Het duizendste verkochte boek ga ik zelf bezorgen, mèt champagne!

Vandaag gaat iets bijzonder gebeuren, en dat maakt me ontzettend blij… Het was al lang mijn droom en mijn plan om een boek over wandelen te schrijven. Wandelen is de sport waar ongeveer iedereen kan mee beginnen, en het is ook dé manier waarop ik zelf bijna 40 kilo ben afgevallen. Ik ben sinds ik ben beginnen wandelen veel slanker, maar vooral veel gezonder en gelukkiger geworden. Die grote passie wou ik absoluut delen in een boek!

Wie wil dat nu kopen, vroeg een kameraad die het overigens goed bedoelt met mij, toen ik mijn plan uitlegde. Boeken verkopen sowieso niet goed meer, en is wandelen niet een beetje een suf onderwerp? Die uitspraak heeft me ontzettend gestimuleerd om er zeker voor te gaan. Wandelen is cool, en is het meest efficiënte en makkelijke pad richting gezondheid.

Ik ben er dus voor gegaan. Meer nog, ik heb niet enkel een boek over wandelen geschreven maar ik heb zelfs mijn eigen uitgeverij opgericht. Omdat ik zo geloofde in dit verhaal, maar ook omdat ik per se wou dat het boek er helemaal uit zou zien zoals ik dat zelf wou. Ik ga de komende maanden en jaren hopelijk nog vele boeken schrijven, en die van collega’s auteurs ook met dezelfde passie uitgeven.

Maar ja, ik ben nieuw in het vak. En ik had geen flauw idee hoeveel boeken ik ooit zou kunnen verkopen. Duizend boeken wou ik laten drukken, in de hoop die ooit kwijt te raken. Om een beetje een idee te hebben of dat niet te hoog gegrepen zou zijn heb ik het boek amper twee weken geleden al in pre-order beschikbaar gemaakt. Wie het op voorhand kocht zou gegarandeerd een gesigneerd exemplaar van die eerste druk ontvangen, begin mei.

Maar het gaat ontzettend hard! Tot mijn grote vreugde gaat in de loop van de dag wellicht het duizendste boek verkocht worden. In voorverkoop! Ik ben echt sprakeloos. 1000 boeken zijn er nu al weg, enfin bijna… Dat is gewoon zot. Gemiddeld verkoopt een boek nog 44 exemplaren per jaar in Vlaanderen. Dat we nu al aan dat gigantische aantal zitten, en dat gewoon in voorverkoop, is ongelofelijk. Dat doet mij veel deugd, en het wil ook zeggen dat erg veel mensen die passie voor het wandelen met me delen of willen ontdekken.

Daarom heb ik een verrassing: de duizendste die vandaag “Waarom Wandelen” koopt via www.silenro.be krijgt een bezoekje. Ik ga haar of zijn exemplaar volgende week persoonlijk aan huis bezorgen en ik neem een fles van mijn eigen Champagne mee om te klinken op dit bijzondere moment. Ik ben bijzonder benieuwd wie vandaag de gelukkige wordt. De koper van de duizendste “Waarom Wandelen” mag dus heel binnenkort een bezoekje van mij verwachten!

En omdat ik de snelle kopers natuurlijk ook wil belonen ga ik begin mei ook nog langs bij twee andere kopers die het boek al hebben aangeschaft in de voorbije weken. Ook zij krijgen het exemplaar dus persoonlijk uit mijn handen, en we gaan klinken met feestelijke bubbels.

Oh ja, de oorspronkelijke gedachte om het boek op 1000 exemplaren te laten drukken is dus een beetje een onderschatting gebleken (en hebben we nog op tijd bijgestuurd en er extra laten drukken), want de echte promotie en de officiële voorstelling en verkoop moet in feite nog starten. Dat zal volgende zondag gebeuren. Dan wordt mijn boek voorgesteld op Vlaanderen Wandelt in Marke (bij Kortrijk) en in Oud-Turnhout. Ik ga het daar persoonlijk ook verkopen en signeren. Dus als je het liever live van me koopt: allen daarheen.