dat wilde de paters niet. Maar voortaan kun je dus niet meer via de telefoon reserveren, maar wel op de nieuwe webwinkel van de abdij, op www.trappistwestvleteren.be

De monniken hebben in de webwinkel een ‘slimme’ wachtkamer ingebouwd. Zo krijgen consumenten die lange tijd geleden of zelfs nog nooit een bestelling plaatsten, voorrang op particulieren die onlangs wel nog Trappist Westvleteren bestelden. Zodat iedereen de kans krijgt om dit heerlijke bier te degusteren. Moderne paters! I like!