Het eerste etentje in Lochristi was er boenk op...
Nieuws

Het eerste etentje in Lochristi was er boenk op…

Het was nogal wat. Dik 48 uur lang zijn we constant aan het uitpakken geweest. Ons hele leven zat in dozen de voorbije week, maar staat intussen weer in kasten in een splinternieuw huis. Gisterenavond mochten we voor het eerst uitpakken, op de figuurlijke manier. Ons nieuwe huis tonen aan mijn familie, mijn ouders, mijn broer en zijn vrouw, en de drie nichtjes.

Ze zouden om 6 uur komen. Wij waren klaar met uitpakken om vier uur, en werkelijk geradbraakt. Maar ik moest en zou het etentje laten doorgaan. Ik heb gedaan wat ik kon. Ben naar de supermarkt gereden en heb belachelijk veel aperitiefhapjes meegenomen. Wel vijf soorten humus, gemarineerde scampi’s, kaasjes, vleesrolletjes gevuld met kaas en vijgen. Enfin, zowat de hele collectie. En chips. En champagne en kinderchampagne.

En daarna heb ik couscous gemaakt. Dat is een klassieker bij mij wanneer het snel moet gaan. Heet water en boter of olijfolie toevoegen aan de couscous en je kunt aan de slag. Ik heb daar dan tapenade van zongedroogde tomaten aan toegevoegd, en tapenade van paprika. Ook gehalveerde kerstomaatjes en een volledige komkommer in brunoise, wat kappertjes ook, parmesaanse kaas, verse bieslook en lekker veel kruiden en extra olijfolie. En daar heb ik dan kipplakjes bij geserveerd.

En als nagerecht: taart. Een flantaart en een confituurtaart. En die ben ik allebei gaan halen bij bakker Gerry in Eksaarde. Jaren lang had Gerry een rubriek in mijn ochtendshow bij Q-music. En nu ben ik voor het eerst in zijn bakkerij geraakt. Eksaarde is niet zo ver van Lochristi.

Het was improviseren. Het moest snel gaan. Mijn rug kraakte, en ik kon nauwelijks nog op m’n benen staan. Maar mijn hart huppelde toen m’n familie arriveerde. En ik voelde dat we de juiste beslissing hebben genomen. Mensen ontvangen voor een etentje is misschien wel het liefste wat ik doe. En mijn familie verwennen is daarvan de overtreffende trap. M’n ouders zo trots zien doet me ongelofelijk veel plezier. M’n broer en z’n vrouw zien genieten is zo zalig. M’n nichtjes het huis met al z’n hoeken en kanten zien ontdekken is super. En m’n petekindje Estée die tokkelde op de piano alsof ze het al jaren deed was een fantastisch moment.

Vanaf nu is het al zover. Deze grote hoop bakstenen, dit enorme project is van een huis nu al een beetje een thuis geworden. Want m’n familie is op bezoek geweest en we hebben lekker gegeten en wijn gedronken. Het was niks spectaculair qua eten, maar het was exact wat we nodig hadden. En de voorbije nacht heb ik geweldig geslapen, zo zo diep. Ik ben kapot, m’n lijf kraakt en vandaag ga ik niks niks niks doen, maar ik ben zozo gelukkig.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer